Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Dörtyol ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

Dörtyol ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda, Dörtyol Mehmet Akif Ortaokulu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde öğrencilerin hazırladığı oratoryo, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösterildi ve öğrenciler şiirler okudu.

Okul müdürü Orkun Karakurum, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin, millet meclisi kayıtlarında Burdur milletvekili ve İslam şairi olarak geçen ve İstiklal Savaşı'na şair, hatip, gazeteci ve siyasetçi olarak destek veren Mehmet Akif'i asla unutmadığını, içinde bulunduğumuz günlerin Mehmet Akif'i okumanın ve anlamaya çalışmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Etkinlikte ayrıca okullararası yapılan şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Türkoğlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Altınözü ilçesinde de 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda öğrenciler şiirler okudu, sinevizyon gösterimi sunuldu ve tiyatro sahnelendi.

Etkinliğe Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı'nın yanı sıra kurum müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Altınözü Dörtyol Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title