Haberler

İskender Pala ile Kültür Yolculuğu

Güncelleme:

'divan Şiirini Sevdiren Adam' olarak tanınan ünlü yazar İskender Pala, 'kültür Sohbetleri'nde Bursalı okurlarıyla bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 'Kültür Sohbetleri'ne bu hafta usta yazar İskender Pala konuk oldu. Pala, keyifli söyleşide, okurlarına yaşamından kesitler sundu.

'Divan Şiirini Sevdiren Adam' olarak tanınan ünlü yazar İskender Pala Bursa'da okurlarıyla bir araya geldi. Sevenleriyle Fabrika-i Hümayun Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nda buluşan Pala'yı izleyenler arasında ünlü modacı Faruk Saraç da vardı. Bursalılardan büyük ilgi gören Pala, keyifli söyleşisinde okurlarının kendisiyle ilgili merak ettiği soruları samimiyetle cevaplandırdı.

"Etkili konuşma için daha çok okuyun"

'Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk', 'Katre-i Matem' ve 'Şah Sultan' adlı romanlarının ardından 'Od' adlı eseriyle de yüzbinlerce kişiye ulaşan Pala, konuşmasında etkili söz söylemenin öneminden bahsetti. Pala, okuma yazma oranının yüzde 3 olduğu bir toplumda 18 bin kelimeyle konuşan ve yazan Fuzuli'nin bugün hala etkisini yitirmeyişinin sözcükleri etkili kullanmasına bağlı olduğunu belirtti. Bugün okuma yazma oranının yüzde 97 olduğunu belirten Pala, buna rağmen üniversite mezunlarının sadece bin 800 kelimeyle konuştuğuna dikkati çekti.

Bu durumun okumayla ilişkili olduğunu vurgulayan Pala, dinleyicilerini daha çok okumaları, kendilerini farklı alanlarda geliştirmeleri ve mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmeleri konusunda teşvik etti. Şiirin düz yazıya göre daha çok akılda kaldığını da anlatan Pala, çok okumanın etkili konuşmanın yanı sıra şiir yazabilmeyi de desteklediğini kaydetti. Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatından örnekler de veren Pala, Bursa'da kendisini okurlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi ve Kültür A.Ş.'ye teşekkür etti. Söyleşinin ardından Pala, okurları için kitaplarını imzaladı ve sevenleriyle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İskender Pala Faruk Saraç Şah Sultan Güncel Haberler

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir? Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Sandıklar açılıyor Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde oy sayımı ne zaman başlayacak? Oylar saat kaçta sayılacak? Fenerbahçe oy verme işlemi saat kaçta bitiyor? Sandıklar saat kaçta açılacak? Merve Dizdar evleniyor mu? Merve Dizdar evlendi mi, kiminle evleniyor? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! YKS 2024 Sosyal Bilimler çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Sosyal Bilimler SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Türk Dili ve Edebiyatı çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Türk Dili ve Edebiyatı SORU-CEVAPLARI açıklandı mı?
Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title