Haberler

Izmir Adliye'deki Hain Saldırıya Elazığlılardan Protesto

Adliye'deki hain saldırıya Elazığlılardan protesto18 DERNEĞİN ÜYELERİ ŞEHİTLER İÇİN TOPLANDIELAZIĞ Dernekler Federasyonu, İzmir Adliyesi'ne yönelik olarak geçen hafta düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu hain terör saldırısını protesto etti.

Adliye'deki hain saldırıya Elazığlılardan protesto

18 DERNEĞİN ÜYELERİ ŞEHİTLER İÇİN TOPLANDI

ELAZIĞ Dernekler Federasyonu, İzmir Adliyesi'ne yönelik olarak geçen hafta düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu hain terör saldırısını protesto etti. Elazığlılar, aynı zamanda hemşehrileri olan Fethi Sekin'in şehit olduğu noktada kuran okudu, dua etti, açıklama yaptı.

Bölücü terör örgütü PKK üyeleri tarafından, İzmir Adliyesi'ne yönelik olarak geçen 5 Ocak Perşembe günü bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen terör saldırısında, polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can şehit oldu. İki terörist de öldürülüp etkisiz hale getirildi. Fethi Sekin kahramanca davranışıyla canı pahasına, saldırının bir faciaya dönüşmesini önledi. Herkesin yüreğini yakan bu terör saldırısını protesto etmek için, Türkiye'nin çeşitli illerindeki 18 derneğin üyeleri, Elazığ Dernekler Federasyonu olarak İzmir'e geldi. İlk olarak saldırının yaşandığı yerdeki nöbet tutulan kulübeyi inceleyen Elazığlılar daha sonra, aynı zamanda hemşehrileri olan Fethi Sekin'in şehit olduğu noktada kuran okudu, dua etti. Kuran okunduğu sırada yoldan geçen araçlar da durdu ve duaya katıldı.

Elazığlılar adına Federasyon Başkanı Faik İçmeli bir açıklama yaptı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Faik İçmeli, "Şu iyi bilinmeli; bu cennet vatan, büyük millet her zaman için bu hainlerini üstesinden gelecektir. Hepimiz birer Fethi Sekin'iz, hepimiz Ömer Halisdemir'iz. Bu şehitler; bu vatan, bu bayrak, bu ezan için canlarını feda ettiler. İçerideki ve dışarıdaki hainlere şunu kafalarına soksunlar; Bu vatanı böldürmeyeceğiz, bu milleti parçalatmayacağız. Şehitlerimiz hakkını helal etsinler, geride bıraktıkları bize emanettir. Bizim namusumuzdur. Fethi Sekin kahramanca canını verdi ama onlarca insanın hayatını kurtardı. Maalesef içimizde hain çok. Bunları nasıl alt edeceğiz? Birlik beraberlik içinde. Birbirimizi sevip, sahip çıkacağız. Türk, Kürt, Çerkez yok, büyük Türk milleti var" dedi. Konuşmadan sonra dernek üyeleri, İzmir Adliyesi'nin önünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Musa Can Elazığ İzmir Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

title