Haberler

Japonya, Nepal'in EAGÜ grubundan ayrılma hedefini destekleyecek

Güncelleme:

Japonya, Nepal'in "En Az Gelişmiş Ülkeler" (EAGÜ) grubundan ayrılma hedefi doğrultusunda bu ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını destekleyeceğini söyledi.

Japonya, Nepal'in "En Az Gelişmiş Ülkeler" (EAGÜ) grubundan ayrılma hedefi doğrultusunda bu ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını destekleyeceğini söyledi.

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Katmandu ziyaretinde Nepal Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Narayan Kaji Shrestha ile görüştü.

Kamikava ve Shrestha görüşmede Nepal'in tarım, hidroelektrik, altyapı geliştirme, endüstriyel üretim, turizm alanlarında kalkınmasına yönelik fırsatları ele aldı.

Akabinde Nepal basınına konuşan Shrestha, Katmandu-Tokyo ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunulduğunu aktardı.

Ziyareti kapsamında Japon Bakan Kamikava, Nepal Cumhurbaşkanı Ram Chandra Poudel tarafından da kabul edildi

35 dakika süren görüşmede Cumhurbaşkanı Poudel, "tarihsel olarak sorunsuz" diye nitelediği Nepal- Japonya ilişkilerinin "tutarlı bir uyuma" sahip olduğunu belirtti.

Nepal'in sosyoekonomik gelişiminde, Japonya'yı "önemli ve güvenilir bir ortak" olarak gördüklerini kaydeden Poudel, ikili işbirliğinin genişletilmesi arzusunu vurguladı.

İkili diplomatik ilişkilerin 70. yılına doğru

Kamikava görüşmede, ikili diplomatik ilişkilerin 70. yıl dönümünün kutlanacağı 2026'ya doğru Japonya-Nepal ilişkilerini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Nepal'in 2026'ya kadar "En Az Gelişmiş Ülkeler" (EAGÜ) grubundan ayrılma hedefinin önemini değinen Kamikava, Japonya'nın, Nepal'in sürdürülebilir kalkınmasını destekleyeceğini bildirdi.

Başkent Katmandu gezisinde Japon Bakan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki "Basantapur Durbar" bölgesindeki kültürel miras eserlerini gezdi.

Kamikava, Nepal-Japonya diplomatik ilişkilerinin kurulduğu 1956'dan beri bu ülkeyi ziyaret eden 4. Japon Dışişleri Bakanı oldu.

Son 16 yılda 13 hükümet

EAGÜ grubunda yer alan ve Asya'nın "en yoksul ülkeleri" arasında gösterilen Nepal'de kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi milli hasıla yaklaşık 1400 dolar civarında seyrediyor.

Nepal'de 239 yıllık monarşi yönetimi, Aralık 2007'de kaldırılmış ve Mayıs 2008'de cumhuriyete geçiş yapılmıştı.

Geçişten bugüne son 16 yılda 13 hükümetin görev yaptığı Nepal, sık sık siyasi istikrarsızlık ve hükümet değişikliklerine sahne oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Japonya Nepal Japon Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title