Haberler

İran'dan İsrail'in Şam saldırısına yanıt: Uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz

Güncelleme:

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Umidzade ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 5 İranlı hayatını kaybetti. Saldırının terör eylemi olduğunu belirten İran Dışişleri Bakanlığı, uygun yer ve zamanda İsrail'e karşılık vereceklerini söyledi.

İran, İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği saldırıda askerlerinin öldürülmesine "uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu" açıkladı.

İSRAİL'İN SALDIRISINDA 5 İRANLI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, Suriye'nin başkenti Şam'ın El Mazze mahallesindeki bir binayı hedef aldı. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü'nün İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Omidzade ile yardımcısı Hac Golam Muharrem'in de aralarında bulunduğu 5 İranlı hayatını kaybetti.

İran'dan İsrail'in Şam'daki saldırısına yanıt: Uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz

İRAN: KENDİ GÜÇSÜZLÜK VE ÇARESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği saldırıyı kınadı. Kenani, "İsrail'in, Suriye'nin egemenlik ve toprak bütünlüğünü defalarca ihlal etmesinin ve Suriye'deki çeşitli hedeflere yönelik saldırgan ve provokatif saldırılarını artırmasının kendi güçsüzlük ve çaresizliğini gösterdiği" değerlendirmesinde bulundu.

İran'dan İsrail'in Şam'daki saldırısına yanıt: Uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz

"TERÖRİST BİR EYLEM"

Tel Aviv'in Şam'a yönelik saldırısını "suç niteliğinde ve terörist bir eylem" olarak nitelendiren Kenani, tüm ülkelerin ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası kuruluşların söz konusu saldırıya tepki göstermesi ve kınaması gerektiğini kaydetti.

İran'dan İsrail'in Şam'daki saldırısına yanıt: Uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz

"İSRAİL'İN DEAŞ'LA DERİN İLİŞKİSİNİ AÇIKÇA GÖSTERİYOR"

İran askerlerinin "Suriye hükümetinin resmi daveti ile askeri danışman olarak" Suriye'de bulunduğunu savunan Kenani, "Bu ülkede (Suriye'de) barış, istikrar ve güvenliğin tesis edilmesinde önemli rol oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar." ifadelerinde bulundu. Kenani, İsrail'in İran askerlerini öldürmesinin, Tel Aviv'in bölgedeki bazı terör örgütleri ve DEAŞ terör örgütü ile derin ilişkisini açıkça gösterdiğini" belirtti.

İran'dan İsrail'in Şam'daki saldırısına yanıt: Uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz

"UYGUN YER VE ZAMANDA KARŞILIK VERECEĞİZ"

Tahran'ın bu saldırının siyasi, hukuki ve uluslararası takibini yapacağını vurgulayan Kenani, İran'ın "uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğunun" altını çizdi.

İran'dan İsrail'in Şam'daki saldırısına yanıt: Uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Devrim Muhafızları Tuğgeneral İsrail Suriye Kudüs İran Şam Savaş ve Çatışma Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (44)

Karaman Tarik:

"Palavra palavra palavra palavra " diye eski bir şarkı mırıldandım

242
8
yanıtYanıtla
Yusuf Kartal :

Yav he he, İran’ın en iyi yaptığı şey İntikam yemini etmek, Sonra gidip yatmak

145
8
yanıtYanıtla
Melik Talha :

İran asla israile vurmmaz. Ben yazdım burda dursun.

138
13
yanıtYanıtla
Mehmet mutlu:

Bos tarlaya birkac oyuncak füze atarlar vurduk derler ??????

90
6
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Bu kadar zamanda şu hava üstünlüğünü bitirebilecek teknoloji geliştirilmemesi bu adamlara bu rahatlığı tanıyor.

89
2
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

boş laflar ABD rehini iran

57
2
yanıtYanıtla
Yavuz Sultan Selim:

İran tarihinde hiç htistiyanlar ve yahudilerle savaşmadı.. Uygun yer ve zaman nasıl oluyormuş. Hep çene.. Müslümanlar dünyada güçlenmek istiyorsa içindeki en büyük iki fitneyi yok etmeli.. Biri iran biride Suud ailesi..

49
2
yanıtYanıtla
Edalı çeşme:

Anca karşılık vereceğiz cevabımız sert olacak haniiiii nerdesin iran 35 senedir bi veremediniz gitti şu karşılığı

46
2
yanıtYanıtla
Sahin Sahin :

Iran sadece Müslüman ülkelere karsilik verir. Israile bir Nane yapamaz. Aynen diyer Müslüman ülkeler gibi. Sadece Palavra atip tutarlar.

44
3
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Al birini vur otekisine. İkisinin rejimi ve siyasi bakışları aynı. İkisininde bitirilmesi lazım. Bu ikiside ortadoguyu karıştırmaktan başka bir işe yaramiyorlar. Ikiside pislik.

25
1
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title