Haberler

Peşmerge, IŞİD'in Karargah Olarak Kullandığı Tecdid'e Bayrak Dikti

Güncelleme:

Peşmerge güçleri, IŞİD'in kontrolündeki Celavle kasabasına operasyon düzenleyerek bazı mahallelerini kontrol atına aldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı güçleri Peşmergelerin, IŞİD'in kontrolündeki Diyala'nın Celavle kasabasına yönelik operasyon başlattıkları ve bazı mahallelerinin denetimini sağladıkları bildirildi.

PEŞMERGE GÜÇLERİ BİRÇOK MAHALLEYİ KURTARDI

Bölgedeki Peşmerge komutanlarından edinilen bilgilere göre, 06,00'da ABD ve koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Celavle'nin kurtarılması için ağır silahlarla geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Peşmerge güçleri, birçok mahalleyi IŞİD militanlarından kurtardı.

IŞİD'İN KARARGAH OLARAK KULLANDIĞI ALANA KÜRT BAYRAĞI

Şehir merkezine doğru ilerleyen Peşmerge güçlerinin 4 koldan sürdürdüğü operasyonda çok sayıda IŞİD militanını etkisiz hale getirildi. IŞİD'ın karargah olarak kullandığı Tecdid'i alan Peşmergeler, IKBY bayraklarını astı.

Germiyan Bölgesi Peşmerge Komutanı Albay Ahmet Latif, yaptığı açıklamada Celevla'yı kurtarma operasyonunun başladığını ve şehrin büyük bölümünü kontrol altına almayı başardıklarını söyledi.

"TERÖRİST ÖRGÜT AĞIR KAYIPLAR VEREREK GERİ ÇEKİLİYOR"

Terör örgütü IŞİD'e büyük bir darbe vurduklarını dile getiren Latif, "Daha önce IŞİD'in ana karargahlarından biri olarak kullanılan Tecdid Mahallesini kurtarmayı başardık. Ardından şehir merkezindeki Vahde ve Cevahir mahallelerini de aldık. Terörist örgüt, ağır kayıplar vererek geri çekiliyor. Sabah saatlerinde başlayan şiddetli sokak çatışmaları devam ediyor. Şehrin kurtarılış müjdesini en kısa sürede vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Irak ordu güçleri de Sadiye nahiyesini almak için geniş çaplı bir operasyon başlattı" diyen Latif, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadiye'den de sevindirici bilgiler geliyor. Irak ordu birlikleri IŞİD'e karşı önemli bir ilerlemenin kaydetti. Nahiye merkezine yakın bir çok köyü kontrol ettikten sonra ordu güçlerinin Sadiye'nin tamamına ele geçirmeleri an meselesidir."

Celevle ve Sadiye'deki operasyonlarda 18 militanın öldürüldüğünü ve 7 askeri aracın da kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro sorumluları Mela Bahtiyar ile Kosret Resul ve çok sayıda KYB'li üst düzey yetkililerinin bölgede yakından takip ettiği operasyonun devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Latif Celavle Diyala Irak Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500

Yorumlar (23)

Samandağlı ali:

Bir Türk Alevisi olarak barbarara karşı verdiğiniz mücadeleyi kutluyorum. Muhammed Ali yar ve yardımcınız olsun.

59
5
yanıtYanıtla
SeromobilWeb@haberler.com:

Pesmerge ve HPG gerillalari yildirim misali celevla kasabasini isite mezar etti kandil savasi organize ediyor cesaret daglilar bütün kürdistanayaymis durumda

60
2
yanıtYanıtla
KaraoğlanMobil-IOS:

Bir türk olarak sevindim allahım kürt kardeşlerimizin daima yanında olsun

57
4
yanıtYanıtla
MARDINLImobilWeb@haberler.com:

E kurden emmmmm

54
5
yanıtYanıtla
MARDINLImobilWeb@haberler.com:

Kine em

53
4
yanıtYanıtla
Kurdo kurdîm Mobil-IOS:

Kurdistan

50
5
yanıtYanıtla
MARDINLImobilWeb@haberler.com:

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KAHRAMAN ORDU O MUNAFIK CETELERE KARSI ALLAH SIZINLE OLSUN SIZINLE GURUR DUYUYORUZ ALLAH BUTUN DUSMANLARA KARSI BIZI MUZAFFER EYLESIN.. XWEDE BI WEREBE EY BIRAYEMINI EGIT U QEHREMAN BIJI AZADI BIJI BIRATI BIMRE KOLETI

49
4
yanıtYanıtla
ahmetMobil-ANDROID:

biji pesmerge

48
4
yanıtYanıtla
kawramimobilWeb@haberler.com:

Biji pesmergee her biji

46
5
yanıtYanıtla
Müslüman TürkMobil-IOS:

Yalnız birşey dikkatlerden kaçıyor!!! Peşmerge aldığı mahallelere PYD bayrağı değil IKBY bayrağı dikiyor!!! Işid tehlikesi atlatıldı diyelim. Yakında ne olacak biliyormusunuz? IKBY ile PYD birbirine düşecek. Artık kürt milletinin uyanması ve bunların hepsinin ABD, İSRAİL ve İNGİLTERE'nin oyunu olduğunu anlaması gerekiyor. Uyan artık Kürt kardeşim uyan!! Sana değer veren tek bir ülke var!!! Oda TÜRKİYE'dir!! Gerisi için sadece maşasın!!!

5
45
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title