Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Yabancı Liderlerle Görüştü

BM Genel Kurul Toplantısına katılan Topbaş'ın, yabancı liderden büyük ilgi gördüğü belirtildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısı kapsamında yabancı liderlerle ikili görüşme yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, BM Genel Kurul Toplantısı için New York'ta olduğu sırada yabancı liderlerle dünya siyaseti üzerine görüş alışverişinde bulunan Topbaş, büyük ilgi gördü.

Topbaş'ın bir araya geldiği Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, Topbaş'ın bir sene önce Liberya'ya geldiğini hatırlatarak, "Bize 3 çöp kamyonu ve otobüs hediye etmiştiniz. Onları kullanıyoruz. Halkım adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sirleaf, İSMEK ve diğer konulardaki örnekler üzerinde çalıştıklarını anlatarak, "Sizin tecrübenizle halkımıza daha iyi hizmet için çalışıyoruz. Sizi ülkemizde tekrar görmek isteriz" dedi.

Topbaş da ülkelerin kalkınmasının yerel yönetimlerden geçtiğini, kardeş ülkeler olarak sorunların üstesinden gelinmesi gerektiğini vurgulayarak, Sirleaf'ı İstanbul'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.

"İstanbul'a hayran kaldım"

Hollanda Kraliçesi Maxima da toplantı sırasında Topbaş'a, kendisini yakından takip ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Burada karşılaşmak ne büyük mutluluk. İstanbul'a geldim, hayran kaldım. Siz de iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlama törenlerine gelmiştiniz. Bu dostluklarımız daha yüz yıllarca sürecek. Seçimlere hazırlanıyormuşsunuz. İstanbul halkının tercihi yine siz olacaksınız, eminim. İstanbul halkı sıcak insanlar, doğru karar vereceklerinden eminim."

Bunun üzerine Topbaş, "Sizi tekrar İstanbul'da görmek isteriz. Halkım adına teşekkür ederim. Ortak paydalarda buluşmak en büyük temennimiz" dedi.

-  "Birçok ortak noktada buluşabiliriz"

Kadir Topbaş, ABD Kongre Üyesi Ed Whitfield ile de görüştü.

ABD'de Amerikan Türk İş Adamları Derneğinin kuruluşunda görev aldığını, iki ülkenin iş adamlarını bir araya getirerek önemli çalışmalar yaptığını aktaran Whitfield, "İstanbul'un da potansiyelini biliyoruz. Orada yapılan çalışmalar ve dinamik, genç bir nesliniz var. Sizinle birçok ortak noktada buluşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Topbaş da tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, Whitfield'i İstanbul'da görmekten mutluluk duyacağını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title