Haberler

İş Adamlarının "Eğitim" Yarışı

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Gaziantep'te, eğitim altyapısında yaşanan sorunların çözümü için hazırlanan 2 ayrı kampanya kapsamında hayırsever iş adamları ile 66 protokol imzalandı ...

ZERİN ÖZDİLEK - Hayırsever iş adamlarının derslik açığının kapatılması amacıyla başlatılan kampanyalara desteği devam ediyor.

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Gaziantep'te, eğitim altyasında yaşanan sorunların çözümü için "Geleceğimize bir tuğla da sen koy" ve "Bir okul bin gelecek" adlı kampanya hazırlandı.

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yaklaşık 3 yıldan beri yürütülen çalışmalarda bin 801 derslik yapımı ile 95 bin 782 metrekarelik arsa bağışını içeren 66 protokol imzalandı ayrıca 15 milyon lira toplandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirde göçe bağlı ciddi bir öğrenci artışı yaşandığını söyledi.

Okullarda standart eğitim imkanı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Serin, geçen yıl bin 801 derslik yaptıklarını ve 2013'te bunu 3 bin 200'e çıkaracaklarını dile getirdi.

Bugüne kadar 66 hayırseverle protokol imzaladıklarını anımsatan Serin, "Okul yapımı için arsa sorunu yaşıyoruz ancak bu konudaki çalışmalarımız  devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu açığı kapatmak için arsa bağışı kampanyası başlatacağız" dedi.

İstihdama yönelik projeler

Kentte 5 organize sanayi bölgesi bulunduğunu hatırlatan Serin, iş adamlarının da ara eleman sıkıntısını gidermek için birtakım çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da sanayinin büyümesine paralel olarak karşılaştıkları sorunların başında "nitelikli eleman" problemi geldiğini belirtti.

Tüm sektörlerde nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu, girişimcilerin "İşsizimiz var, ancak nitelikli eleman yok" dediğini hatırlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sorunun çözülmesi için meslek lisesi sayısının artırılması büyük önem taşıyor. Meslek liseleri ve meslek yüksek okullarından mezun olan gençlerimiz sahip oldukları mesleki bilgi, beceri ve nitelikli yönleriyle reel sektörün beklentilerini daha iyi karşılayacaktır. GSO olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Mesleki eğitim yatırımlarına önem veriyoruz. Sanayinin nitelikli eleman açığını kapatmak için ortak akılla hareket ederek birçok projeyi hayata geçiriyoruz."

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında beşeri sermayenin öneminin farkında olduklarını vurgulayan Konukoğlu, bundan dolayı yeni mesleki eğitim projeleri geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Adil Konukoğlu Ekrem Serin Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title