Haberler

IŞİD'in Rehin Aldığı Şoför Kaçıp Türkiye'ye Geldi

Güncelleme:

Musul'da tutuklanan kamyon şoförü İbrahim Kaynak, terör örgütü IŞİD militanlarının elinden kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne geldi.

Irak'ın Musul kentinde tutuklanan kamyon şoförü İbrahim Kaynak, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının elinden kaçarak memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne geldi. Kaynak, "Allah kimseyi bu zalimlerin eline düşürmesin" dedi.

GÖZALTINA ALINIP DEPOYA GÖTÜRÜLDÜ

Kamyon şoförü İbrahim Kaynak, geçen çarşamba günü, Irak'ın Erbil kentinde yükünü boşaltıktan sonra kamyonuyla Musul'a geçtiği sırada IŞİD militanları tarafından durduruldu. Kaynak, gözaltına alınırken aralarında Türkler'in de bulunduğu rehin alınan diğer şoförlerinin bulunduğu depoya götürüldü.

IŞİD'İN ELİNDEN KAÇIP TÜRKİYE'YE GELDİ

Bu sırada iddiaya göre; Musul kent merkezinde büşük bir patlama meydana gelince IŞİD militanları bu bölgeye sevk edildi. İbrahim Kaynak da, IŞİD militanlarının ayrılmasını fırsat bilerek, depodan kaçarak, başka bir Türk şoförün yardımıyla kamyonuyla peşmerge bölgesine geçti. Kaynak, Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek, dün gece saatlerinde memleketi Akçakale'ye ulaştı.

"ALLAH KİMSEYİ BU ZALİMLERİN ELİNE DÜŞÜRMESİN"

İbrahim Kaynak, götürüldüğü depoda bulunan şoförlerin çoğunun halsiz ve açlık çektiğini söyledi. "Allah kimseyi bu zalimlerin eline düşürmesin" diyen Kaynak, şunları anlattı: "Türkiye'den Zaho'ya yükümü boşaltmak için gittiğimde, bana 'Bu yükü Erbil'e boşaltmak zorundasın' dediler. Ben de Erbil'e hareket ettim. Yükümü boşalttıktan sonra Musul'dan geçmek zorunda kaldım. Musul'da kamyonetler içinde bulunan IŞİD militanları beni durdurup nereden geldiğimi sordular. Türkiye'den geldiğimi söyledim. Onlarda bana 'Sana ceza keseceğiz' dedi. 'Bana nasıl ceza kesersiniz?' diye sorunca, 'Şimdi sana nasıl ceza kestiğimizi göstereceğiz' diyerek beni boş bir yere götürdü. Beni götürdükleri yerde 20'ye yakın şoför de bulunuyordu. Çoğu halsiz ve açtı. İçlerinde bir tek ben sağlam kalmıştım. Musul'un merkezinde çok büyük patlamalar oldu. Etrafımızdaki bütün militanlar patlama yerine gittiler. Ben de fırsattan istifade duvardan atlayarak, kamyonumun yanına gittim. Kamyonum çalışmıyordu. Beni uzaktan izleyen bir arkadaşım kamyonuyla gelerek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki peşmerge bölgesine götürdü. Çok şükür aileme kavuştum. Allah orada kalan şoförlere yardım etsin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kaynak Akçakale Musul Işid Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (72)

TÜRKMENN:

PEŞMERGE IRAKA İHANET EDİYIR. ALLAH PEŞMERGEDEN KORUSUN BİZİ. BİZE ÇOK KÖTÜ DAVRANİYIRLAR. YERLERİMİZİ BİZE VERMEYECEKLER. BİZE YARDIM ED TÜRKİYE.

19
29
yanıtYanıtla
ANATOLİAsad@hotmail.com:

TÜRKMENLER TÜRKMENİSTA KÜRTLERDE ANAVATANLARI İRANA GİTSİN BIKTIK LAN SİZLERDEN

yanıt0
yanıt0
Kars''li Türkmendfdf@ghgh.de:

Aklin sira bizi kandirican :) AK Troller Türkmen diye yorum yazmaya baslayinca iste böyle seyler okumak zorunda kaliyoruz.

yanıt0
yanıt0
KEMAL KILÇIKOĞLU:

ulan peşmerge türkiyeyi hep sırtından vurdu güvenmeyin gundilere

22
18
yanıtYanıtla
TÜRK:

geçmişten günümüze kadar sürekli Barzani ve talabaniyi destekledik onlar yerine IRAK TÜRKMENLERİNİ destekleseydik şimdi doğu sınırımız en güvenli sınırlarımızdan birisi olurdu

22
14
yanıtYanıtla
Bawerrba3@hotmail.com:

kaç tane türk var orda ?dangalak bir avuç alevi türkmen var onlarda o kadar korkakki o coğrafyada zaten korkaklara yer yok.Çok desteklediler hatta kışkırttılar ama boş:(

yanıt0
yanıt0
SEDAT YAKUP:

BU ADAMIN ANLATIKLARININ TAMAMI YALAN .

26
10
yanıtYanıtla
teşekkurler başbakan:

başbakan söylemişti tereyagından kıl çeker gibi kurtaracaz elhamdulıllah kına yak kılıçAtaroglu

7
27
yanıtYanıtla
KEMAL KILÇIKOĞLU:

çok zalimlerdide sizi neden bıraktılar yalan konuşuyorlar musulu terkedenler bile hızla geri dönüyormuş çünkü akrabaları işidin kendilerine zarar vermediğini sölemişler kürt kökenli şöförler bilinçli olarak kötülüyotlar

10
23
yanıtYanıtla
tuayip erdoğareren.can4409@yandex.com:

zalim olamazlar onlar sadece dini yayıyorlar .dinimiz onlarla var oldu.onlar olmazsa din elden, avuçtan gider.hepimiz dinsiz oluruz.şimdiye kadar herkes düşünen hayvan cinsindeydi. islam buysa üstü kalsın.

yanıt0
yanıt0
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title