Haberler

İstanbul'daki Şantaj ve Askeri Casusluk Davası

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararına itiraz etmeyerek, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

AYLİN SIRIKLI DAL - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'daki askeri casusluk ve şantaj davasında Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararına itiraz etmeyerek, dosyayı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul'daki şantaj ve askeri casusluk davasında, sanıklar İbrahim Sezer, Yücel Çipli, Şafak Yürekli'nin aralarında bulunduğu 43 sanık hakkında verilen mahkumiyet ve beraat kararlarını onamış, Sezer ve Zeki Mesten'e "örgüt üyeliği" suçundan verilen mahkumiyet kararını ise "örgüt yöneticiliği" suçundan ceza verilmesi istemiyle bozmuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Daire'nin kararına karşı sanıkların lehine yapacağı itiraz için verilen 30 günlük süre doldu. Başsavcılık, itirazda bulunmadı.

-Sanıklar lehine itirazda süre bulunmuyor

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 308. maddesi gereği, Başsavcılığın sanıkların lehine yapacağı itirazlarda süre sınırlaması bulunmuyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların lehine yapılan itirazlarla ilgili dilekçeleri incelemeye devam edecek.

Davanın bazı sanıkları, yeniden yargılama tartışmaları kapsamında, haklarındaki yargılanmanın yenilenmesi istemiyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na da dilekçe göndererek, "hukuka kesin aykırılık halleri incelenmeden verilen Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin 5 Aralık 2013 tarihli onama kararına karşı, CMK'nın 308. maddesi uyarınca itiraz yoluna başvurulmasını" istemişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Şafak Yürekli İbrahim Sezer Yargıtay Politika Güncel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Haluk Levent, Gamze Özçelik'in geçmişiyle ilgili yapılan yoruma sessiz kalmadı

Haluk Levent, Gamze Özçelik'in geçmişiyle ilgili yapılan yoruma sessiz kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde! Özgür Özel kapıda karşıladı, işte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde! Özgür Özel kapıda karşıladı, işte ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 11 Haziran günün maçları nereden izlenir? Bahar sezon finali bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! MASTERCHEF 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK? MasterChef yeni sezon hangi tarihte? Süper Lig transfer dönemi ne zaman başlayacak? Süper Lig transfer dönemi başladı mı? #9917 Bebekle seyahate çıkarken nelere dikkat edilmeli? Ebeveynler bu haber size! Kurban Bayramı arefesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arefe günü resmi tatil mi? Onur belgesi ve üstün başarı belgesi nasıl alınır? Onur ve üstün başarı belgesi şartları neler? Borsa İstanbul bayramda açık mı? Borsa İstanbul bayramda işlem görüyor mu? Tokat'ta ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Çorum'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Bartın'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Samsun'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Isparta'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Denizli'de ormanlara giriş yasaklandı mı? Ormana giriş yasakları başladı mı? Hangi illerde ormana giriş yasaklandı? Muğla'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title