Haberler

İran, YPG'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı

Güncelleme:

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı savaşan en etkili güç olarak değerlendirilen YPG'ye İran'dan silah yardımı yapılmaya başlandı.

Suriye'de üç kanton oluşturan ve IŞİD'le savaşan PYD'nin Irak'taki KYB üzerinden İran ile yakınlaştığı haberleri geliyor. Cumhuriyet gazetesinin Middle East Briefing'den aktardığı habere göre, Haseke'de savaşan PYD'nin silahlı gücü YPG'ye İran'dan silah yardımı yapıldı.

Haziran ayında Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde yapılan görüşmede KYB'nin Suriye'deki uzantısı KYB- Suriye ile YPG temsilcileri bir araya geldi. Suriye'nin kuzeyinin geleceği ile YPG-İran arasında iletişim kanalları açılması ele alındı.

'ÖZERKLİK VERİLİR'

Görüşmelerde İran Devrim Muhafızları'ndan yetkililer de vardı. İran'ın teklifinde, "Suriye ordusu ile işbirliği karşılığında Suriye yönetimine verilen desteğin aynısının YPG'ye de verilmesi. Gelecekte Suriye'nin kuzeyinde özerkliğin kabul edilmesi"nin de olduğu ileri sürüldü. KYB lideri Celal Talabani İran'la iyi ilişkileriyle tanınıyor.

'DEVLET KURMAYIZ'

Middle East Briefing bu görüşmeyi bağımsız kaynaklardan doğrulayamadığını ama ÖSO'nun Kobani'den gönderilmesinin ve Haseke'de YPG-ordu ittifakının dikkat çekici olduğunu yazdı. Bu arada Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, Suriye'de krizin bitmesini istediklerini söyleyerek, "Ülkenin kuzeyinde bir Kürdistan devleti kuracakları" iddiasını reddetti. Sputnik'e konuşan Müslim, Suriye'den ayrılma ve bağımsız devlet kurma gibi bir düşüncelerinin olmadığını ve demokratik bütünlüğe sahip bir Suriye istediklerini belirtti. Suruç katliamını da anan Müslim, "Gençler Kobani'nin yeniden inşasına katılmak için gelmişlerdi. Suruç'ta hayatını kaybedenleri Kobani şehidi olarak görüyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Enver Müslim Kobani Suriye İran Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kurbanı kimler kesemez? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Öğretmene şiddete yasal düzenleme geldi mi? Bakan Tekin yeni düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı mı? 11 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Mayıs burç yorumları nedir? MECLİS'TE GERGİN ANLAR! AK Parti ve CHP vekilleri neden birbirine girdi? Veli Ağbaba ne dedi? Kurban kesmek hangi ayette var? Kurban kesmek vacip mi farz mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Gelinim Mutfakta Damla kimdir? Gelinim Mutfakta Damla Çınar kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta Damla Çınar İnstagram hesabı ne? Anneler Günü hediye önerileri #128144 2024 Anneler Günü en kolay el yapımı hediye fikirleri neler? PASSOLİG ÇÖKTÜ MÜ? Passolig neden girilmiyor, çöktü mü? #9917 Abant gölü nerede? Abant gölü hangi şehirde, hangi ilde? Abant gölü tabiat parkı konumu! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNAL NE ZAMAN? 2024 ZTK Beşiktaş - Trabzonspor maçı nerede oynanacak? Çocuklara Kurban Bayramı Nasıl Anlatılmalı? Kurban Kesimi Çocuğa Nasıl Anlatılmalı?
ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

500

Yorumlar (157)

Zaza12:

Iran dogru yolda

116
55
yanıtYanıtla
49 77:

Bir tek turkiye anlamadi ypgnin kiymetini

106
59
yanıtYanıtla
Bnt:

he biz ermeni tohumlarına genelde değer vermeyiz iran da idam var nede olsa yakalasın alayınızı 5 dakkada asar :)

yanıt3
yanıt0
gündeş:

İRAN HAYATININ EN BÜYÜK YANLIŞINI YAPARSI GİRME BU POLİGİME TERÖRE TESDEK ÇIKAN ÜLKELER BİR GÜN KENDİNİ TERÖR BELASI İÇİNDE BULUR

31
89
yanıtYanıtla
Tut hu uig ugh Mobil-IOS:

Ypg olmasa görücektim ben Türmen ve Arapların halini karıları kızlarını pazarlarda satan Daiş Köpekleri hala destek veriyorlar

84
20
yanıtYanıtla
haber:

inşallah asılsız bir haberdir eğerki aslı var isede müslüman olduğunu söyleyen irana yazık hemde çok yazık derim. müslüman müslümanın kardeşidir, kefereyi dost edinmemek gerekir, müslüman kardeşine daha çok kurşun sıksın diye kefereye yardım edenide Allah bildiği gibi yapsın,

13
67
yanıtYanıtla
hewler:

ışide sıkıyor diye o kurşunu zorunuzamı gitti

yanıt10
yanıt3
caresizMobil-ANDROID:

bu iranin kaşıntısı ney

25
53
yanıtYanıtla
vanlı laz:

Türkün tek dostu Türktür gerisi hikaye

58
18
yanıtYanıtla
kaan çakan:

alayı yalancı türkiyenin dışında nereye dayansalar kazığı yiyecekler

31
43
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title