Haberler

Suudi Arabistan, İsrail'le Aralarında Kriz Çıkaran Şirketle Anlaşmayı İptal Etti

Güncelleme:

Suudi Arabistan Hava Yolları, kiraya verdiği uçakla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na iniş yapan Portekizli Hi Fly şirketi ile aralarındaki anlaşmayı iptal etti.

Suudi Arabistan Hava Yolları'nın, kiraya verdiği uçakla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na iniş yapan Portekizli Hi Fly şirketi ile aralarındaki anlaşmayı iptal ettiği bildirildi.

"SUUDİ ARABİSTAN FİLOSUYLA ALAKASI YOK"

Suudi Arabistan Hava Yolları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan, Suudi Arabistan Hava Yolları logosunu taşıyan ve Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na iniş yaptığı görülen söz konusu uçağın, bu sürede Suudi Arabistan Hava Yolları'nda çalıştırılmak için tahsis edilen filosu ile hiçbir alakası bulunmamaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Hİ FLY ŞİRKETİNİN UÇAĞI

Açıklamada, yapılan araştırma sonucunda, fotoğrafta görülen uçağın, merkezi Portekiz'in Lizbon kentinde bulunan ve Suudi Arabistan Hava Yolları ile de anlaşması olan Hi Fly şirketine ait olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.
UÇAĞI SUUDİ ARABİSTAN'DAN KİRALAMIŞ

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ben Gurion Havalimanı'nda görüntülenen uçak, şirket tarafından daha önce planlanan bakımı için 3 Mayıs'ta Suudi Arabistan'dan Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareket etmişti ve Hİ Fly şirketinin yönetimindeydi. Hi Fly şirketi, bizden kiraladığı uçakların bakımını yaptıracağı havaalanına iniş yapmak için bizden önceden izin almasını ve -Suudi Arabistan Hava Yolları ve sivil havacılık temsilcilerinin bakımı yapılan uçakların bakımını ve kontrolünü istedikleri herhangi bir zamanda takip ve kontrol edebilmeleri için- iniş yapacağı havaalanının bulunduğu ülke ile Suudi Arabistan'ın diplomatik ilişkilerinin olmasının gerektiğinin belirtildiği anlaşmanın 8'inci maddesini açık bir şekilde ihlal etmiştir."

ANLAŞMA İPTAL EDİLDİ

Açıklamada, Suudi Arabistan Hava Yolları'nın olayı öğrenmesinin ardından söz konusu şirket ile anlaşmayı iptal ettiği ve Suudi Arabistan Hava Yolları logosu bulunan uçakla Suudi Arabistan'ın diplomatik ilişkilerinin bulunmadığı bir havaalanına kendilerinden izinsiz ve bilgi verilmeden iniş yaparak, anlaşma maddesini açıkça ihlalinden dolayı şirketle ilgili yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

İDDİA İSRAİL BASININDAN GELMİŞTİ

Aralarında Jerusalem Post gazetesinin de bulunduğu İsrail basınında, Suudi Arabistan Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağının 6 Mayıs'ta Ben Gurion Havalimanı'na iniş yaptığı ileri sürülmüş, Suudi Arabistan ise iddiaları yalanlamıştı.

Jerusalem Post gazetesinin internet sayfasında, İsrailli yetkililere dayandırılarak verilen haberde, Suudi Arabistan'a ait Airbus A330-300 tipi uçağın mürettebatıyla Airbus uçaklarına bakım yapan İsrail Havacılık Sanayisi'nde (BEDEK) bakımı için Brüksel'den gelerek Ben Gurion Havalimanı'na iniş yaptığı ve uçakta yolcu bulunmadığı belirtilmişti.

RUTİN BAKIM İÇİN İNİŞ YAPMIŞ

Haberde, uçağın, Avrupalı bir şirket tarafından işletildiği, Suudi Arabistan Hava Yolları'ndan kiralandığı ve rutin bakım için İsrail'e iniş yaptığı aktarılmıştı.

İKİ ÜLKE ARASINDA HİÇBİR İLİŞKİ YOK

Uçağın Tel Aviv'e inmesi, İsrail'de tartışmalara neden olmuştu.

Suudi Arabistan, İsrail'i tanımadığı gibi iki ülke arasında hiçbir ilişki bulunmuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tel Aviv Ben Gurion Portekiz Brüksel İsrail Sıkıcı Dünya Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (2)

Vatan severmobilWeb@haberler.com:

Sudi ler israile arayi bozamaz bozamaz cunku ikiside Islam dusmani

1
0
yanıtYanıtla
suudiler olsun birleşik arap emirliği olsun hepsi israilin maşasımobilWeb@haberler.com:

Hahaha

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title