Haberler

İÜ İletişim Fakültesi'nin Yayın Aracı Yenilendi

Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin TV ve Radyo Stüdyoları ile Canlı Yayın Aracı baştan sona yenilendi.

İÜ İletişim Fakültesi Stüdyoları, Hollywood filmlerinin post-prodüksiyonlarındaki yazılımları kullanan bir yapıya kavuştu.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi'nin Stüdyoları, televizyon kanalı "Akademi TV", radyosu "Radyo İletişim" ve "Canlı Yayın Aracı", günün şartlarına uygun son teknolojiye sahip donanımla baştan sona yenilendi. Yeni stüdyoların açılış töreni, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay'ın katılımıyla, İletişim Fakültesi'nin Konferans Salonu'nda, gerçekleştirildi. Katılan konuklarla birlikte stüdyoların ve canlı yayın aracının incelendiği açılış töreninde, yeniden yapılanma sürecinde katkıları bulunan, üniversitenin daire başkanları ve yüklenici firmanın yetkililerine plaket verildi. Açılış töreninde, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, RTÜK İstanbul Bölge Temsilcisi Murat Soysal ve RATEM Başkanı Dursun Güleryüz de hazır bulundu.

Yeni yapılanma kapsamında, İÜ İletişim Fakültesi TV Stüdyosu'nun fiziksel yapısı değiştirilerek; "Yayın Stüdyosu", "Prodüksiyon" ve "Post-prodüksiyon" birimleri, aynı çatı altında, "ayrı ayrı" yapılandırıldı. Yayın Stüdyosu'nda "çok amaçlı dekor sistemi" kuruldu. Analog cihazların yerini dijital cihazların almasıyla stüdyo, tamamen dijital yayıncılığa geçti. Prodüksiyon Birimi, fakülte öğrencilerinin uygulama ödevlerini ve kendi projelerini gerçekleştirmek için gereksinim duyduğu cihazları, onlara sunabilmek için oluşturuldu. Dijital kameralarıyla Türkiye'nin altyapısı en güçlü fakülte stüdyolarından biri haline geldi. Post-prodüksiyon Birimi ise tam olarak sektördeki çalışma biçiminin "birebir simülasyonu" olarak hazırlandı. Hollywood filmlerinin post-prodüksiyonlarında kullanılan yazılımları kullanan bir yapıya kavuştu. Fakültenin televizyonu Akademi TV, internet üzerinden standart çözünürlüklü (SD) yayın yapacak. TV'nin kapalı devre yayını ise, yüksek çözünürlüklü (HD) olacak.

İÜ İletişim Fakültesi'nin radyosu Radyo İletişim, ulusal yayın yapan birçok radyonun donanımına eşdeğer nitelikte yeniden yapılandırıldı. Analog sistemden dijital sisteme geçen Radyo İletişim, ilk defa, profesyonel bir radyo yayın otomasyon programına sahip duruma getirildi. Bugün internet üzerinden 7 gün 24 saat kesintisiz olarak dinlenebilen Radyo İletişim'in yayınına, I-phone ve diğer akıllı telefonlar aracılığıyla ulaşılabiliyor. Fakültenin tamamen yenilenen Naklen Yayın Aracı ise 3G donanımıyla, canlı radyo ve TV yayını yapabilir düzeyde hizmet veriyor.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Son teknolojiyle donanan stüdyolarımızın, İletişim Fakültemizin bugüne kadar gösterdiği olağanüstü performansı daha da artıracağına inanıyorum. Yüz akımız olan bu gelişmiş stüdyonun kurulmasında emeği geçen tüm yetkililere, öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi

Açılış töreninde yenilenen stüdyoları ayrıntılarıyla tanıtan İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay, "Yaklaşık 2 yıllık yoğun bir çalışmanın sonucunda, İletişim Fakültemizin fiziki tadilatıyla eş zamanlı olarak sürdürülen radyo, televizyon ve naklen yayın aracının yenileme çalışmalarını tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi; yenilenen altyapısıyla, Türkiye'nin altyapısı en güçlü fakültelerinden biri haline geldi. Yeni stüdyolarımızla hayal gücünün sınırlarını kaldırdık. Ben şimdi tüm öğrencilerimize 'hayal kurun ve onları gerçekleştirin' diyorum çünkü artık hayallerini gerçekleştirmek için önlerinde hiçbir engel kalmadı." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Üniversitesi Yunus Söylet Hollywood Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

Bakmadan Geçme

Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 26 Mayıs Pazar hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title