Haberler

IŞİD'in Kaçırdığı Astsubay Özgür Örs, TSK'dan Atıldı

Güncelleme:

Ocak ayında IŞİD tarafından kaçırılan ve 4 gün sonra serbest bırakılan Astsubay Özgür Örs, 'TSK'nın itibarını zedelediği' gerekçesiyle ordudan atıldı.

Kilis'te ocak ayında IŞİD tarafından kaçırılan ve 4 gün sonra serbest bırakılan Astsubay Özgür Örs, "IŞİD'e mukavemet göstermediği, bu olayın basında yer almasıyla örgüt propagandasına malzeme olduğu ve TSK'nın itibarını zedelediği" gerekçesiyle hakkında açılan disiplin soruşturması kapsamında ordudan atıldı. Avukatı Erkan Akkuş, "Yaşanan bu olay, esaretin dışarıda değil, içeride yaşandığını düşündürüyor" dedi.

IŞİD REHİN ALMIŞTI

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre; Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Kilis'teki 1'inci Hudut Alayı 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli Astsubay Özgür Örs, kaçakçıları takip ederken Suriye tarafına geçince, IŞİD militanları tarafından 1 Ocak 2015 tarihinde rehin alınmıştı.

MİT KURTARDI, ERDOĞAN ARADI

Olayın ardından devreye giren MİT, Astsubay Örs'ü kaçırılışının 4'üncü gününde IŞİD'in elinden kurtarmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Astsubay Örs'ün Türkiye'ye getirildiğini Twitter hesabından duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Astsubay Özgür Örs'ün eşini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

RESEN EMEKLİ EDİLDİ

Olaydan sonra mağdur sıfatıyla Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren, ardından da Gaziantep'teki Askeri Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dinlenen Astsubay Özgür Örs, 'Yabancı ülke terör örgütleri tarafından alıkonulduğu, ulusal ve uluslararası basındaki yansımalar nedeniyle örgütlerin propagandasına malzeme verdiği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TSK'nın itibarına zarar verdiği' iddiasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Önceki gün ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun verdiği karar sonunda resen emekiliğe sevk edilerek TSK ile ilişkisi kesildi.

"ORDUDAN ATILMANIN KİBARCASI RESEN EMEKLİLİK"

Kararın ardından Hürriyet'e konuşan Astsubay Özgür Örs'ün avukatı Erkan Akkuş şunları söyledi: "Başkonsolosluğu teslim edip, esir düşenler devlet töreni ile karşılanıp alnından öpüldü. Şah Fırat Operasyonu denen kurgulanmış kaçışta, PKK ve PYD ile ortak hareket edildi. Hatta örgüt üyeleri kılavuzluk yapması için elinde telsiz ile tanka bindirildi. Bu olaylar devletin ve TSK'nın itibarını zedelemiyor ama ne hikmetse Özgür Astsubay, ordudan atılıyor. Müvekkilim, açılan disiplin soruşturmasının sonunda dün resen emekli edildiğine dair tebligatı aldı. Resen emeklilik, ordudan atılmanın kibarcasıdır. Müvekkilimi mecburi olarak emekliliğe sevk etmişlerdir ancak hizmet süresi, yaşı gibi şartları uygun olmadığı için emekli olamayacaktır. Ne emeklilik ikramiyesi ne maaş ne de diğer sosyal haklardan faydalanamayacak. Bu olay, esaretin dışarıda değil, içeride yaşandığını düşündürüyor. Bu işlemi tesis edenleri, bir ailenin boynunu bükenleri, önce Allah'a sonra yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Özgür Örs Akkuş Kilis Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (103)

khaza:

bu şahsı ordudan atıyorsanız. . . . Musul elçiliğimize baskın yapıldığı halde mukavemet göstermeyenleri neden kurumlarından-memurluktan atmıyorsunuz. . . onlarda Devletin Yüceliğine toz kondurmuştur. çifte standart. . . . adamı sahipsiz bulmuşlar. . . .

56
1
yanıtYanıtla
takvamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İşidin işine taş koyuyordu geçişleri engelliyordu ondan atıldı

39
6
yanıtYanıtla
dursunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Adam tam simitci olur

1
40
yanıtYanıtla
kadermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ismail sen doğuya gidip ordaki askerin neler yaşadığını ne gibi şartların olduğunu gördünmüde kendini nasıl kaçırtdı gibi bir şey söylüyorsun. Lütfen edepli ol o Astsubay senin arkanı kolluyor doğuda.

38
0
yanıtYanıtla
yok artık:

ulan pkk o kadar askeri kaçırdı tsk nın hiç mi karizması zedelenmedi

35
1
yanıtYanıtla
he:

özgür assubayım ettiğin sözler tam siyasi ben ilk bakınca habere üzüldüm ama haberi tam okuyunca sevindim sen hdp den ilk seçimde vekil adayı ol yada pensilvanyaya git sana yanlış bile yapılmışsa kendini savunursun sen şu an devlet düşmanlığı yapıyorsun sen görevini neden doğru yapmıyorsun sınır zaten belli ne kadar içeri girdin haberin yoksa o görevi yapmaya layık değilsin çatışsaydın işid mensupları ile

6
30
yanıtYanıtla
bulutmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu kaçırılan harbiyeli bi subay olsaydı acaba o kuruldaki zatlar aynı kararı vereceklermiydi

33
2
yanıtYanıtla
TürkiyeMobil-IOS:

Tsk şamar oğlanı olmuş , şunu askere giden herkes bilir tşk da insana değer yok mantık yok , mertlik yok , yalakalık var , karaktersizlik var . Koca TÜRK ordusu en kötü zamanlarını yaşıyor yazıklar olsun . Bu hale getiren siyasilere ve askerlere

31
0
yanıtYanıtla
TRAKYALI:

MUSUL KONSOLOSLUĞU PERSONELİ VE ONLARI KORUMAKLA GÖREVLİ KORUMALAR GİBİ İTİBARI OLMADIĞI VE ASSUBAY OLDUĞU İÇİN ATILMIŞTIR. HEM HÜKÜMETE HEMDE TSK. YA YAZIKLAR OLSUN.

27
1
yanıtYanıtla
KozanlıMobil-ANDROID:

devlete ihanet eden bas tacı işini yapan devlet icin çarpışan ayak altı YAZIK

27
1
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title