Haberler

İsveç'teki Kamyonlu Terör Saldırısının Dehşet Anları Güvenlik Kamerasında

Güncelleme:

İsveç'te gerçekleşen kamyonlu terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Saldırı bir mağazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de saat 16.00 sıralarında kentin en kalabalık bölgelerinden Drottninggatan caddesinde kamyonlu terör saldırısı gerçekleştirildi. Terörist kamyonu caddede yürüyen insanların üstüne sürdü. Saldırıda 4 kişi ölürken 9'u ağır 15 kişinin yaralandığı açıklandı.

Saldırı sonrasında İsveç parlamentosunun giriş çıkışları, tüm metro istasyonları ve tren garı kapatıldı. İsveç polisi, Stockholm'deki kamyonlu saldırıyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

BAŞBAKAN LOFVEN: HER ŞEY TERÖR SALDIRISINA İŞARET EDİYOR

Konuya ilişkin ilk resmi açıklamayı yapan İsveç Başbakanı Stefan Lofven, kamyonun alışveriş mağazasına çarpmasına dair eldeki tüm bilgilerin 'terör saldırısı'na işaret ettiğini söyledi. Başbakan Lofven, saldırıyla bağlantılı olarak 1 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

KAMYON, BİR FİRMAYA AİT

İsveçli bira markası Spendrups'a ait olduğu belirtilen kamyonun, bir mağazanın girişine çarptıktan sonra durduğu bildirildi. Spendrups İletişim Sorumlusu Mårten Lyth, "Sürücüyle bağlantı kuramadık. Neler olduğunu bilmiyoruz." açıklamasında bulundu.

TÜM METRO ULAŞIMI DURDURULDU

İsveç devlet televizyonu SVT, polisin olayı terörist saldırısı olarak değerlendirdiğini belirtirken, haber ajansı TTkentteki tüm metro seferlerinin durdurulduğunu açıkladı. Kentte yaşayanlara şehir merkezinden uzak durmaları uyarısı yapıldı. İsveç parlamentosunun giriş çıkışları da kapatıldı. İsveç polisi, Stockholm'deki merkez tren istasyonunu tahliye etti. Stockholm'ün en büyük alışveriş merkezlerinden 'Mall of Stockholm' polis tarafından boşaltıldı.

SALDIRININ VİDEOSU YAYINLANDI

Kamyonlu terör saldırısının videosu yayınlandı. Bir alışveriş mağazasının güvenlik kamerasından alınan görüntülerde kamyonu fark edenlerin etrafa kaçışması gözüküyor. İnsanların caddeden uzaklaşmasının ardından mağazanın önünde hızla bir kamyon geçiyor. İnsanların kamyonu erken fark etmesinin daha büyük can kayıplarının önüne geçtiği bildiriliyor. Saldırganın araç çarpmadan önce atladığı öne sürüldü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Stefan Lofven Stockholm İsveç Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title