Haberler

İsrail Büyükelçisi, ölümlerden Hamas'ı suçladı -

Filistin'in Moskova Büyükelçisi Faed Mustafa, dünya kamuoyunu "İsrail'in tüm hukuk kurallarının üstünde görüldüğü" tutumunu değiştirmeye çağırdı.

Filistin'in Moskova Büyükelçisi Faed Mustafa, dünya kamuoyunu " İsrail'in tüm hukuk kurallarının üstünde görüldüğü" tutumunu değiştirmeye çağırdı.

Moskova'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda basın toplantısı düzenleyen Mustafa, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği operasyonların yedinci gününde ölü sayısın 175'e ulaştığını, bunlardan 60'ının kadın, çocuk ve yaşlı olduğunu belirtti.

Mustafa, İsrail'in bombaladığı yerler arasında hastane ve ibadethanelerin de bulunduğu, 2 binin üzerinde binanın yıkıldığının altını çizerek, "İsrail, bütün imkanlarını kullanarak sivil halka karşı operasyonlar düzenliyor. Havadan, karadan ve denizden binlerce bomba atılıyor" dedi.

Filistin halkının kendini koruma hakkına sahip olduğuna vurgu yapan Mustafa, "Uluslararası kamuoyunu, bu konuya bir an önce dahil olmaya ve operasyonların durdurulması için, İsrail'i kınamaya çağırıyoruz. Dünyayı, İsrail'in tüm hukuk kurallarının üstünde görüldüğü tutumdan vageçmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'yi, bu krizin durdurulması konusunda üzerine düşen görevi yapmadığı konusunda eleştiren Mustafa, "Dünya, kendi sorumluluğunu yerine getirerek, İsrail'in bu agresif tutumunu durdurmalıdır. BM'den, İsrail'in operasyonlarını kınayan bir karar almasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa, Gazze'ye insani yardım gerektiğini altını çizerek, "Gazze, artık uzun yıllardır İsrail'in baskısı ve ambargosu altında yaşıyor. Bir bakıma insanlar burada açık hava hapisanesi hayatı yaşıyor. Sağlık ve gıda başta olmak üzere, çok sayıda yardıma ihtiyat var" diye konuştu.

-İsrail Büyükelçisi, ölümlerden Hamas'ı suçladı-

İsrail'in Moskova Büyükelçisi Dorit Golender, Filistin Büyükelçisi'nden hemen sonra düzenlendiği basın toplantısında, Gazze'de ölen sivillerden "sadece Hamas'ın suçlu olduğunu" öne sürdü.

Basın toplantısında AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Golender, " Hamas'ın sivil halkı bir kalkan gibi kullandığını" iddia ederek, "Ölenlerin hayatından sadece Hamas sorumlu. İsrail, sivil halkın bölgeden kaçabilmesi için yapacağı operasyonları önceden haber veriyor" diye konuştu.

Golender, İsrail'in uluslararası hukuk kurallarına uygun hareket ettiğini ileri sürerek, "İsrail ile Hamas arasında herhangi bir görüşmenin olması mümkün değil. Hamas ateşkesi kullanarak askeri gücünü artırıcı faaliyetler yürütüyor" dedi.

İsrail'in kara operasyonu başlatması fikrinin gündemlerinde olduğunu anımsatan Büyükelçi Golender, ancak şimdilik böyle bir kararın alınmadığını ifade etti.

-Filistin'in Moskova Büyükelçisi Faed Mustafa

-İsrail'in Moskova Büyükelçisi Dorit Golender

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Moskova İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title