Haberler

Isparta Valisi, BAKA'da Brifing Aldı

Güncelleme:

Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu üyesi Vahdettin Özkan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.

Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu üyesi Vahdettin Özkan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nı (BAKA) ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve uzmanlarla biraraya gelen Vali Özkan, Kalkınma Ajansı'nın kuruluşundan bugüne Isparta, Antalya ile Burdur için gerçekleştirdiği çalışmalar ve faaliyetler hakkında brifing aldı.

Isparta'da kısa bir süre önce görevine başlayan Vali Vahdettin Özkan, ilin ekonomisinin temel dinamikleri ile gelişimindeki öncelikleriyle ilgili bilgilenme ve değerlendirme amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Vahdettin Özkan'ı, BAKA'ya gelişinde Genel Sekreter Tuncay Engin ve birim başkanları karşıladı. Vali Özkan'a BAKA'nın Isparta, Antalya ve Burdur'da sürdürdüğü çalışmaları, faaliyetleri, Isparta'daki mevcut durum, ilin gelişimi için vizyon projeler, sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgiler verildi. Genel Sekreter Tuncay Engin ile birim başkanları, BAKA'nın hazırlığını tamamladığı 2014-2023 Bölge Planı için gerçekleştirilen ilçe toplantıları ve çalıştaylar, Isparta OSB'deki durum, Deri OSB'nin karmaya dönüştürülüp genişletilmesinin gerekçelerini anlattı.

Bölgenin tanıtımı için sürdürülen yatırım tanıtım çalışmaları, uluslararası organizasyonlar, Mali Destek Programlarının yanısıra bölgeye kazandırılan yatırımlarla BAKA'nın dikkat çektiğini söyleyen Vali Vahdettin Özkan'a Kalkınma Ajansı'nın kazandırdığı yatırımlar ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bölgeye gelmesi muhtemel yurtiçi ve yurtdışı yatırımcılar için tanıtım faaliyetleri ile havalimanının uçak bakım merkezi olabileceği, havacılık vizyonu olarak kompozit vadisi ile birleşerek özel havacılık bölgesi oluşturulması için sürdürülen ve planlanan çalışmalar anlatıldı.

YERİNDE TESPİT VE ÇARPAN ETKİSİ

Sorunların yerinde tespit edilip çözümlenmesi için BAKA'nın sürekli sahada çalışmalarını sürdürmesinin çok olumlu ve memnuniyet verici olduğunu belirten Isparta Valisi Vahdettin Özkan, "BAKA'nın yaptığı gibi yerinde sorunların tespiti ve çözüm önerilerini sahadakilerden alması çok önemli. Sağlıklı veriler alınıp doğru yönlendirmenin yapılmasıyla başarılı sonuçlar alınıyor. Sektörlerin içinde olup sorunları çözmek çarpan etkisi yapıyor" dedi.

'Hangi tarım yapıldığı, hangi ilaç kullanıldığı, hangi tarlada olduğu' gibi bilgilerin yer aldığı etiket sisteminin önemine dikkat çeken Vali Vahdettin Özkan, bunun için profesyonel fizibilite raporu hazırlanması gerektiğini belirtti. Ürün sektör bazında ürün konseyleri kurulmasının önemine dikkat çeken ve Pamuk Konseyi kurulduğunu hatırlatan Isparta Valisi Özkan, ürünün ticareti, sanayisi, pazarlanması ve diğer konularındaki çok sayıdaki birlikler, araştırma ve meslek kuruluşları, dernekler ile kooperatiflerin bir çatıda toplanmasını sağlayacak Elma Konseyi kurulması için çalışma yapılmasını istedi. Elma konseyinin sorunlara ilgili tüm sektörlerin uzlaşması esasına dayalı çözümler üretmek, bunları yürütme erkine iletmek ve sonuçlarını izleyerek gerçekleşmesini sağlayabileceğini kaydeden Vali Özkan, BAKA'nın yönetim kurulu, kalkınma kurulu ve personelinin uyumuyla örnek çalışmalara imza atacağına ve başarılı çalışmaların gelecekte de artarak devam edeceğini söyledi.

Isparta Valisi Vahdetin Özkan, Genel Sekreter Tuncay Engin ile birlikte BAKA çalışanlarını odalarında ziyaret ederek tanıştı ve başarı dileklerini ilettikten sonra ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Vahdettin Özkan Tuncay Engin Isparta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title