Haberler

İzmir'de Fetö'den Eski Vali Cahit Kıraç Hakkında Gözaltı Kararı

İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nnın (FETÖ/PDY) darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenlerine ve yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı.

İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nnın (FETÖ/PDY) darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenlerine ve yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturmada, toplam 101 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, şu ana kadar da 54 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir eski Valisi Cahit Kıraç hakkında da bu dosya kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı. Kıraç'ın henüz gözaltına alınmadığı kaydedildi.

Darbe teşebbüsü sonrasında FETÖ/PDY'ye yönelik alınan önlemler kapsamında İzmir'de kapatılan üç vakıf üniversitesi arasında Gediz Üniversitesi de yer aldı. Kısa süre önce de kamulaştırılıp ismi Bakırçay Üniversitesi olarak değiştirilen Gediz Üniversitesi'nin eski akademik ve idari personeli için bugün FETÖ/PDY operasyonu yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan toplam 101 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Bunlardan şimdiye kadar 54 kişi gözaltına alındı. Başka bir soruşturma kapsamında dün gönderildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bu soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındığı açıklandı. Tutuklu bulunan işadamı Abdullah Kavuk'un da bu dosya kapsamında hakkında işlem yapıldığı ifade edildi. Ayrıca FETÖ/ PYD soruşturmasında tutuklanan, Yamanlar başta olmak üzere cemaat okullarının Ege Bölge sorumlusu olan Sebahattin Kasap'ın kardeşi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Ali Kasap da yine gözaltına alınanlar arasında yeraldı.

ESKİ VALİYE DE GÖZALTI KARARI

Soruşturmanın en dikkat çeken ismi ise İzmir'in eski valilerinden Cahit Kıraç oldu. Dosyada Cahit Kıraç hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, ancak henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi. Cahit Kıraç 2007 ile 2013 yılları arasında kentte valilik yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanmış, oradan da merkez valiliğine çekilmişti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gediz Üniversitesi Cahit Kıraç Ali Kasap İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title