Haberler

    Musul'da IŞİD'den Kaçan Asker: Komutanım Emir Verdi

    Güncelleme:

    IŞİD'in Musul saldırısında görev yerlerini bırakıp kaçan askerlerden Yusuf Ahmed, IŞİD yaklaşırken komutanının talimatı ile kaçtığını söyledi.

    IŞİD, Musul'a saldırmış, Musul'da bulunan Irak askerleri ise kaçmıştı. Saldırıdan kaçarak kurtulan Bassam Yusuf Ahmed yaşananları, "Komutanım beni arayarak, nöbet yerimi bırakmamı ve alaya gelmemi istedi. Ben de bırakıp alaya kaçtım." sözleriyle ifade etti.

    SALDIRININ İLK ANLARINA TANIK OLDU

    Bassam Yusuf Ahmed, IŞİD saldırmadan önce, Irak ordusunun kara birliklerinin Musul'daki 3. Alayı'nda görevliydi. IŞİD saldırılarının başladığı akşam 17 Temmuz Mahallesi yakınlarında nöbetteydi. Saldırının ilk anlarına tanık olan Ahmed, o gece yaşananları Al Jazeera Türk'e anlattı.

    "AĞIR SİLAHLARLA SALDIRDILAR"

    IŞİD militanlarının ağır silahlarla saldırdıklarını söyleyen Ahmed, "Komutanım beni arayarak, nöbet yerimi bırakmamı ve alaya gelmemi istedi. Ben de bırakıp alaya kaçtım. Kaçarken geliyorlardı, nöbet yerimi yaktılar" dedi.

    "SADECE TOP ATIŞI YAPILDI"

    Saldırı sırasında Iraklı askerler, IŞİD militanlarıyla çatışmadıkları için eleştirildi. Hatta Irak Başbakanı Nuri Maliki, askerlerin yargılanacağını söyledi. Ancak Ahmed, askerlerin silahlarını komutanlarının talimatıyla bıraktığını savundu. Güvenlik endişesiyle fotoğrafının çekilmesini istemeyen Ahmed, "IŞİD saldırdığı gün ben bıraktım. Komutanlarımız 'canınızı kurtarın' dedi. Biz de bırakıp kaçtık. IŞİD'e karşı sadece top atışı oldu. Toplandıkları yere askerler top atışı yaptı. Sonra herkes bıraktı ve kaçtı. Ben de silahımı alayda bıraktım. IŞİD'in eline geçti silahlarımız" diye konuştu.

    "GERİ DÖNEMEM"

    Alaya döndükten sonra üniformasını ve silahını bırakıp eve giden Ahmed, eşi ve iki çocuğunu alarak Musul'u terk ettiğini anlattı. Sonradan öğrendiğine göre geride bıraktığı evi IŞİD militanları tarafından havaya uçurulmuş.

    Üç gün Wane köyünde saklanan aile daha sonra Erbil'in yolunu tuttu. Maliki'nin 'geri dönün' çağrısını hatırlattığımız Ahmed, "Eğer geri dönersem IŞİD belki bana birşey yapmayabilir ama ailem ve yakınlarım hala Musul'da, onlara zarar verirler. Bu nedenle dönmem mümkün değil" dedi.

    Kentte kaos hakim, IŞİD'den kaçanların burada daha ne kadar kalabilecekleri ve ne yapacakları belirsiz. Sığındığı kentte hırsızlığa uğradığını anlatan Ahmed de burada nasıl yaşayacağını bilmiyor.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Al Jazeera Türk Musul Irak Politika Güncel Haberler

    Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

    Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

    Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

    Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    500

    Yorumlar (22)

    milanpyc022@gmail.com:

    Bunların sebebi hepsi iran osmanliyi ilk Arian vuran iran Saddami asarken bile son nefesinde irana güvenmeyin peygamberimiz (S.A.S) ilk isamiyeti ülkelere dağıtırken ıranlılar kabul etmedi şiiler mezhebi çok farklı

    9
    14
    yanıtYanıtla
    Nur Talebesi:

    Bu zamanda islam dünyasındaki butun kargasa cahıllık bu beş taife uzerınden geliyor şöyle ki ;1)Hadis inkarcıları herseyın cozumunu kuranda arayıp hadısı yok sayanlar2)Vahhabıler ve onun ortulu yuzu olan selefiler vahhabi=selefi3)tekfirciler.(Hizbullah adı altında Cihadçı diye geçinenler vs)4)Şia5)Tasavvuf yolunda mantıgını kaybeden sofiler tarıkat erbablarıbu zamanda kım bunlardan uzak durarsa RESULLAHIN YOLUNDADIR

    15
    4
    yanıtYanıtla
    BİLAL KAYAbilalkayaoglu61@gmail.com:

    6.MADDE PARA YA DAYALI CEMAATLER. DİN İ SÖMÜREN HOCALAR BU MADDEYİ ATLAMA.7.KURAN İLMİNİ BIRAKIP YUNAN İLMİ İLE UĞRAŞAN TALEBELER.8-SADECE NAMAZ KILIP HELAL HARAM BİLMEYEN TALEBELER9- HOCALARINI MEHDİ SANAN ONUN GÖRÜŞÜNÜ HÜCCET KABUL EDEN CEMAATLER.10-ÜNİVERSİTE OKUMAYI KURANDAN ÖNDE SAYAN CAHİL CEMAATLER.

    yanıt0
    yanıt0
    BİLAL KAYAbilalkayaoglu61@gmail.com:

    TASAVVUFTA MANTIĞINI KAYBEDEN SOFİLER YAZMIŞSIN. TASVVUFTA MANTIĞIN ADI BİLE YOKTUR. SEN GİTTE. ŞU BADEM BIYIKLI HOCALARIN YAZSIN DOLMA SOKMA AKIL İLE BURDA YAZMA.

    yanıt0
    yanıt0
    SABRİ CANpolmen16@hotmail.com:

    sana cevap verecektim bilal kardeşim hislerine tercüme olmuş hangi nur talebesisn Said Nursi Hz talebi olamazsın çünkü onun yolu ve sevdikleri tasavvuf yoluydu birde mantıgını kaybeden sofi demişsin sofi nedir önce onu ögren

    yanıt0
    yanıt0
    BİRİSİ BOP MU DEDİ ?:

    BU KAN İÇEN CİĞER ÇİĞNEYEN KELLE KESENLER KIZ ÇOCUKLARINI KAÇIRIP KÖLE OLARAK SATAN BAKO HARAMCILAR EL KAİDECİLER VSVS..YÜZÜNDEN YÜZLERCE YIL BOYUNCA TELAFİSİ OLMAYAN İSLAM DÜŞMANLIĞI EKTİKLERİNİN FARKINDA MISINIZ.. KUTSAL DİNİMİZİN BU VE BENZERİ ÖRGÜTLERCE İTİBARI ÇOK ZARAR GÖRMEKTEDİR.. GELDE ÇAĞIR ŞİMDİ HRİSTİYAN VE YAHUDİLERİ DİNİMİZE... BU İMAJLA...

    14
    3
    yanıtYanıtla
    Turk...gardas47@hotmail.com:

    Burda bile mezhepcilik yapiyor adam ya. Neymis peygamber iranlilari kabul etmemis. O bir peygamberdi, katilleri (isidi ve onun savunucularini) kabul etmezdi muhtemelen. Herkes sunu beynine soksun, TURKLER AHMAKLIK YAPMAYACAK. SII, SUNNI BIZ TC VATANDASIYIZ HER KIMKI TEK BIR VATANDASIMIZA KURSUN SIKARSA TUM ULKEYI KARSISINDA BULACAK. Beyinsiz mezhepcileri ve irkcilar elimine edecegiz aramizda.

    10
    6
    yanıtYanıtla
    tc:

    hiçmi beeynin yok milan beygambermizin 7 sülesini kafasını kestier beyinsiz

    11
    3
    yanıtYanıtla
    didem@gmail.com:

    görülen o ki müslümanın müslümandan başka düşmanı yok aslında... cahil müslümanlar katliamcı zihniyetler... amerika israil myanmar çin rusya avrupa ermeni rum hepsi boşuna uğraşıyor bıraksınlar müslümanlar zaten birbirnin kellesini keserdi. saolsun krallar sultanlar bu ülkede dahil hangi müslüman ülkesinde adalet kaldı ki hak ettik biz bunları...

    13
    1
    yanıtYanıtla
    MÜSLÜMANIZ ELHAMDURİLLAHnurcin_karabulut_1058:

    IŞİD ''in müslüman olduğunu nerden biliyorsun herkes bişeyler söylüyor müslümanları karalamak için gerçek müslüman Allahın yaraddığı varlığın canını Allahtan başka kimse alamaz düşüncesinde olur senin gibi düşünürse herkes bu dünya MÜSLÜMANLARA SENİN GÖRDÜĞÜN GÖZDEN BAKAR YAZIK NE HALLERE DÜŞTÜ MÜSLÜMANLIK EY RESULÜM SENİN ÇAĞINA GERİ DÖNÜYORUZ MÜSLÜMANLARI KÖTÜ GÖRÜR OLDU HERKES

    yanıt0
    yanıt0
    Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title