Haberler

IŞİD Musul'da Memurlara Maaşlarının Yüzde 60'ını Dağıtıyor

Güncelleme:

Hilafet ilanı yapan IŞİD, kontrolünü sağladığı Musul'da evraklarını ibraz eden memurlara maaşlarının yüzde 60'ını dağıtmaya başladı.

Irak'ta "hilafet devleti" kurduğunu ilan eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, kontrolünü sağladığı Musul'daki memurlara maaş dağıtmaya başladığı öne sürüldü.

Musul Belediyesi'nde çalışan işçilerin Anadolu Ajansı'na (AA) verdiği bilgiye göre, IŞİD militanları, resmi evraklarını ibraz eden Musul Belediyesi çalışanlarına maaşlarının yaklaşık yüzde 60'ını dağıttı.

MERKEZİ YÖNETİM MAAŞ ÖDENMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Güvenlik nedeniyle kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir belediye çalışanı, maaşlarını örgütün bürolarından birinden aldıklarını söyledi.

Irak merkezi yönetimince salı günü yapılan açıklamada, IŞİD tarafından ele geçirilen bölgelerdeki memur maaşlarının devlet denetiminin yeniden sağlanacağı güne kadar ödenmeyeceği kaydedilmişti.

MAAŞ ALAMIYORLARDI

Musul'da çalışan devlet görevlilerinin IŞİD'in bu kenti ele geçirdiği 10 Haziran'dan bu yana maaşlarını alamadıkları belirtildi.

BAĞDADİ'Yİ HALİFE İLAN ETMİŞLERDİ

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerini kontrolü altına almıştı. Bölgedeki Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçeleri de IŞİD'in eline geçmişti.

IŞİD, önceki gün, Irak'ta hilafet devleti kurduğunu, örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi de halife ilan ettiğini ve adını İslam Devleti olarak değiştirdiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Musul Irak Işid Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500

Yorumlar (18)

hasan:

ışid şu kürdistanı kürtlerin başına yıksın peşmergerin tamamını kurşuna dizsin maddi manevi deste hazırım

18
30
yanıtYanıtla
tolhıldan ameddestar_amed@hotmail.com:

bir kaç soytarının yapacağı iş degil o gücün yetiyorsa sen git yapta görelim

yanıt0
yanıt0
pazarcikdemirdemircan@web.de:

kendin gel aslanim kendin

yanıt0
yanıt0
Mevlüt ÖZDEMİR:

MUSUL ŞEHRİ IRAK''IN TOPRAKLARI ORADA TÜRKMENLER VE KÜRT KARDEŞLERİMİZ YAŞAMAKTADIR.IŞİD YANLIŞ YAPIYOR RUSYA''NIN ÇANINI İYİCE SIKMAYA BAŞLADI RUS ASKERLERİ GİRDİĞİ ZAMAN IRAKTA BU GRUBLARA KATLİYAM YAPARAK ONLARA İYİ BİR DERS VERECEK BİRAZ SABIRLI OLUN.

16
11
yanıtYanıtla
veliyasinmaden@hotmail.com.tr:

sen ne içtin kardeş

yanıt0
yanıt0
sonmez:

bu gidisle bizim halkin maslarinda bilal olan la basbakan dagitacak hele bir emir olsunlar az kaldi

12
11
yanıtYanıtla
Seyit:

Bizdeki finasörlerinin kim olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek işte yobazlar akp verdiğiniz her oy size makarna bulgur olarak geri dönüyor dinci teröristlere silah dolar olarak gidiyor durmak yok

13
7
yanıtYanıtla
denim:

yaw bizim medya ne kadar da meraklı İŞİD in reklamını yapmaya. bunlar katil kardeşim ne islamı ne müslümanı bu emiri medya ya kim veriyor gün boyu işide çalışıyor.

13
2
yanıtYanıtla
artvinliartvinli_13@hotmail.com:

aynen katilin çok çok ötesinde ,islam dininde kafa kesme çoluk çocuk demedin kafa kesiyor evli nikahlı kadınların kızların ırzına geçiyorlar ,milletin malını talan ediyorlar ,mbunların hangileri islamiyette yeri var, allah bunlarında bunlara destek verenlerinde belasını versin ıslah etsin , islam dinini terörize ediyorlar, cihad yapıyoruz diyorlar ,müslaman ülkesinde müslamanlarla savaşmak cihad mı olunur ,, gidin kudüsu alın israilden ,israille savaşsın, yok çünkü adamlar cihadı müslümanı katlederek yapıyorlar, peygamber efendimiz zamanında cahiliyide döneminde yapılan savaşlarda bile rehin alınan müşriklerin kıllarına zarar gelmemiş serbest bırakılmış gayri müslim oldukları halde, bu eli kanlı teröristler ne yapıyor

yanıt0
yanıt0
ser:

halifelerini alıp filistin genclerine yardıma gitsinler bu yahudi işidciler dertleri muslumanlıksa fılistine yardım etsinlerde inanak

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title