Haberler

İzmir, Şehitlerini Uğurladı

ŞEHİT SERHAT'A EN ACI SON GÖREV HATAY´ın İskenderun İlçesi´ndeki roketli saldırıda şehit düşen askerlerden Mardinli Deniz Muhafız Er Serhat Aslan, ailesinin yaşadığı İzmir´de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT SERHAT'A EN ACI SON GÖREV

HATAY´ın İskenderun İlçesi´ndeki roketli saldırıda şehit düşen askerlerden Mardinli Deniz Muhafız Er Serhat Aslan, ailesinin yaşadığı İzmir´de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Acılı anne Hanife Aslan, kadın bir subay tarafından teselli edilirken, baba Hamit Aydın, metanetiyle dikkat çekti. Törene katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın´ın, herhangi bir protestoya karşı etrafında koruma ordusu oluşturuldu, sıkı güvenlik önlemi alındı.

Vatani görevini yaparken, önceki gün düzenlenen hain saldırıda şehit düşen, 20 yaşındaki Serhat Aslan´ın cenazesi, sabah saatlerinde, yakınları tarafından Hatay Mevki Asker Hastanesi´nden alındı. Aslan´ın Türk bayrağına sarılı naaşı, taziye çadırının kurulduğu Gaziemir´e götürüldü. Şehit Aslan, burada gözüyaşlı yakınları tarafından karşılanırken, Kürtçe ağıtlar göğe yükseldi. Aslen Mardinli olan ancak ailesi İzmir´de yaşayan şehit Aslan´ın yakınları, cenaze aracının önündeki fotoğrafını öptü, elleriyle okşadı. Aslan´ın naaşı, daha sonra askeri törenin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camisi´ne götürüldü. Öğlen namazının ardından düzenlenen buradaki törene, şehit Aslan´ın babası Hamit, annesi Hanife, kardeşleri, yakınlarıyla birlikte Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Güneydeniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

KADIN SUBAY ELİNİ BIRAKMADI

Cenaze töreninde gözüyaşlı anne Hanife Aslan, kadın bir subay tarafından teselli edilirken, baba Hamit Aydın, metanetiyle dikkat çekti. Bir ara fenalaşan anne Aslan´a sağlık ekipleri müdahale etti, oturtulduğu sedyede ellerini açarak evladının arkasından dua etti.

BAKAN´A SIKI KORUMA

Cenaze töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´la katıldığı Latin Amerika gezisinden dönen ve doğrudan İzmir´e gelen Devlet Bakanı Mehmet Aydın´ın sıkı şekilde korunması dikkat çekti. Aydın´ın etrafı, herhangi bir protestoya karşı adeta korumalarca çevrildi. Yanından hiç ayrılmayan korumaların ceketlerinin altındaki otomatik silahlar göze çarptı.

TÜRK BAYRAKLARIYLA UĞURLANDI

Bazı kadınların da cenaze namazını kıldığı Aslan´ın naaşı, Top Arabası´nda bir süre taşındıktan sonra selamlanarak uğurlandı. Bu sırada, ellerinde Türk bayraklarıyla şehidi uğurlayan vatandaşlar, ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları attı, gözyaşı döktü.

ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Törenin ardından, ailesi tarafından ilk önce Gaziemir´deki aile kabrine gömülmek istenen ancak askerlerin yaptığı görüşmeler sonrası şehit Aslan, Kadifekale Hava Şehitliği´nde toprağa verildi.

Diğer şehit Kerem Oğuz Erbay için de aynı camide ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek.

ŞEHİT KEREM GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hatay´ın İskenderun ilçesindeki roketli saldırıda şehit düşen askerlerden Deniz Topçu Er Kerem Oğuz Erbay, memleketi İzmir´de gözyaşları, tepkiler ve tekbirler alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde metaneti ile dikkat çeken baba Ekrem Erbay, oğluyla gurur duyduğunu, bir evladı daha olduğunu, onu da bu vatan için feda edebileceğini dile getirdi. Erbay´ın kız arkadaşı Eda Müdüroğlu da şehit Erbay´ın olan ve üzerinde ´Her asker bahriyeli olamaz´ yazılı tişörtünü giyerek törene katıldı.

Vatani görevini yaparken önceki gün İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen roketli saldırıda şehit düşen 20 yaşındaki Deniz Topçu Er Kerem Oğuz Erbay´ın Türk bayrağına sarılı naaşı Narlıdere´deki baba evinin önünden geçirildikten sonra törenin düzenleneceği Bostanlı Beşikçioğlu Camii´ne getirildi. Buradaki törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, şehidin babası Ekrem Erbay, annesi Gül Makina, ağabeyi Onur Erbay, kız arkadaşı Eda Müdüroğlu ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı. İki törende de Bakan Aydın´a yönelik çok sıkı koruma önlemleri dikkat çekerken, bunun sebebi Emniyet´e gelen ve Bakan Aydın´a gazeteci gibi davranan bir kişinin suikast yapacağı ya da saldırıda bulunacağı yönündeki ihbar olarak açıklandı.

Erbay´ın kız arkadaşı Eda Müdüroğlu´nun şehit erkek arkadaşına ait olan ve üzerinde "Her asker bahriyeli olamaz' yazılı tişörtünü giyip törene katılması dikkat çekti. Metanetleriyle dikkat çeken şehit ailesinden baba Ekrem Erbay, "Ağlamamak için söz verdim oğluma. O PKK´lıları, şerefsizleri sevindirmemek için ağlamayacağım. Dimdik ayakta duruyorum. Oğuz´u bu vatana feda ettim. Diğer oğlum Onur da bu vatan için feda olsun. Bu acılara bir son verelim. Başka analar, babalar ağlamasın. Devlet bu soruna çözüm üretsin. Tüm askerler bizim evladımız. Bu ülkede huzurlu yaşasınlar' dedi. Anne Gül Makine ise, "Allah diğer askerlere sağlık versin. Çözüm bulunmasını istiyorum. Diğer askerlerimizin ömürleri uzun olsun. Askerlerimiz sağolsun. Terör son bulsun. Başka canlar yanmasın, analar ağlamasın. Bu da son olsun' dedi.

Eda Müdüroğlu ise, "Olaydan önce en son 19.30 sıralarında konuştum. 8- 12 nöbetine gittiğini söyledi. Daha sonra şehit haberi geldi. Allah mekanını cennet eylesin. Acım çok büyük' diye konuştu. Daha sonra şehidin tüm ailesi Erbay´ın Türk bayrağına sarılı naaşının önüne gelip tek sıra saf tutarak dua etti, tabutu okşadı, öptü.

ARBEDE ÇIKTI

Bu arada ellerinde dev bir Türk bayarğı bulunan ve tekbir getiren yaklaşık bin 500 kişilik grup, cami avlusuna alınmamalarına tepki gösterdi. Çevik Kuvvet kordonuna takılan kalabalık ''Emniyet dışarı, Vatan sana canım feda, Herşey vatan için, Askere uzanan eller kırılsın, Şehitler ölmez vatan bölünmez, İmralı Apo´ya mezar olacak, Ne mutlu Türk´üm diyene, Kahrolsun PKK, Tayyip istifa, Tayyip uyuma askere sahip çık' sloganları attı. Avluya girmek için Çevik Kuvvet kordonunu zorlayan kalabalığı İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Ege Ordu Komutanı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ömer Taç konuşarak ikna etti.

OĞLUMU ARKADAN VURDULAR

Cenaze namazının kılınmasının ardından Erbay´ın naaşı bir süre top arabasında taşındı. Burada yapılan saygı yürüyüşü sırasında kendisine taziye dileklerinde bulunan Devlet Bakanı Aydın´la konuşan baba Erbay, ''Oğlum çok delikanlı birisiydi. Elli kişi aynı anda saldırsa hepsini hallederdi. Ama oğlumla karşı karşıya çarpışmadılar. Onu arkadan kalleşçe vurdular' dedi. Baba askeri araç içinden şehit askerin tabutu geçerken ''Oğlum geliyor oğlum.. Şehitlik de sana yakıştı' diye bağırdı. Saygı yürüyüşü sırasında ''Oğuz ölmedi kalbimizde yaşıyor, İzmir uyuma şehidine sahip çık' sloganları susmadı.

Şehit er Erbay, saygı yürüyüşünün ardından selamlanarak uğurlandı. Erbay aynı saldırıda şehit düşen silah arkadaşı Serhat Aslan´ın Kadifekale Hava Şehitliği´ndeki kabrinin yanına defnedildi.

Turaç TOP- Mücahit BEKTAŞ- Hakan GÜNGÖRDÜ/ İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

title