Haberler

İstanbul Trafiğini Bloomberg Çözecek

Güncelleme:

New York Times gazetesi, New York eski belediye başkanı Bloomberg'in İstanbul trafiğini çözmek için proje hazırladığını yazdı.

New York Times gazetesi, New York eski belediye başkanı Bloomberg'in haziranda Türkiye ziyaretinin detaylarını aktaran bir habere imza attı. Haberde, Türkiye'deki sigara içme oranlarını düşüren "Dumansız Hava Sahası" projesinin mimarı ve fonunu sağlayan kişi olan Michael Bloomberg'ün bir projesinin de İstanbul'u trafikten kurtarmak olduğu aktarılıyor.

Bloomberg'e Türkiye gezisi sırasında eşlik eden New York Times muhabiri Landon Thomas Jr.'ın haberine göre, 35 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 16'ıncı insanı olan Bloomberg, ölmeden önce tüm parasını dünyayı daha yaşanılabilir bir yer haline getirecek projelere harcamayı düşünüyor.

SİGARA İÇME ORANI DÜŞECEK

Bllomberg'ün projeleri arasında İstanbul sakinlerinin en büyük şikayetlerinden biri olan trafiği azaltmak ve Türkiye'deki sigara içme oranını daha da düşürmek yer alıyor.

PROJE ERDOĞAN'A İLETİLDİ

ABD'nin New York kentine 2003 yılında sigara yasağını getiren Bloomberg, servetini kullanarak dünyada en fazla sigara içilen ülkelere bu projesini ihraç etmek için kolları sıvamıştı. Bu ülkelerden biri de Türkiye idi. Bloomberg'ün vakfı önce Türkiye'deki sigara karşıtı dernekler, aktivistler ve sağlık çalışanları ile temasa geçti. New York Times'ın haberine göre, Bloomberg'ün belediye başkanı olduğu sırada çalıştığı Kelly Henning, Türkiye'deki kampanyanın liderliğini üstlendi. Sağlık Bakanlığı ile bağlantıları olan Türk uzmanlar, o dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kulağını çınlattı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri aracılığıyla projeden haberdar olan Erdoğan da tam destek sözü verdi. Böylece Toraks Derneği ile ortaklaşa yürütülen "Dumansız Hava Sahası" projesi doğdu.

"TÜRKİYE SAYESİNDE NOBEL ALACAĞIM"

Projesinin başarılarını yerinde incelemek için Türkiye'ye gelen Bloomberg, İstanbul'da Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi üyeleriyle buluşmuştu. Bu görüşmedeki anektodların aktarıldığı habere göre Bloomberg, "Türkiye harika bir örnek, diğer ülkelere de bu başarı aktarılabilir" dedi. Bloomberg, "Kim bilir belki de bu sayede Nobel Ödülü alırım" diye de espri yaptı.

Bloomberg, Türkiye ziyareti sırasında özel jeti ile Rize'ye giderek Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Michael Bloomberg İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İNCİ TANELERİ OYUNCULARI KİM? İnci Taneleri Nehir kimdir, gerçek adı ne? #127916 20 Mayıs okullar tatil mi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın ertesi günü okullar tatil mi olacak? BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 10 Mayıs okul açık mı? MEB'den açıklama geldi! Osman Tarık Özçelik kimdir? Halk Tv konuğu Osman Tarık Özçelik kaç yaşında, nereli? Osman Tarık Özçelik biyografisi! Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı? Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı kim, yakalandı mı? Öldürülen öğretmen hangi okulda? Öldürülen öğretmen nerede, hangi şehirde? AİLE DESTEK ÖDEMESİ E-DEVLET SORGULA MAYIS 2024! Aile destek ödemesi Mayıs ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi tarihleri! Cem Yılmaz sahneyi neden terk etti? Cem Yılmaz gösterisinde neden sinirlendi, ne oldu? GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? Hailey Bieber hamile mi? Justin ve Hailey Bieber'ın bebekleri mi olacak? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT? Cuma namazı farz mı, sünnet mi? Cuma namazı kılınışı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 10 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! 10 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 10 Mayıs Cuma günü ders işlenecek mi, grev var mı? Bugün (Cuma) ders var mı, okullar tatil mi?
500

Yorumlar (4)

kayseri:

trafik sorununu bizim belediyelerimiz çözer sana para yedirmezler

8
9
yanıtYanıtla
BURSAfeverkhan@gmail.com:

Şu ana kadar ne güzel çözdüler değil mi? :)

yanıt0
yanıt0
00029:

işe bak o kadar aciz durumlara geldik ki trafik sorunumuzu bile başkası çözecek ne diyim bunu düşünen kendi halkımız çözüm düşünsün anlayan anladı. . .

1
0
yanıtYanıtla
ahmet t:

Ancak onlar çözer zaten. Bizimkilerden hayır yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title