Haberler

Işid'in Elinden Kurtulan Tek Türk Konuştu

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kaçan tek Türk şoför olan İbrahim Kaynak, alıkonulmasını ve kaçışını anlattı.

Irak’ta IŞID tarafından kaçırılan Türk şoförleri Türkiye gündemindeki yerini korurken, örgütün elinden kaçmayı başarabilen tek şoför olan İbrahim Kaynak (29), Musul’da yaşadıklarını ayrıntılarıyla paylaştı. Kendilerine hakaret edildiğini, darba maruz kaldıklarını anlatan Kaynak, "Allah, kimseyi bu zalimlerin eline düşürmesin" dedi.

"MİLİTANLAR PATLAMA YERİNE GİDİNCE..."

Kaçırılışıyla ilgili konuşan Kaynak, "Türkiye’den Zaho’ya yükümü boşaltmak için gittiğimde bana -bu yükü Erbil’e boşaltmak zorundasın- dediler. Ben de Erbil’e hareket ettim. Yükümü boşalttıktan sonra Musul’dan geçmek zorunda kaldım. Musul da pikaplar içinde bulunan IŞID militanları bana nereden geldiğimi sordular. Ben de Türkiye’den geldiğimi söyledim. Onlar da bana -sana ceza keseceğiz- dediler. Ben de -siz nasıl ceza kesersiniz- dedim. Onlar da bana -şimdi sana nasıl ceza kestiğimizi göstereceğiz- diyerek beni boş bir yere götürdüler. Beni götürdükleri yerde 20’ye yakın başka şoför olduğunu gördüm. Çoğu halsiz ve açlık çekiyordu. İçlerinde bir tek ben sağlam kalmıştım. Daha sonra Musul’un merkezinde çok büyük patlamalar meydana geldi. Etrafımızdaki bütün militanlar patlama yerine gittiler. Ben de fırsattan istifade duvardan atlayarak kamyonumun yanına gittim. Kamyonum çalışmıyordu. Beni uzaktan izleyen bir arkadaşım kamyonuyla gelerek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Peşmerge bölgesine götürdü. Çok şükür aileme kavuştum. Allah orada kalan şoförlere yardım etsin" ifadelerini kullandı.

MEHMET DİKEÇ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kaynak Türkiye Musul Işid Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title