Haberler

İzmir Okullarının Yıkılmasını İstemeyen Veli ve Öğretmenler Eylem Yaptı

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Tepecik semtinde bulunan Barbaros Hayrettin Ortaokulu, Barbaros Hayrettin İlkokulu ve Barbaros Hayrettin İmam Hatip Ortaokulu'ndan ikisinin yıkılıp, yeni bir okulun yapılması ve yapım aşaması boyunca üç farklı okulun tek binada eğitim görecek olmasına...

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Tepecik semtinde bulunan Barbaros Hayrettin Ortaokulu, Barbaros Hayrettin İlkokulu ve Barbaros Hayrettin İmam Hatip Ortaokulu'ndan ikisinin yıkılıp, yeni bir okulun yapılması ve yapım aşaması boyunca üç farklı okulun tek binada eğitim görecek olmasına okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. Okul bahçesi içinde eylem düzenleyerek tepkilerini dile getiren veliler, yıkım işlemlerinin eğitim- öğretim dönemi içinde yapılmasını istemediklerini savundu.

Barbaros Hayrettin İlkokulu ve Barbaros Hayrettin İmam Hatip Ortaokulu için depreme dayanaksız oldukları gerekçesiyle yıkım kararı alındı. İki okulun yıkılıp yerine Barbaros Hayrettin İmam Hatip Ortaokulu yapılmasına karar verilmesinin ardından, üç farklı okulda eğitim görmekte olan öğrencilerin tümünün yapım aşaması olan 3 yıllık süreçte Barbaros Hayrettin Ortaokulu'nda eğitim göreceği açıklandı. Üç okulda toplam 44 farklı şubenin tek binada ders görmesine itiraz eden veli ve öğretmenler, okul bahçesinde eylem yaptı. Öğretmen ve veliler, yapılacak okula karşı çıkmadıklarını ancak inşaatın yaz tatili süresince tamamlanması gerektiğini savundu. Okul bahçesinde açıklama yapan sınıf öğretmeni Yusuf Altun, 44 şube var ama binada yalnızca 11 sınıf var. Tüm sınıfları birbirlerinin üstüne yığacaklar. Ortaokul öğrencileri sabah çok erken gelecek, ilkokul öğrencileri ise geç saatlerde okuldan çıkacak. Öğrenciler 60 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda kalacak. Aynı zamanda inşaat ortamında çocukların ders yapması olanaksız diye konuştu.

'ŞANTİYE ALANINDA DERS GÖRECEKLER'

İnşaatın 3 yılda tamamlanacağı bilgisini paylaşan Altun, sözlerini şöyle sürdürdü

Üç farklı okul, ortaokul binasında eğitim görecek. Şuanda 24 ilkokul, 11 ortaokul, 4 anasınıfı, 5 imam hatip olmak üzere 44 farklı şube var. Ama bu tüm şubelerin eğitim göreceği 11 sınıf var. Sabahçı öğlenci olduğunda 22 sınıf oluyor. Geri kalan sınıfları birbirinin üstüne yığacaklar. 3 okulun tamamı oraya sığarsa, ortaokul öğrencileri sabah 6 buçukta kalkacaklar. 7 yaşındaki ilkokul öğrencileri ise akşam 7 de karanlıkta okuldan çıkacak. Akşam 7 de çıkan öğrencinin başına kaybolma, kaçırılma, taciz gibi olaylar da gelebilir. Okulun inşaatı boyunca burada ders yapılacak bu çocukların gürültünün içinde ders yapma imkanı yok. Kamyonların girip çıktığı yerde çocukların ders görme şansı yok. Buradaki inşaat çocuklar için de tehlikeli olacak. Biz herhangi bir okulun yapılmasına karşı değiliz, çocuklarım mağdur edilmesine karşıyız. Yaz tatilinde yapılması gereken uygulama eğitim- öğretim döneminde yapılıyor.

Bu kadar çocuk bir binaya sığamaz diyen veli Duygu Atakuş ise Kepçelerin, iş makinelerinin içinde eğitim görecekler. Depremden kaçarken iş makinelerinde çocuklarımız yaralanırsa bunun hesabını kim verecek diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title