Haberler

"İzmir'i dünyaya açacak büyük bir çalışma yapılıyor"

Güncelleme:

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentin kalbinde ortaya çıkarılan Smyrna Antik Tiyatrosunun turizmde yeni bir destinasyon oluşturarak, İzmir turizmini dünyaya açacağını söyledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentin kalbinde ortaya çıkarılan Smyrna Antik Tiyatrosunun turizmde yeni bir destinasyon oluşturarak, İzmir turizmini dünyaya açacağını söyledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia ile birlikte Kadifekale'nin eteklerinde bulunan Smyrna Antik Tiyatrosu Kazı Alanını ziyaret etti. Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Ersoy'un rehberliğinde kazı alanını gezen Başkan Batur, Smyrna Antik Tiyatrosu'nun, Konak ilçe sınırları içinde bulunan tarihi misyonu önemli noktalardan biri olduğuna dikkat çekti. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere hem geçmiş dönemde hem de bugün alanda yapılan çalışmalara katkı koyan tüm kurumlara teşekkür eden Batur, "Şehrin kalbine kurulu bu dev tiyatro alanı onların sihirli elleriyle ortaya çıkacak. Turizmde rotaları değiştirecek, İzmir'i dünyaya açacak büyük bir çalışma yapılıyor. Kuşkusuz dünyanın dört bir yanından binlerce insan tiyatroyu görmeye gelecek. İzmir ve Konak, turizmin yeni cazibe merkezi haline gelecek. Bugünü ve bu heyecanımızı bizimle paylaşan Başkonsolos Papoulia'ya da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Ortaya çıkmasını yürekten istiyoruz"

Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia da, İzmir'in dünyanın en eski kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Bu alanda yapılan kazılar çok önemli ve burada ortaya çıkarılanlar, ne kadar değerli bir kültürel mirasa sahip olduğunuzun göstergesi. Bu alanın ortaya çıkmasını yürekten istiyoruz. Böylece yabancılar için hem Türkiye'yi hem Yunanistan'ı ziyaret edebilecekleri yeni turizm ve kültür paketleri oluşturabiliriz" dedi.

Türkiye'nin de Yunanistan'ın da arkeolojik olarak çok zengin olduğuna işaret eden Papoulia, iki ülkenin bu alanda iş birliği yapabileceği ortak çalışmaların neler olabileceğini araştıracağını da vurguladı.

Öte yandan, Kadifekale ile Smyrna Agorası arasındaki yamaçta yer alan, yapılan kamulaştırma ve yıkımlar sonrasında basamaklı oturma alanının topografik eğrisi ile sahne binası büyük oranda ortaya çıkan Smyrna Antik Tiyatrosunda kazı çalışmaları üç yıldır sürüyor. Korunmuşluk derecesinin yüksek olduğu tahmin edilen ve bu nedenle iyi durumda ortaya çıkarılabileceğine inanılan tiyatronun MÖ 2. yüzyılda inşa edildiği, Roma İmparatorluğu döneminde, aralıklarla tekrarlanan depremler sonrasında onarıldığı ve son halini ise MS 178 yılında, yine bir depremin ardından gerçekleştirilen onarım ve eklentilerle aldığı düşünülüyor.

Tiyatro, 700 yıllık bir sürecin ardından, M.S 4. yüzyılda kullanım dışı kalıyor ve bin 500 yıl süren bir suskunluk dönemi başlıyor. Üstü toprakla örtülen Smyrna Antik Tiyatrosu zamanla kayboluyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdül Batur Smyrna Konak İzmir Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title