Haberler

İsmail Kahraman: Tayyip Bey'e AK Parti İsmini Ben Önerdim

Güncelleme:

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı gösterdiği İsmail Kahraman, "Tayyip Bey, partinin ismini YAP koyacaktı. Adalet ve Kalkınma'yı ben önerdim. Neticede AK Parti ismi bana aittir" dedi.

Tanınmış Rizelilerin hayat hikayelerinden kesitlere yer verilen 'Rize'nin Yüzü' adlı kitapta, AK Parti'nin TBMM Başkan adayı gösterdiği İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman'ın geniş ve ilginç hayat hikayesinden bölümler de yer aldı. Kitapta yer alan anılarda, partiye isim verilmesi çalışmaları sırasında 'YAP-Yeniden Atılım Partisi' ismi önerisine AK Parti ismi ile karşı çıktığını belirten İsmail Kahraman, "Neticede AK Parti ismi bana aittir." dedi.

Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar'ın önceki yıl kaleme aldığı ve aralarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz gibi 100 Rizelinin kısa yaşam öykülerinin anlatıldığı, 'Rize'nin Yüzü' adlı kitapta, İsmail Kahraman'ın anıları da yer aldı.

"AK PARTİ İSMİ BANA AİTTİR"

Kitapta, İsmail Kahraman'ın AK Parti'nin kuruluş dönemine ilişkin anıları ayrıntılarda yer aldı. Partinin adının AK Parti olmasını kendisinin önerdiğini anlatan İsmail Kahraman'ın kitapta şu ifadeleri yer aldı: "Tayyip Bey'e, 'Adalet ve Kalkınma güzel bir isim. Bir kuş iki kanatla uçar. Bunu koyalım' dedim. Aklında bir başka isim vardı, teklif edilmişti: 'YAP-Yeniden Atılım Partisi'. 'YAP diye aksiyon var, 'Yeniden atılım' çıkışı var' demişti. 'Bakın, ak, beyazlık, aklık var' diye yanıt vermiştim. Neticede AK Parti ismi bana aittir."

Öte yandan Erdoğan, milli görüş hareketinden gelen İsmail Kahraman'a "ağabey" diye hitap ediyor.

"YEMEKTE BÜYÜK KİŞİ YOKSA HESABI ÖDE"

Kitapta, Yunan ordusunun Kıbrıs'a asker çıkarması sonrasında 160 arkadaşıyla Yunan sınırına dayanan gönüllü askerlerden biri olan İsmail Kahraman'ın ayrıca post modern darbe ile iktidardan uzaklaştırılan Refah-Yol hükümetinde Kültür Bakanlığı yaptığı döneme ilişkin bilgiler aktarıldı.


Babasının kendisine "Yemekli bir toplantıda senden büyük bir kişi yoksa hesabı öde" öğüdünü 'Rize'nin Yüzü' kitabında anlatan Kahraman' ın bu öğüdü hiç unutmadığı, kendisinden yaşlı da olsa hesabı kimselere ödetmediği kaydedildi.

Milli Türk Talebe Birliği başkanlığı yaptığı döneme de kitapta yer verilen İsmail Kahraman'ın, ayin yapmaya kalkışanlara karşı arkadaşlarıyla birlikte Ayasofya'da ilk namaz kılan kişi olduğu da belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İsmail Kahraman Ak Parti Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

İYİ Parti Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti

İYİ Parti Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti

Bakmadan Geçme

Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER... İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? #128226 2024 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Jose Mourinho MAAŞI! #9917 Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ne kadar kazanacak? BARAJ DOLULUK ORANI 3 HAZİRAN! İSKİ baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ABD- Türkiye voleybol maçını kim kazandı? Filenin Sultanları maçı kazandı mı? #127952 GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler?
Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

500

Yorumlar (5)

MU-AY:

DOĞRU. YAPMIŞSIN. ALDATMA. KANDIRMA. PARTİSİZ!!!!!!!!!!!! AYAKKABI. KUTUSU. PARTİSİ. VS

3
2
yanıtYanıtla
OZAN BEYAZ:

ALAYINIZ İSRAİL PROJESİSİNİZ , , , TÜKRKİYE Yİ BÖLMEK ZAYIFLATMAK ADINA DEDELERİNİZDEN BERİ SEÇİLMİŞ KİŞİLERSİNİZ ALLAH CC SİZE İNANANLARI AFFETSIN DİYECEGİM AMA DİLİM VARMIYO , , ,

4
1
yanıtYanıtla
koylu:

ISMAYIL KAHRAMAN SEN SIMDI YANDIN OISMI BEN SOYLEDIM DEDINYA YARIN CALISMA ODANA OFISINE TABI SIRKETIN VARSA SIRKETINE BASKIN VAR HAZIR OL

2
1
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

ADI AK OLMUŞ NEYE YARAR. DİZ BOYU YOLSUZLUKLARA BATMIŞ VEKİLLERİ AKLADILAR PAKLADILAR. AMA İLAHİ ADALETİN VE MİLLETİN VİJDANINDA MAHKUMLAR

2
0
yanıtYanıtla
anlat ismail anlat biz de yedik:

ayakkabı kutularına ne diyon ismail abey?

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title