Haberler

Japonya Güzellik Kraliçesi Ülkeyi İkiye Böldü

Güncelleme:

Japonya'da güzellik yarışmasını, Afro-Amerikalı bir babanın kızı olan Ariana Miyamoto'nun kazanması muhafazakâr çevrelerde tartışmaya neden oldu.

Ariana Miyamoto, Japonya'da güzellik yarışmasında birinci gelerek ülkesini 2015 Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil etme hakkı kazandı. 20 yaşındaki genç kızı rakiplerinden değişik kılan özelliğiyse, melezliği...

"YARIM" DİYORLAR

Japon bir anne ve Afro-Amerikalı bir babanın kızı olan Miyamoto, kültür konusundaki muhafazâkarlığıyla tanınan Japon toplumundan hem iyi hem de olumsuz reaksiyonlar aldı. Japonya'da Miyamoto gibi yarı Japon, yarı yabancı olanlara "hafu" deniyor. "Yarım" manasına gelen kelime kimilerine göre "aşağılama" kimilerine göreyse "çeşitlilik" içeriyor.

MARİAH CAREY'İ ÖRNEK ALIYOR

Sosyal medya kullanıcıları Miyamoto'ya "Yarı-Kraliçe" ismini taktı. Miyamoto ise kendisine, melezliğinden dolayı sıkıntılı zamanlar geçirmiş bir dünya yıldızı olan Mariah Carey'i misal alıyor. Japonya'nın güneyindeki Nagazaki şehrinde doğan ve ortaokula kadar burada yaşamını sürdüren Miyamoto, lise yıllarını ABD'de geçirdi. Bütün bu özellikleri kimi izleyiciler için ilgi çekici.

ÜLKE İKİYE BÖLÜNDÜ

Birçoğu, Japonya tarihinin ilk melez güzellik kraliçesi için "Yolun aleni olsun Ariana" ve "Farklı bir etnisiteye sahip olmak, seni daha az Japon yapmaz" yorumlarında bulundu.

Bu grup Miyamoto için "saishoku kenbi" yani "Tanrının hem güzellik hem de zekâyla kutsadığı kadın" ifadesini kullanıyor. Bir başka kısım ise Miyamoto'nun seçilmesine tepkili. "Japonya'nın temsilcisi olmayı hak etmiyor. Bizi daha iyi yansıtan birini bulamadık mı" yorumlarında bulunanlar ve ona "yarı-güzel" diyenler de var.





Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güzellik Yarışması Mariah Carey Japonya Magazin Yaşam Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

handem005:

BEN BUNA TAŞ ÇIKARIRIM BEEE GÜZELMİŞŞ GELİN TÜRKİYE''YE GÖRÜLMEYEN O KADAR GÜZELLİK VARKİ

14
2
yanıtYanıtla
zeynep:

birincisi bu japon diyil zenci . ikinciside bunun neyi guzel.

12
1
yanıtYanıtla
sinem35:

bu mu güzel :)))) ben katılmalıyım bu yarışmalara :P

11
2
yanıtYanıtla
BABAHAKKI:

Sıradan bir yüzü, sıradan bir fiziği var. Bunu seçenler taşocağında 7/24 çalışıyorlar herhalde.

11
1
yanıtYanıtla
yorummobilWeb@haberler.com:

Zenciye benziyor Japonlara hiç benzemiyor

11
0
yanıtYanıtla
kemal:

Aaaa japonlarda kırmaları sevmiyormuş, tıpkı bizim horboları sevmediğimiz gibi. . .

3
1
yanıtYanıtla
......:

güzel görmesek güzel sanıcaz:D

3
1
yanıtYanıtla
selin2230:

öyle demeyin hanımlar bakın bir de ülkeyi ikiye bölmüş ha :))))))

2
1
yanıtYanıtla
Vay arkadaşMobil-IOS:

Bizim Türk kızları daha güzel. Atom bombası japonları baya etkilemiş genetikleri değişmiş. Gözleri artık çekik değil birde renkleri esmerleşmiş boylarıda uzamış sanki.

0
3
yanıtYanıtla
KerimMobil-IOS:

Bence tadına bakan bilir ne kadar iyi

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title