Haberler

İtalya'da 'Müslümanları Korumak İçin' Başörtüsü Yasağı

Güncelleme:

İtalya'da bir okul, IŞİD örgütünün eylemleri sonrasında Müslümanlara yönelik öfkenin arttığı gerekçesiyle okulda başörtüsü takılmasını yasakladı.

İtalya'nın kuzeyindeki Firuili-Venezia Giulia bölgesinde bir okul, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün eylemleri sonrasında Müslümanlara yönelik öfkenin arttığı gerekçesiyle okulda başörtüsü takılmasını yasakladığını açıkladı.

"PROVOKASYON OLARAK ALGILANABİLİR"

Lise seviyesinde eğitim veren Malignani teknik okullarının müdürü Aldo Duri, yasak duyurusunda "Laik ve öğrencilerinin inançlarına karışmayan bir İtalyan okulu olarak, dini inançların sembollerinin teşhir edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu bir provokasyon olarak algılanabilir ve dışlanma, aşağılanma ve reddedilme reaksiyonlarına yol açabilir. Müslüman kızların başlarını ve bazen de yüzlerini kapattıkları örtüler gibi..." dedi.

BÖLGEDEKİ 6 MALİGNANİ OKULUNDA DA UYGULANACAK

Başörtüsü yasağı, bölgedeki 6 Malignani okulunda da uygulanacak. Müdür Aldo Duri, öğrencilerin okul dışında istedikleri gibi giyinebileceklerini, ancak sınıflarda başlarını örtmelerine izin verilmeyeceğini belirtti.

KARARIN ALINMADINDA IŞİD EYLEMLERİ ETKİLİ OLDU

Duri, yerel Messaggero Veneto gazetesine yaptığı açıklamada, yasak kararında IŞİD'in eylemleri sonrası Müslümanlara duyulan tepkinin etkili olduğunu söyledi. Duri, "IŞİD'in cihatçıları Batı'ya karşı topyekun savaşa girdiğinden beri öğrencilerimiz arasında Müslümanlara ve özellikle de Araplara karşı düşmanca hisler yayılmaya başladı. Okullarımızda önemli sayıda Arap öğrenci öğrenim görmekte." dedi.

IRKÇI DAVRANIŞLARA 'SIFIR TOLERANS'

Yasak kararının, bir Mısırlı öğrencinin İtalyan sınıf arkadaşı tarafından dövülmesinin ardından alınması da dikkat çekti. İtalyan öğrenci tarafından ırkçı hakaretlere maruz kalan ve tekme ve yumruklarla dövülen Mısırlı öğrenci hastaneye kaldırılmış ve 7 gün rapor almıştı. Disipline verilen İtalyan öğrencinin okuldan atılması gündemde. Müdür Duri, böyle bir olayın bir daha yaşanmasını engellemek için başörtüsü gibi dini sembolleri yasaklama kararı aldığını belirtti. Müdür ayrıca, cehaletten doğduğunu vurguladığı ırkçı davranışlara "sıfır tolerans" gösterileceğini bildirdi.

YASAK 'DİALOG' YOLUYLA UYGULANACAK

Duri, İtalyan yasalarının okullarda başörtüsünü yasaklamaması nedeniyle kendi yönetimindeki Malignani okullarında yasağı "diyalog" yoluyla uygulayacağını söyledi.
Müdür Aldo Duri, İtalya genelinde okullarda tüm dinlerin sembollerinin yasaklanması için yasa çıkarılması çağrısında da bulundu.

İTALYA'DA BAŞÖRTÜ TAKILMASINI YASAKLAYAN BİR YASA YOK

İtalya'da kamusal alanlarda başörtüsü takılmasını yasaklayan bir yasa bulunmuyor. Yasalar, yalnızca yüzü kapatan kask ya da örtülerin kamuya açık alanlarda takılmasına izin vermiyor. Ancak zaman zaman bazı yerel yönetimler, haşema gibi kimi İslami kıyafetlerin giyilmemesi yönünde kararlar alabiliyor.

(KAYNAK: BBC TÜRKÇE)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İtalya Aldo Işid Dünya Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (26)

almanya:

iyi yapmislar zaten o basörtü takan kizlar gönülü takmiyorlar anasi babasi zorla taktiriyor bu normal suctur

21
8
yanıtYanıtla
Akıllı müslüman Mobil-ANDROID:

Çok yazık .ne kadar memnun olmuşsunuz. utanmadan Efendimize .namaza .dinin emirlerine laf ediyorsunuz Allah sizi ıslah etsin

11
8
yanıtYanıtla
KERTENYAN:

Butun avrupada yasaklansin ne isi varmis basortusu takacaksa gitsin memleketinde taksin ne isi var Hristiyan bir ulkede

10
8
yanıtYanıtla
çorumlu tırkoMobil-ANDROID:

ıtalya çok güzel bir ülke.

13
5
yanıtYanıtla
LyonMobil-IOS:

Kadına en iyi değeri İSLAMIYET veriyor anlayanlara

9
7
yanıtYanıtla
ali:

Bas örtüsünü yasaklamari takdirle karsiliyorum en Dogru buldugum seyi yapmislar . basörtüsünü namus zanneden cok. beynin icini görmek lazim insallah teknik yakin zamanda ilerler de görürüz kimler takiyor neden? nicin? acaba altinda kadinmi var erkekmi var?. ne oldugu belirsiz ne etügü belirsiz boyalarindan yanindan gecilmiyo cok da komik oluyorlar,

14
2
yanıtYanıtla
Bacaci:

Bu basortmenin amacini biturlu anlayamıyorum ayaginda Adidas ayakkabı levis kotu daracık gömleği giyen birde basini orten kizlari görünce gülesim geliyor vallahi

12
1
yanıtYanıtla
mahkemeyi kübrada görüsürüz,,,,:

Bu dünyanin üstü varsa altida var, , dünya hayati gelip gecicidir, , gercek ve kalici hayat ahiret hayatidir, , burada ne ekersen ahirette onu bicersin, , , Allaha kulluk yapmis olanlar, cennete, , seytana kulluk yapmis olanlar, ebedii cehenneme gireceklerdir. . olay aslida budur. . . ?

6
7
yanıtYanıtla
adanalımobilWeb@haberler.com:

Israil yavas yavas amacına ulasıyor

10
2
yanıtYanıtla
ABIZER:

ibadet gizlidir sarsafla muslumanligin ilgisi yok yirminici yuzyilda beygamberimiz deveyle gezerdi simdiki sarsaflilar sonmodel arabalarla adi musluman sarsaf meraklilari arapistana gide bilir avrupa doru bir kararalmis

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title