Haberler

İstanbul Valiliği Önünde Bordrolarını Yaktılar

* Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, " Yüzde 12'lik ek zam istiyoruz" Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İSTANBUL DHA Türkiye Kamu-Sen Türk Eğitim-Sen üyesi memurlar, yapılan maaş zamlarını protesto etmek için İstanbul Valiliği önünde bordrolarını yaktı.

* Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan,

" Yüzde 12'lik ek zam istiyoruz"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İSTANBUL DHA

Türkiye Kamu-Sen Türk Eğitim-Sen üyesi memurlar, yapılan maaş zamlarını protesto etmek için İstanbul Valiliği önünde bordrolarını yaktı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sendikası üyeleri, İstanbul Valiliği önünde düzenledikleri eylemde maaş bordrolarını yakarak yüzde 12'lik ek zam istedi. Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği önünde saat 12.30'da toplanan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, hükümetin yaptığı maaş zamlarını protesto ederek bordro yaktı.

Memurlar yüzde 12'lik ek zam istediklerini dile getirirken, "Hak verilmez alınır, sen almazsan çalınır", "Hükümet zammını al başına çal" sloganları atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, protestocular adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, toplu sözleşme masasının, memurlar adına pazarlık yapılan yer olduğunu, kapalı kapılar ardında herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hala muamma olduğunu kaydetti.

"YÜZDE 12'LİK EK ZAM İSTİYORUZ"

İstatistiklere yansıyan enflasyonun yüzde 8, ceplere yansıyan enflasyonun ise yüzde 10 olduğunu söyleyen Bostan, "Dört kişilik bir aile için yapmak zorunda olduğumuz temel harcamalar tam 403 lira arttı. Kamu çalışanlarına 2014 yılı için verilen 123 TL dikkate alındığında bir memur ailesi geçtiğimiz yılı 280 lira zararla kapattı. Yaşanan bu erime ortalama olarak maaşlarda yüzde 12.6'ya denk geliyor. İşte biz bu yüzden, yüzde 12'lik ek zam istiyoruz" dedi.

Eylem, yapılan açıklamanın ardından yakılan maaş bordroları ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title