Haberler

ABD Sözcüsü: IŞİD'in Hilafet İlanının Anlamı Yok

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "IŞİD'in hilafet ilanı Irak'taki ve Suriye'deki insanlar için bir anlam ifade etmiyor." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, Irak'ta hilafet devleti kurduğunu ilan etmesinin, "Irak ve Suriye halkı için bir şey ifade etmediğini" söyledi.

BAĞDADİ'NİN HALİFE İLAN EDİLMESİ SORULDU

Psaki'ye, günlük basın brifinginde, IŞİD'in hilafet devleti kurması ve örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi de halife ilan etmesine ilişkin yorumu soruldu.

"KORKUYLA İNSANLARI KONTROL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

IŞİD'den buna benzer iddiaları daha önce de duyduklarını belirten Psaki, "Bu ilan Irak'taki ve Suriye'deki insanlar için bir anlam ifade etmiyor. Bu sadece organizasyonunun tabiatını, insanları korku ve fermanla kontrol altına alma arzusunu ortaya koyuyor. Bu uluslararası toplumun, bölgedeki ülkelerin ve tüm Irak halkının yüz yüze oldukları bu tehdide karşı birleşmeleri için kritik bir an olduğunu vurguluyor" değerlendirmesini yaptı.

"BİRLEŞİK IRAK'TAN YANAYIZ"

Psaki, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "bağımsız bir Kürt devleti kurulmalı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise ABD'nin bu konudaki görüşünde değişiklik olmadığını bildirerek "ABD'nin görüşü birleşik bir Irak'ın güçlü bir Irak olacağıdır" dedi.

Psaki, Irak'taki Kürtlerin isteklerinin farkında olduklarını, uzun yıllardır bunu bildiklerini ancak karşı karşıya oldukları terör tehdidinin birlikteliği gerektirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Jen Psaki Suriye Irak Işid Politika Güncel Haberler

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

500

Yorumlar (16)

CS11:

abd, öyle bir şey yapalım ki dünyayı yönetir hale gelelim dediler.bana göre bunu uygulamak için müslümanları seçip bazı oyunlar çevirerek müslümanları terörist olarak göstermeye çalıştılar ve başarılı oldular.bu oyunu belirli yıllarda tekrarlıyarak dünya gündeminde kalmaya çalışıp dünyayı yönetmeye çalışıyorlar.

23
5
yanıtYanıtla
ISID PEKAKANIN TAA KENDİSİDİR:

borsada millet soyulurken peki 13 yıldır ülkeyi yöneten bunun hesabını ergeç verecek olanlar ne iş yapıyordu..bedelli sermaye artışı,milleti soyacak şekilde kaar zarar açıklamalar,olumlu veya olumsuz haberi içerde milletin parasını ne kadar aldıysalar o şekilde ayarlamalar.psikolojik panik havası oluşturacak senaryoları hakan fidanla beraber hazırlamalar.

4
4
yanıtYanıtla
musa dunyamrmusah@hotmail.com:

borsayı boşaltanlar çalanlan senin gibi gezi bebeleri,o olaylar olmasa ne faiz çıkardı ne borsa ,dolar yükselirdi.sizin gibiler yüzünden dana bunu anlayamıyonmu İşid denen örgütte şu an türkiye ye çalışıyor arada abd ve israile çalışıyor.50 senelik petrol anlaşması yapıldı sonra bayrak işndirmeler işid musula saldırı vs oldu bunları görün kulakdan duyma değil apaçık belli değilmi

yanıt0
yanıt0
heralttancakanadam:

iyide niye herşeyi abd ye soruyoruz

6
1
yanıtYanıtla
Yücel:

Arap ülkeleri ne demiş? Pardon onlar hiç bir şey demez dimi. petrol paralarını cebine koyup yan gelip yatarlar. Bide bir birimizi yeriz.

6
1
yanıtYanıtla
Hilafet:

Hilafetin gerçekte ortaya çıkmasından o kadar çok tırsıyoruz demiyorsunuz da Hiristiyan dünyasından Papa gibi bir otorite olunca mesele yok Ama islam dünyasında Halife olunca sorun olur değilmi sizin için tüm ümmetin birleşmesi Sahtekar Amerikanı uşağı Arap ülkelerinin liderlerini ve sizleri çok rahatsız eder

3
2
yanıtYanıtla
alara:

Sizin için bir anlamı her halükarda yok zaten halife müslümanlar için anlamlıdır, abir anlamı varmı yokmu müslümanlar karar verir. Türkiyenin ilan etmediği bir halifenin zaten anlamı yoktur.

3
2
yanıtYanıtla
ALLAH BÜYÜK YA NASİP:

bu haysiyetsizler yokken sakalımda beyaz yoktu....gençliğim bu haysiyetsizlerle beraber gitti....torunlarımın bu haysiyetsizlerin şerrinden kurtulması lazım...

4
1
yanıtYanıtla
musab:

Islam dünyaya hakim olacak.

1
3
yanıtYanıtla
............:

ADAMIN OLMADIĞI YERDE KEÇİYİ ABDURRAHMAN ÇELEBİ YAPMIŞLAR,ABDURRAHMAN ÇELEBİDE KOYUNLARI GÜTMEK İÇİN YAYDIRMIŞ YAYDIRMIŞ(OTLATMIŞ OTLATMIŞ)MERASIYLA BİRLİKTE KOYUNLARI BEŞ KURUŞA SATMIŞ

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title