Haberler

2 yıl önce İran'a kaçırılan ve istismar sonucu hamile kalan kız çocuğu ailesine teslim edildi

Güncelleme:

Manisa'da 2 yıl önce bir çiftlikte çalışan Afgan çoban tarafından İran'a kaçırılan ve istismar edilen 14 yaşındaki genç kız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın girişimleri ile Türkiye'ye getirildi. 1,5 yaşında bir erkek bebek dünyaya getirdiği ortaya çıkan ve ailesine teslim edilen genç kız, "Devletimiz sayesinde aileme yeniden kavuştum. Bana bu zulmü yaşatan kişi inşallah yakalanır ve adalete teslim edilir" dedi.

Manisa'dan Salihli ilçesinde 2 yıl önce Afganistan uyruklu Nagıp Cahit Yusufi tarafından İran'a kaçırıldığı iddia edilen Dönenur B. (14), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın girişimleri ile Türkiye'ye getirildi. Uğradığı cinsel istismar sonucu hamile kalıp, 1,5 yaşında bir erkek bebek dünyaya getirdiği ortaya çıkan Dönenur B., ailesine teslim edildi. Dönenur B. kendisini tekrar ailesine kavuşturan yetkililere teşekkür edip, "Bana bu zulmü yaşatan kişi inşallah yakalanır ve adalete teslim edilir" dedi.

İran'a kaçırılan ve istismara uğrayan genç kız Türkiye'ye getirildi

Salihli'nin Emirhacılı Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan Dönenur B., iddiaya göre 2 yıl önce 12 yaşındayken başka bir mahallede çiftlikte çalışan Afganistan uyruklu çoban Nagıp Cahit Yusufi (26) tarafından kaçırıldı. Ailesi tarafından yapılan başvuru üzerine yetkililer harekete geçti. Yapılan araştırmada Dönenur B.'nin İran'da olduğu tespit edildi. Çocuğun İran'da uğradığı istismar sonucu hamile kaldığı ve geçen sene bir bebek dünyaya getirdiği belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın da yakından ilgilendiği olayın ardından Dönenur B., Türkiye'ye getirildi. Nagıp Cahit Yusufi'nin ise İran makamlarınca sınır dışı edildiği ortaya çıktı.

İran'a kaçırılan ve istismara uğrayan genç kız Türkiye'ye getirildi

"BANA BU ZULMÜ YAŞATAN KİŞİ İNŞALLAH YAKALANIR"

Dönenur B.'nin üvey babası Mesut Göceci, "Yaklaşık 2 yıldır kayıp olan üvey kızıma kavuştuğumuz için mutluyuz. Bu süreçte bizlerin yanında olan devletimizin tüm kurumlarına teşekkür ediyoruz. Kızımız ve torunumuz gayet sağlıklı. Bu arada 1,5 yaşında olan torunuma, kızımızın bulunması sürecinde büyük bir emeği olan komutanımızın ismini verdik. Kızımızı kaçıran Afgan, İran'dan sınır dışı edilmiş. Tekrar Türkiye'ye gelmesini istemiyoruz. Gelirse de inşallah yakalanır ve en ağır cezayı alır" dedi.

Ailesine kavuşan Dönenur B. ise "Devletimiz sayesinde aileme yeniden kavuştum. Kaçırılma süreci ve sonrasında aileme yönelik çok fazla iftiralar atıldı. Bunları okuduğumda çok üzüldüm. Ayrıca bana bu zulmü yaşatan kişi inşallah yakalanır ve adalete teslim edilir" diye konuştu.

İran'a kaçırılan ve istismara uğrayan genç kız Türkiye'ye getirildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye Manisa Bebek İran Yargı Uluslararası İlişkiler Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (11)

Şükrü Pekdemir:

Bunları başıboş içeri alanlardan mı bir beklentin var bacım

390
17
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

bebeğin günahı yok ona iyi bakılmalı ??

304
43
yanıtYanıtla
Cemalettin Kurt:

bu akarlar dünyanın en tehlikeli insanları demişti yıllar önce bir abi

309
18
yanıtYanıtla
Melih Bozdag:

Doldurun bunları az daha memleketin içine. Yazık o bebeğe yazık. Bulunmuş çok iyi haber ama kaçıran bulunup ceza almadıkdan sonra insanın içi soğumaz. Melketen çocuk kaçır iki ülke sınırı geç git.

271
11
yanıtYanıtla
Akın ÖZYURT:

1,5 yaşında bir erkek bebek dünyaya getirilmez. Dünyaya getirdiği erkek bebek 1 buçuk yaşına gelmiş olur. Haberi yazanlar uzaktan eğitim ile mezun oldu sanırım.

141
6
yanıtYanıtla
Aslıhan Aslıhan:

Bu kızı Serap Ezgü günlerce aramıştı programında

112
6
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

çocuk babasız büyüyecek, olan çocuğa oldu ..

8
69
yanıtYanıtla
Nazan Fidan:

e adamı naptınız parçalamadınız mı? ben anlamadım. Bulunmuş ee ?

59
8
yanıtYanıtla
masteng aston:

Yorumlari begenmeyen kisiler tespit edilsin ulkede hala bunlardan var demekki

54
11
yanıtYanıtla
arif simsek:

bulursanız ceza verirsiniz hergün binlercesi sınırdan giriyor.

56
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title