Haberler

İzmir Amerikan'ın Sembolü Bristol Binası Yenilendi

İzmir Amerikan Koleji'nin (ACI) 1931 yılından bu yana hizmet veren tarihi binası Bristol Hall, aslına sadık kalınarak, modern bir eğitim binası olarak yenilendi.

Sadece okulun değil, İzmir'in de sembol binalarından biri olan, kentin tarihine tanıklık eden Bristol Hall'de öğrenciler, müzik, kodlama, tasarım ve seramik atölyelerinde yeteneklerini keşfedecek. Tarihi bina sanat ve teknolojiyi, geçmiş ile geleceği buluşturacak.

Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağlı olarak hizmet sunan ve 140 yılı geride bırakmanın gururunu yaşayan İzmir Amerikan Koleji'nin (ACI) emektar binası Bristol Hall, modern bir eğitim binası olarak yenilendi.1931 yılında inşa edilen ve uzun yıllar çeşitli derslere ev sahipliği yapan, sadece okulun değil İzmir'in de sembolleri arasında yer alan tarihi Bristol Hall Binası, mimari aslına uygun olarak ve kültürel ruhuna sadık kalınarak yenilendi ve gelecek kuşakların hizmetine sunuldu.

Sağlık ve Eğitim Vakfı ile ACI yöneticileri, öğretmenleri ve mezunlarının katıldığı açılış töreninde konuşan İzmir Amerikan Koleji (ACI) Başdanışmanı Tim Huttemann, "Okulumuzun 140. Kuruluş Yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı yılda, kampüsümüzün en değerli binalarının başında gelen Bristol Binamızın yenilenme sürecini de tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Okulun 1878 yılında kurulduğu Basmane semtinden, 1924 yılında şimdi bulunduğu Göztepe'deki kampüse taşındığını hatırlatan Okul Müdürü Didem Erpulat da, öğrenci sayısının artmasıyla yapılan ilk ek binanın, 1931 yılında tamamlanan Bristol Binası olduğuna dikkat çekti. "Bu cennet kampüste, bu zarif abide, nice parlak nesillerin yetişmesine tanıklık etmiştir" diyen Erpulat, şöyle devam etti:

İZMİR TARİHİNİN 87 YILLIK TANIĞI…

"Bristol Binası bazen yatakhane, bazen lojman, bazen kreş bazen de yemekhane oldu. Müzik dinletilerine, söyleşilere, davetlere ev sahipliği yaptı. Eskiden var olan Ev Ekonomisi derslerini bu binadaki mutfaklarda işledik."

Binanın, 'geçmiş ve geleceği', 'sanat ve teknoloji'yi buluşturan bir tarihi miras olduğunu vurgulayan Erpulat, şu bilgileri verdi:

"Tarihi binamız, çağımızın eğitim alanındaki ihtiyaçlarına uygun olarak, sanatla teknolojinin, bilgiyle becerinin birleştiği, bütünsel bir eğitim modelinin sergilendiği, modern bir eğitim binası olarak yenilendi. Öğrencilerimiz, giriş katındaki müzik sınıflarında ve kayıt stüdyosunda klasik ve modern müzik dallarında eserler besteleyecek, orta kattaki kodlama ve robot tasarım atölyelerinde geleceğin sınırlarını zorlayacak, üst kattaki seramik, çizim ve tasarım stüdyolarında ise yaratıcılıklarını keşfedecekler."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bristol İzmir Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title