Haberler

70 dönümlük biber ekili tarlayı vatandaşlara bıraktı, duyanlar tarlaya akın etti

Güncelleme:

Adıyamanlı bir çiftçi 70 dönümlük alanda ekili biberi vatandaşlara bıraktı, vatandaşlar ücretsiz bibere akın etti. Vatandaşlar hayırsever çiftçinin bıraktığı biber ekili tarladan ihtiyacı kadar hasat yapıyor.

Adıyaman'da Mahmut Akdağ isimli çiftçi, 70 dönümlük biber dikili arazisini, mahsulleri toplamaları için ücretsiz olarak vatandaşlara açtı.

Mahmut Akdağ isimli vatandaş, merkeze bağlı Büyükkavaklı köyü yakınlarında 70 dönümlük arazide biber ekimi yaptı. Mahmut Akdağ gözü gibi baktığı biber tarlasından elde ettiği mahsulleri istediği fiyata toptan satamayınca tarlasını vatandaşlara açtı.

İstediği fiyata satamayınca tonlarca biberi vatandaşlara bıraktı

İHTİYACI OLANLAR TOPLADI

Biber tarlasını vatandaşlara ücretsiz bir şekilde açan Mahmut Akdağ, biber toplamaya gelen vatandaşları da maske ve sosyal mesafe uyarısında bulunmayı ihmal etmedi. Bedava biber dağıttığını duyan Adıyamanlı vatandaşlar 70 dönüm araziye adeta akın etti. Vatandaşlar kendi ihtiyaçları kadar biber toplayarak poşet ve torbalara doldurup evlerinin yolunu tuttu. Bazı vatandaşlar topladıkları biberleri turşuda kullanacağını söylerken bazı vatandaşlar ise yapacakları yemeklerde tüketeceklerini belirtti.

Biberlerin ücretsiz olduğunu duyarak biber arazisine gelen onlarca vatandaş, arazi sahibi Mahmut Akdağ'ı tanımadıklarını ve yaptığı bu örnek davranıştan dolayı kendisine teşekkür ettiklerini belirtti.

İstediği fiyata satamayınca tonlarca biberi vatandaşlara bıraktı

''HERKES SAHİBİNE DUA EDİYOR''

Biber toplayamaya gelen vatandaşlardan Abdullah Şimşek, "Biber toplamaya geldik. Biber sahibi burayı toplamış ve demiş ki geriye kalanı da hayrıma toplayıp alsınlar, bizlerde toplamaya geldik. Kalabalık baya var. Tarla sahibinden Allah razı olsun, gelenlerin hepsi dua ediyor kendisine" dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Kızılay ise, "Bizlerde vatandaşlar olarak geldik ihtiyacımız kadar biber topluyoruz. Götürüp Evde değerlendireceğiz. Güzel, herkes mesafesini korumuş, maskesi takılı. Allah razı olsun sahibinden. Şuana kadar bir torba topladım. Turşuluk ve yemeklerde evde yiyeceğiz" şeklinde konuştu.

MALİYETLİ OLDUĞU İÇİN BIRAKTILAR

70 dönümlük arazinin tamamını vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması için açan tarla sahibi Mahmut Akdağ ise, "Biberlerin ilk mahsulünü aldık ve ikinci mahsulüne geçtik. Maliyetli olduğu için bıraktık, hayrımıza olsun diye vatandaşların toplamasına izin verdik. Hatta vatandaşları uyardık, maske takıp sosyal mesafelerini korumalarını istedik, o şekilde de izin veriyoruz. Yani hayrımıza dağıtıyoruz. Evet sadece birinci mahsulünü kaldırdım geriye kalanı millete hayrımıza dağıtıyoruz" diye konuştu.

İstediği fiyata satamayınca tonlarca biberi vatandaşlara bıraktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Akdağ Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bakmadan Geçme

Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

500

Yorumlar (21)

Vatandaş:

Yaw he he biber para edeydi sizde onu bırakaydınız

5
25
yanıtYanıtla
.:

Zaten para etmedigi icin birakmis adam

yanıt3
yanıt7
osman:

adamın emeğidir. istserse bırakmaz da. isterse dalında çürütür de. şimdiye kadar sebze hallerinde fakir fukaraya dağıtılmayıp çöpe dökülen tonlarca sebzeye hiç tepki gösterdin mi sen ??

yanıt29
yanıt2
RAMAZAN YILMAZ:

ARKADAŞLAR NE OLURSA OLSUN ADAM İLK HASATI ALMIŞ MUHTEMELEN ZARAR ETMEMİŞTİR , İSTANBUL HALİ VE BİRCOK HALDE MİLLET UCUZ YEMESİN DİYE ÇÖPE ATILAN SEBZE VE MEYVELERİ DÜŞÜNÜNCE ADAMI AYAKTA ALKIŞLIYORUM HER KES SENİN GİBİ OLSUN ADAMIN HASI. . .

17
1
yanıtYanıtla
AMERİKANOMANYAK:

TARLA SAHİBİ GERÇEK MÜSLÜMANMIŞ. ALLAHIN VERDİĞİNDEN İHTİYACI KADARINI ALMIŞ KALANINI ZEKAT OLARAK İHTİYCI OLANLARA VERMİŞ. . . . . .

13
5
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Müslüman mı olunuyor şimdi ee devleti soyanlar ne oluyor kafir oluyor

yanıt1
yanıt2
Köy imamı:

Bu zekat sayılmaz. Tarla sahibi cuma namazlarina gelmiyor. Pavyon pavyon gezer. Ramazanda oruçlu hiç gormedik. Nasil müslüman bu

yanıt0
yanıt1
Alper:

İyi bir haber mi bu şimdi, çiftçi para kazanamamış daha fazla zarar etmemek için emeginden vazgeçmiş.

13
4
yanıtYanıtla
iste bu:

iste böyle insanlara cok ihtiyac var sayiniz artar INSALLAH AMINNN

11
1
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Kesin altından birşey çıkar ana zatenn toplatmak satmak daha masraflıymış

yanıt0
yanıt6
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title