Haberler

    İran 35 Yıl Sonra ABD ile Yüz Yüze Görüşecek

    Güncelleme:

    ABD ile İran, 9-10 Haziran tarihlerinde Cenevre'de ikili nükleer müzakerelere başlayacak.

    Görüşme 09-10 Haziran tarihlerinde Cenevre'de gerçekleşecek. Hem ABD hem de İran tarafı görüşmeyi doğruladı. ABD'yi temsil edecek olan heyete Dışişleri Bakan Yardımcıları Wiliam Burns ve İran dosyasından sorumlu Wendy Sherman başkanlık edecek.

    RUSLARLA DA GÖRÜŞECEKLER

    İran'dan yapılan açıklamada ise Cenevre'de ABD ile gerçekleşecek görüşmelerden hemen sonra Roma'da Rusya ile görüşmelere devam edileceği belirtildi. Cenevre ve Roma'da gerekleşecek görüşmelerde İran ile Batı dünyası arasındaki ihtilaflar kapsamlı olarak ele alınacak.

    Rus diplomatlar, İran dışişleri bakan yardımcılarının Amerikalı mevkidaşları ile görüşeceklerini, Rus diplomatların da görüşmelerde yer alacağını söyledi.

    İRAN'DAN NÜKLEER SAVUNMA

    Sürpriz doğrudan görüşme kararı İran'ın İngiltere, Çin, Fransa, Rusya, ABD ve Almanya (5+1) ile Viyana'da 16-20 Haziran arası yapacağı müzakerelerin hemen öncesinde açıklandı. İran, cumartesi günü yaptığı açıklamada bu ülkelerle yapacağı görüşmeler öncesi diğer ikili müzakereler için de bir çalışma ayarladığını açıkladı.

    Dünyanın büyük güçleri ile İran arasındaki nükleer müzakereler, İran'ın nükleer çalışmalarının seyri ile ilgili. Batılı ülkeler İran'ı nükleer silaha sahip olmaya çalışmakla suçlarken İran, nükleer programının tamamen "barışçıl" olduğunu söylüyor.

    PROGRAMINDA TÜRKİYE DE VAR

    Türkiye ile İran arasında daSuriye sorununa rağmen son dönemde gelişme gösteren ilişkiler çerçevesinde bir ilk yaşanacak. Türkiye - İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Birinci toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında yapılacak.

    CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

    Cumhurbaşkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Ruhani'nin ziyaretiyle ilgili şu bilgiler verildi: "İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 9-10 Haziran 2014 tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir.

    Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın İran İslam Cumhuriyeti’ne 13-16 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından İran’dan ülkemize Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk ziyarettir. Bu vesileyle gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanısıra güncel bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması öngörülmektedir.

    Ziyaret sırasında ayrıca, Başbakan Sayın Erdoğan’ın 28-29 Ocak 2014 tarihlerindeki İran ziyaretleri sırasında kurulması kararlaştırılan Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin Birinci Toplantısı da Konuk Cumhurbaşkanı ve Başbakan Sayın Erdoğan’ın riyasetinde düzenlenecektir.

    Sayın Ruhani’nin ziyareti, geleneksel komşuluk ilişkilerinin ötesinde derin tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz İran’la son dönemde gelişme gösteren ilişkilerimizin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacaktır."

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Rusya Federasyonu Türkiye Cenevre İran Politika Güncel Haberler

    Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

    Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

    Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

    Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

    Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

    Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

    Bakmadan Geçme

    4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Almanya Ukrayna maçı CANLI izle! (HD) 3 Haziran Almanya Ukrayna maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erden Timur basın toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024? #129300 İngiltere Bosna Hersek maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İngiltere Bosna Hersek maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Mbappe hangi takımda, Real Madrid'de mi? Lewandowski Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Robert Lewandowski ile görüştü mü, transfer edecek mi?
    Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

    Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

    500

    Yorumlar (36)

    şerif:

    Hepimiz biliyoruzki ilk olumsuz durumda İRAN TÜRKİYEYİ füze manyağı yapacak nedenide ortada BOP eşbaşkanlığı ve iktardakilerin kendi çıkarları doğrultusunda ülkeyi abd ve israile peşkeş çekmeleri Malatya küreciğe konuşlandırılsn füze kalkanları

    8
    47
    yanıtYanıtla
    metinmetin.aksoy@iett.gov.tr:

    ÇOK YÜZEYSEL! BOP NEDİR BİR YAZARMISIN?

    yanıt0
    yanıt0
    MUSTAFA OZparamedikmustafa@hotmail.com:

    sen ajanmısın.bu millet yedi düveli denize döktü,kralı gelsin

    yanıt0
    yanıt0
    naci bilginnaci.bilgin@hotmail.com:

    türkiye yapmasın iranı füze manyağı

    yanıt0
    yanıt0
    AntiÇapuladsd@gmail.com:

    Tayyip Türkiye'yi Türkiyeleştiriyor Kaan

    39
    14
    yanıtYanıtla
    KAAN KALAYCI:

    TAYYİB TÜRKİYEYİ NE İRANLAŞTIRIYOR NE ABD YAPIYOR KARMAN ÇORMAN BİR HALE GETİRDİ

    18
    24
    yanıtYanıtla
    Ben Hur:

    Bizim kasimpasali ise cocuk katili ile masaya oturacak.Iste kasimpasalinin kalitesi ve iste Turkiye''nin dis politikada yine kasimpasali tarafindan getirilmis son durumu.!!!!!!!!!!

    15
    21
    yanıtYanıtla
    TURAN OCAKLARI:

    1. BOP projesinin diğer eş başkanı kim? 2. BOP projesinde hanği ülkeler bölünecek.? 3. Bu projeye göre TÜRKİYW CUMHURİYETİ kaç parçaya bölünecek? 4. ABD türkiyenin bölünme sürecinde BM den ne karar çıkartacak? 5. ABD nin yapmış olduğu askeri tatbikatta 15bin askerle nasıl TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE tampon bölge kurmuştur.6 tatbikat sonucuna göre uluslar arası tahkim kurdurup ne karar çıkartmıştı?7. RTE neden bu tatbikat souçlarıa göre EŞ başkanı olduğu projeden istifa etmemiştir. ve açılımı sürdürmüştür.... Türk milleti bu yazdıklarıma inanmayın ama tek ricam araştırın ve bulduklarınızı millet,imizle paylaşın

    17
    12
    yanıtYanıtla
    naçkonaci.bilgin@hotmail.com:

    ne o kardeş karpuz mu bölünüyo

    yanıt0
    yanıt0
    kadir:

    sana da one mınute şerif

    18
    4
    yanıtYanıtla
    Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title