Haberler

"Yaşlı vatandaş Türkçe bilmediği için havalimanında bekletildi mi?" İstanbul Valiliği'nden açıklama var

Güncelleme:

İstanbul Valiliği, Van'dan gelen yaşlı kadının İstanbul Havalimanı'nda Türkçe bilmediği için hizmet alamadığı şeklindeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Yolcunun tekerlekli sandalye hizmeti başvurusunda bulunmamasına rağmen havalimanından çıkana kadar tüm hizmetin verildiği belirtilirken, yaşananlar dakika dakika anlatıldı. Açıklamada, "Videonun tamamı en hafif tabirle art niyetli olup, devletimiz aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı anlaşılmaktadır." denildi.

İstanbul Valiliğince, İstanbul Havalimanı'nda yaşlı bir vatandaşla ilgili çekilen videonun art niyetli olduğu, devletin aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığının anlaşıldığı bildirildi.

Valilik, 17 Ocak'ta saat 15.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'nda yaşanan ve sosyal medyada "Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" şeklindeki iddialara ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada, S.Ç. isimli vatandaşın Van'dan İstanbul Havalimanı'na geldiği, bu kişinin ya da yakınlarının, uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken Wheel Chair (Refakatlı Tekerlekli Sandalye) hizmeti için başvurmadığı belirtildi. Yolcunun bu durumunu fark eden uçak ekibinin, Van'dan hareket ederken İstanbul Havalimanı için gerekli talebi yaptığı vurgulandı.

"ÇEKİLEN VİDEO EN HAFİF TABİRLE ART NİYETLİ"

Uçuş ekibinin yaptığı talep doğrultusunda vatandaşa uçaktan inişinden, havalimanı çıkış noktasına kadar hizmetin verildiği aktarılan açıklamada, "Yaşlı vatandaşla ilgili çekilen videonun tamamı en hafif tabirle art niyetli olup, devletimiz aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı anlaşılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

AÇIKLAMADA BÜTÜN SÜREÇ DAKİKA DAKİKA ANLATILDI

Açıklamada, süreç şöyle anlatıldı: "TK2751 Van'dan İstanbul Havalimanı'na gelen 1944 doğumlu S.Ç'nin uçaktan iniş süreci şu şekilde gerçekleşmiştir.14.26 uçak piste iner, 14.36 körük kapısındaki uçaktan çıkar, 14.44 tekerli sandalye ile alınır, 14.51 bagaj alım salonuna bırakılır, 15.05 6A bagaj bandı yanına geçer, 15.39 bagajını alır, 15.41 bagaj alım salonundan çıkar, 15.42 bagaj alım salonu önünde video çekilir."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Havalimanı İstanbul Van Politika Güncel Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

500

Yorumlar (49)

Ebu Huzeyfe:

Bende kürdüm bizimkiler çok acitasyon yapıyor gerçekten dağ başı değil bu teyze kimse sorsa yardımcı olur millet

791
215
yanıtYanıtla
Yücel AtaBir:

Havalimanının orada oturuyorum içerde çalışanların çogu kürt emin olun her türlü yardım yapılıyor heleki yaşlı ise hemen yardım ediliyor seçim zamanı uydurma haber gibi geldi bana seçime yakın oluyor böyle şeyler gözünle görmedigine inanma duydugunun yarısına inan demiş büyüklerimiz.

yanıt99
yanıt9
Yücel AtaBir:

Teyzenin oglu samimi gelmedi bana annesi için tekerlekli sandalye ayırtması gerekirdi her vatandaş gibi yapmamış utanmadan haklı gibi konuşuyor ama havalimanı görüntülerde görüldügü gibi yardımcı olmuş teyzeye teyze bile ogluna güvenmiyor her halinden belli

yanıt74
yanıt11
osman aybar:

Ne kadar bi anne için acı verici

119
321
yanıtYanıtla
B.Volkan T.:

Doğru, böyle bir evlada sahip olmak bir anne için acı verici.

yanıt129
yanıt16
osman aybar:

Bir anne için ne kadar acı verici

111
287
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Ne anladinda konusuyorsun .

yanıt133
yanıt35
Est Este:

he yraaam hee

yanıt3
yanıt4
Dumlu :

ben kendi ihtiyacımı görebilen engelli bir vatandaşım yürürken kimse engelli olduğumu anlayamaz ne zaman havaalanına gitsem bilet alırken bilgilerimi gördükleri için araç tahsis edelimi yada yanına refakatçı verelim mi diye sorarlar bu haberi kim yaptıysa yalan söylüyor

168
63
yanıtYanıtla
Dumlu :

bu ülkenin kürt sorunu yoktur benim 1000tane kürt arkadaşım var hepside candır arkadşları için ölürler bu ülkenin amerika israil avrupa güdümlü bölücü pkk sorunu vardır

yanıt98
yanıt10
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title