Haberler

İstihdama Yönelik Hediyelik Eşya Kursu Açıldı

Güncelleme:

Artvin'de hediyelik eşya sektörünü canlandırmak, yeni istihdam alanı yaratıp meslek kazandırmak amacıyla ahşap hediyelik eşya tasarım kursu açıldı.

Artvin'de hediyelik eşya sektörünü canlandırmak, yeni istihdam alanı yaratıp meslek kazandırmak amacıyla ahşap hediyelik eşya tasarım kursu açıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) ile İŞKUR işbirliği ve Artvin Belediyesinin desteğiyle başlatılan proje kapsamında, AÇÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gökhan Bayburt, kursiyerlere eğitim veriyor.

Artvin Belediyesi Sanat Atölyesinde gerçekleştirilen eğitimler, 11 Haziran'a kadar devam edecek.

Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Cevdet Ertürk, yaptığı açıklamada, hedeflerinin istihdamı artırıp işsizliği azaltmak olduğunu belirterek, "İstihdamı artırmanın yollarının başında meslek sahibi olmak gelmektedir. Kursa 26 bin liralık bütçe ayırdık" dedi.

Artvin Belediye Başkanı Emin özgün ise Artvin'in orman kenti olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burada da orman ürünleriyle ilgili ahşap konusunda bir takım ürünler üretiyorlar. Artvin turizm ve eğitim kenti olacak. Her turizm kentinin bir marka hediyelik ögesi vardır. Bende inanıyorum ki bu atölyemiz de bizde marka ürünümüzü seçeceğiz. Sonra da bunu paraya dönüştürüp ekonomimize katkı sağlayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title