Haberler

İstanbul'daki Operasyonda Ebu Hanzala Kod Adlı Bayuncuk da Gözaltında

Güncelleme:

İstanbul'da terör örgütüne düzenlenen operasyonlarda El Kaide'nin "akıl hocası" olarak bilinen Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'un da gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde 13 ilde terör örgütlerine yönelik yapılan eşzamanlı operasyonlarda El Kaide yöneticisi olmakla suçlanan ve bir süre tutuklu kalan Ebu Hanzala kod adını kullanan Halis Bayancuk'un da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da eşiyle birlikte gözaltına alınan Bayancuk, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

BAYRAM NAMAZINDA CİHAT ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Ebu Hanzala kod adını kullanan Bayancuk, bayram namazında cihat çağrısı yapan bir konuşma yapmıştı. Ömerli Barajı'nda çekildiği tahmin edilen görüntüde demokrasiyi eleştiren Bayancuk, şeriat yönetimi istediklerini söylemişti.

Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5'te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah'a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

IŞİD'E BAĞLILIĞINI DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

IŞİD'e bağlılığını daha önce yayınlanan videolarda açıklayan Bayancuk, Türkiye hükümetine yönelik eleştirilerde de bulunuyor. Bayancuk'un konuştuğu video, 'T.C. Rejiminin başındakilere bir uyarı' başlığıyla örgüte ait internet sitesi ile sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmıştı.

TAHLİYESİNİ IŞİD'E YAKIN HESAPLAR DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Van merkezli olmak üzere Adana, Antep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 13 kişiden Bayancuk'un tahliyesi ilk olarak IŞİD'e yakın haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından duyurulmuştu.


EBU HANZALA KİMDİR?

Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, Hizbullah hükümlüsü Hacı Bayancuk'un oğlu. Halis Bayancuk 2008 yılında İstanbul'da ikinci sinegog baskını eylemini planlarken yakalandı ve bir yıl sonra tahliye edildi. Halis Bayancuk, tahliye edildikten sonra polis tarafından takibe alındı. Teknik ve fiziki takipte, Halis Bayancuk'un talimatları ile örgütün ses getirecek bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Polis, 2011'de 50 adrese operasyon düzenledi, içlerinde Halis Bayancuk'un da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Bayancuk 24 Ocak 2013 tarihinde tekrardan tahliye edildi. Ebu Hanzala'nın yazıları Tevhid Dergisi'nde yayımlanıyor. Derginin sitesinde Ebu Sehran es-Surî imzalı Kürtçe Werin İslame (İslam'a Gelin) kitabının da bulunması Kürt gençlere yönelik de faaliyet yürütüldüğünü gösteriyor.

El Kaide'nin İstanbul'da 10'dan fazla hücresinin bulunduğu ve yerlerinin sık sık değiştiği biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halis Bayancuk İstanbul Ömerli Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı!
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (249)

keça kurda bedlîs:

Akpnin gücü mumine yetiyor. Allah kahretsin .mürtedlere hiç bir şey yok ama

21
69
yanıtYanıtla
jcndc:

yaratik sanki piknige gidiyor elinde ne bir kelepce polis 10 metre arkasindan geliyor gider oglen yemegini yiyip arka kapidan cikarlar akp bunlara kiyar mi hic

53
19
yanıtYanıtla
Kakak:

ne çekiyorsak sakallılardan çekiyoruz

54
17
yanıtYanıtla
kemal:

vanpirler sizin dinle alakanız yok şeref yoksunu insan kasabı bunlar. . . .

55
16
yanıtYanıtla
mehmet:

inanmayacaksınız belki ama bulunduğum ildeki akplilerin pek çoğu sakalını kesmiş :) Allah ım nasıl bir iman zayıflığı var bu insanlarda. . .

16
40
yanıtYanıtla
BERZO:

YANDAŞ SATILMIŞ KALEMLER TOPLULUĞU STAR SABAH AKİT

yanıt3
yanıt0
Alcak:

Bu sakallilar dan ne cektik ya kardes dusmani asil bunlar

9
42
yanıtYanıtla
Ahmet arasli Mobil-ANDROID:

bu müslüman mudundaki kafirlere destek veren allah onları da kahru perişan etsin inşallah bunların katli vaciptir bunlar din düşman ları dır

40
9
yanıtYanıtla
tarih öğretmeni:

iş it in iti işte yaşasın laiklik yaşasın cumhuriyet allah bir gün dahi bizleri bu zalimlerin eline düşürmesin

44
5
yanıtYanıtla
DAVA İSLAM:

bu hoca işidçi değil lakin gerçek cihatçı devlet tağut olunca gözaltına alınması kadar normal bişey yok Allah svt bizlere tevhidi idrak etmemizi yaşamamızı nasib etsin. bu hocayı araştırın yargısız infaz etmeyin burda islama düşman kafiler çok müslümanlar uyanık olmalı her zaman yaptıkları gibi islamı kötü göstermeye çalışıyorlar unuttukları bi, şey var Allah emrinde galiptir.

37
9
yanıtYanıtla
Tüm 249 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title