Haberler

İyi Partili Özlale: "Temmuz 2008'den Beri Fiyatlar 2 Katına Çok Daha Kısa Bir Sürede Çıkıyor. İşin Özeti: Hoş Geldin 2000 Öncesi"

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, “Enflasyondaki problemin ciddiyetini anlamak için çok basit bir soruya cevap aradık: Kaç ay sonra fiyatlar 2 katına çıkıyor?  Temmuz 2008’den beri fiyatlar 2 katına çok daha kısa bir sürede çıkıyor. İşin özeti: Hoş geldin 2000 öncesi” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, "Enflasyondaki problemin ciddiyetini anlamak için çok basit bir soruya cevap aradık: Kaç ay sonra fiyatlar 2 katına çıkıyor? Temmuz 2008'den beri fiyatlar 2 katına çok daha kısa bir sürede çıkıyor. İşin özeti: Hoş geldin 2000 öncesi" açıklamasını yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sonuçlarını bugün yayınladı. Enflasyon eylülde aylık bazda yüzde 3,08 artarken yıllık bazda yüzde 83,45 oldu. TÜFE'deki değişim bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 52,40 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,91 olarak gerçekleşti.

"ENFLASYONDA 'EPİSTEMOLOJİK' KOPUŞ DEVAM EDİYOR"

İYİ Parti Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı. Özlale'nin açıklamaları şöyle:

"Enflasyonda 'epistemolojik' kopuş devam ediyor! TÜİK'in enflasyonu ile İTO'nun geçinme endeksi enflasyonu arasındaki fark eylülde 24 puana çıktı. İki seri arasındaki ilk 9 ay ortalama farkı 2019-2021 döneminde 0,05 puan iken bu sene tam 12 puana yükseldi.

"HOŞ GELDİN 2000 ÖNCESİ!"

Gıda enflasyonu için benzer bir kopuşu TÜİK ve TÜRK-İŞ hesaplamalarında görüyoruz. İki kurumun gıda enflasyonu farkı Ocak 2018-Nisan 2022'de 0,2 puan iken Mayıs- Eylül 2022'de fark 27,8 puana çıktı. ya Ankara'da gıda fiyatları ülkenin genelinden koptu ya da TÜİK bilimden koptu! Enflasyondaki problemin ciddiyetini anlamak için çok basit bir soruya cevap aradık: Kaç ay sonra fiyatlar 2 katına çıkıyor? Temmuz 2008'den beri fiyatlar 2 katına çok daha kısa bir sürede çıkıyor. İşin özeti: Hoş geldin 2000 öncesi!"

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Ümit Özlale İYİ Parti Eylül Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title