Haberler

IŞİD Afganistan'da Kamp Kurdu

Güncelleme:

Afganistan'ın güneyindeki Farah vilayetinde IŞİD militanlarının kamp kurduğu bildirildi. Güvenlik yetkilileri ise Farah kentindeki kampa operasyon düzenlemeyi planlıyor.

Afganistan'ın güneyindeki Farah vilayetinde IŞİD militanlarının kamp kurduğu bildirildi. Güvenlik yetkilileri ise Farah kentindeki kampa operasyon düzenlemeyi planlıyor.

"ASKERİ EĞİTİM VERİLİYOR"

Farah kentinin Hake Sefid ilçesinin kaymakamı Abdul Halik Nurzai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 günden biri IŞİD militanlarının bu ilçede bulunduğunu söyledi. Nurzai, "İlçede bulunan militanların sayısı yaklaşık 80 kişi. İlçenin Mazar Kala bölgesinde bir kamp kurmuşlar ve bu kampta askeri eğitim veriliyor" dedi.

MODERN SİLAHLAR VE İMLANLARA SAHİP

İlçedeki kişilerin kendilerini IŞİD militanı olarak tanıttığını, yüzlerinin gizlediklerini ve IŞİD bayrakları taşıdığını ifade eden Nurzai, militanların modern silahlar ve imkanlara sahip olduğunu belirtti. Nurzai, IŞİD üyelerinin ihtiyaçlarını yüksek fiyatla bölgedeki dükkanlardan karşıladığını ifade etti.

GRUBUN LİDERLİĞİNİ ESKİ TALİBAN KOMUTANLARI YAPIYOR

Kaymakam Nurzai, "Bu grubun liderliğini Taliban örgütünün eski komutanı olan iki kardeş yapıyor. Birinin ismi Mevlevi Abdul Malik, diğerinin ismi de Mevlevi Abdul Razık. Bu iki kardeş yıllarca Taliban üyesiydi ama daha sonra kovuldular. Hake Sefid ilçesindeki IŞİD militanları arasında başka eski Taliban mensupları da bulunuyor" diye konuştu.

Farah kentinde bulunan bazı IŞİD militanlarının yabancı olduğunu ve bölgedeki halkın bu kişilerin dilini anlamadığını aktaran Nurzai, ilçedeki polis gücünün müdahale edip IŞİD militanları ile çatışacak kapasitede olmadığını vurguladı.

OPERASYON PLANLANIYOR

Farah Emniyet Müdürü Mohammad Razak Yakubi de Farah kentinde IŞİD militanlarının bulunduğunu teyit etti. Yakubi, "Farah kentinde bulunan Afgan güvenlik güçleri koordineli bir şekilde IŞİD militanlarına karşı geniş çaplı bir operasyon düzenlemeyi planlıyor" dedi.

Farah kentinin yanı sıra Afganistan'ın Helmand, Gazne ve Paktika kentlilerinde de IŞİD militanlarının bulunduğu iddia ediliyor. Daha önce Helmand kenti yetkilileri, Taliban ve IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada 50 Taliban üyesinin öldürüldüğünü bildirmişti.

ABD AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMİŞT İ

Afganistan'da ABD liderliğindeki NATO güçlerinin savaş misyonu bu yıl başında sona ermiş, ülkenin güvenliğini Afgan güçleri üstlenmişti. NATO, artık Afgan güvenlik güçlerine Kararlı Destek misyonu kapsamında eğitim, yardım ve danışma hizmeti veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Afganistan Helmand Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (11)

MuratMobil-IOS:

Kurban olurum size sizi operim OPERIMMM yolunuz acik ola yigitlerin yigit evlatlari

26
26
yanıtYanıtla
TyfunMobil-IOS:

Zaferiniz mubarek ola aslanlar

21
21
yanıtYanıtla
cem kılıç:

bu kafirleri destkleyenlerde kafirdir

17
9
yanıtYanıtla
Sinoplu ÇerkesmobilWeb@haberler.com:

helal olsun

7
12
yanıtYanıtla
ISMETKADIOGLU:

kovunsu pis amerikalilari afganistandan. . . ortadogudan. . . dünyadanda. . . insanlikrahatlasin. . . . . . . . . . . . . . . . .

10
7
yanıtYanıtla
yigitmobilWeb@haberler.com:

Bu kafirlerin sonu yakindur simdi de afganistanda musluman halki katledeceklerr irakta ve suriye mazlum musluman haalkinin kani az geldi vampirlere allahim sen bu sapik insanlardan koru bizii bunlarin tek amacii muslumanligi sogutmaktrr cuhad adi altinda muslumanlar i yok ediyorlarrr şu abd laboratuvarinda uretilmis yamyamlarrrr alllah onkaru kahr etsinnn kahrolsunnn isidddd

5
4
yanıtYanıtla
123mobilWeb@haberler.com:

Asmak kesmek kelle uçurmak,hırsızlıktan altın vurmak... Kırk haramiler, cehennem Köpekleri...

7
2
yanıtYanıtla
hasan er:

ingilizler ve israilin köleleleri Iş İT afganistan ''a girmiş ise asıl amaçları İRAN ''ı çembere almaktır.

6
3
yanıtYanıtla
MAVİ:

abd girdiği her yere bataklığa sapladın yeter artık nedir müslümanların sizden çektiği

8
0
yanıtYanıtla
mersinlimobilWeb@haberler.com:

Bu kafir isid in sonu yakindirrrrr

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title