Haberler

İplik Fabrikası Yerine Hayvancılık Tesisi Kurdular

Denizli'de havlu ve bornoz üretimi yapan Yedeks firmasının sahipleri Seyfi ve Yavuz Başer kardeşler, tekstil yatırımı yapmak yerine tarım ve hayvancılığın geleceğini görerek Baklan İlçesi'ne 5. 5 milyon dolarlık yatırımla hayvancılık tesisi kurdu.

Denizli'de havlu ve bornoz üretimi yapan Yedeks firmasının sahipleri Seyfi ve Yavuz Başer kardeşler, tekstil yatırımı yapmak yerine tarım ve hayvancılığın geleceğini görerek Baklan İlçesi'ne 5. 5 milyon dolarlık yatırımla hayvancılık tesisi kurdu.

Baklan bölgesindeki en büyük yatırım olma özelliğini taşıyan ve 165 dekar alana kurulan Doğa Tarım ve Hayvancılık İşletme Tesisleri, 672 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip ve tesiste şu an 220 büyükbaş bulunuyor. Tesis tam kapasiteye ulaştığında günde 20 ton süt üretimi yapılacak. Denizli Valisi Yavuz Erkmen tesisi ziyaret ederek girişimci kardeşlerden yatırım hakkında bilgi aldı.

İşadamı Yavuz Başer, tekstilci olduklarını, 5. 5 milyon dolarlık yatırımla iplik fabrikası kurabileceklerini, ancak hayvancılığı seçtiklerini belirtti. Başer, "Türkiye, son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında sıçrama içinde. Hayvancılık yatırımı yerine 25 bin iğlik iplik fabrikası kurabilirdik ancak önümüzdeki dönemde sürecin gıdadan yana olacağını, Türkiye'nin de Avrupa ve Ortadoğu'nun tedarikçisi olacağını düşündüğümüzden böyle bir yatırıma girdik. Tesisin yapımına bu yıl başladık. Çalışmaya başlamadan önce Hollanda ve ABD'yi gezdik, ülkemizdeki büyük işletmelerden bilgi aldık. Hibe desteği alınmadan kurulan tesis, hayvancılık alanında bölgenin de en büyük işletmesi durumunda. ABD ve Avrupa ülkelerinde kurulu olanlardan daha modern bir tesis kurduk. Hayvanların sağımından beslenmesine kadar tüm işlemler teknolojik yöntemlerle yapılıyor. Tam kapasiteye ulaştığımızda günde 20 ton süt üretimi gerçekleştireceğiz" dedi.

İşletmeyi gezen Vali Yavuz Erkmen ise tesisin bölge hayvancılığının gelişmesinde çok önemli olduğunu, istihdama katkı sağlayacağını vurgulayarak, ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

ONB - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title