Haberler

İzmir'in Foto Belgesi Bu Sergide

İzmir'deki Arkas Sanat Merkezi'nde 'İzmir: Yarınlara bir Miras' adıyla açılan fotoğraf sergisi, Türk ve uluslararası fotoğraf sanatçılarının objektifinden İzmir'in bugününü belgeleyerek yarınlara taşıyor.

İzmir'deki Arkas Sanat Merkezi'nde ' İzmir : Yarınlara bir Miras' adıyla açılan fotoğraf sergisi, Türk ve uluslararası fotoğraf sanatçılarının objektifinden İzmir'in bugününü belgeleyerek yarınlara taşıyor.

Arkas Sanat Merkezi, İzmir'in bugününü geleceğe miras bırakmak için ve İFOD ( İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) işbirliği ile ' İzmir : Yarınlara Bir Miras' sergisini hazırladı. 18 fotoğrafçının Bergama, Alaçatı, Asansör, Bornova, Karşıyaka, Kordon, Urla gibi kentin çeşitli ilçe ve mahallerlerinde yaklaşık bir yıl süren çekimlerin ardından seçilen fotoğraflar, iki ay süreyle sergilenecek. Serginin açılış davetine Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, sergide eserleri yer alan fotoğraf sanatçılarından Murat Germen, Selim Bonfil, Beyhan Özdemir, Atilla Özdemir, Nilgün Özdemir, Yufus Tuvi ile İzmir iş dünyasından temsilciler katıldı.

Serginin açılış davetinde konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas İzmir'in bugününü kültürünü, yaşantısını fotoğraflarla ölümsüzleştirerek bir sonraki kuşağa aktaracak bu projenin, kent belleğinin oluşmasında da büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Arkas, "İzmir'e önceki yüzyıllarda gelen gezginlerin bıraktıkları anlatı ve görsellerin bugün bize ışık tutması gibi, bu görsel arşiv gelecek nesillere ışık tutacak" dedi.

ULUSLARARASI ÇILAR ÇEKİM YAPTI

Açılışa katılan 2013 yılında Londra'da 'Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı' ödülünü alan, fotoğrafları BBC Wildlife, National Geographic gibi uluslararası dergilerde yayınlanan İtalyan Valter Bernardeschi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti'ni fotoğrafladı. Gorbaçov'un yeniden yapılanma çalışmaları ve Yeltsin'in başa geçmesini foto röportajlarla belgeleyen Polonyalı sanatçı Wojtek Laski de, İzmir'in çeşitli ilçelerinde günlük yaşamı fotoğrafladı. Sergide ayrıca Türk fotoğraf sanatçısı Murat Germen'in muta-morfoz serisine ait önemli fotoğrafları yer aldı.

Sergide Arjantin'den Nicolsss M. J. Berlingieri, İspanya'dan Gabriel Brau Gelabert, İtalya'dan Virgilio Bardossi, Valter Bernardeschi, Giulio Veggi, Mario Cioni, Kanada'dan François Nadeau, Macaristan'dan Istvssn Kerekes, Pakistan'dan Muhammad Jahangir Khan, Polonya'dan Wojtek Lalki, Tayland'dan Dow Wasıkrısı, Ukrayna'dan Alexander Kharvat, Türkiye'den ise Atilla Özdemir, Beyhan Özdemir, Murat Germen, Nilgün Özdemir, Selim Banfil, Yusuf Tuvi'nin eserleri bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atilla Özdemir Murat Germen Lucien Arkas İzmir Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title