Haberler

Ipı Direktörü Nedim Şener'i Ziyaret Etti

Uluslararası Basın Enstitüsü( IPI ) Direktörü Alison Mckenzie, dün tahliye olan gazeteci Nedim Şener'i evinde ziyaret etti.

375 GÜN TUTUKLU KALAN NEDİM ŞENER'İN 25 KİLO VERMİŞ

Uluslararası Basın Enstitüsü( IPI ) Direktörü Alison Mckenzie, dün tahliye olan gazeteci Nedim Şener'i evinde ziyaret etti. Nedim'in tutuklu olduğu süre içinde gazetecilere destek veren IPI Direktörü Alison Mckenzie " Türkiye'de hala hapiste çok gazeteci var. Onlar da özgür olmalı" dedi.

IPI Direktörü Alison Mckenzie'yles birlikte kendisini ziyarete gelen Gazeteciler Haluk Şahin ve Aslı Aydıntaşbaş'ı kapıya kadar uğurlayan Nedim Şener, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hapiste olmayı betona gömülmek olarak tanımlayan Şener, kendisi için en zor olanın betona gömülmüş meslektaşları üzerine beton dökmeye devam eden gazetecilerin varlığını bilmek olduğunu söyledi.

375 gün tutuklu kalan Nedim Şener'in 25 kilo verdiği öğrenildi.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Özgür ARSLAN - DHA - İSTANBU

Uluslararası Basın Enstitüsü( IPI ) Direktörü Alison Mckenzie, dün tahliye olan gazeteci Nedim Şener'i evinde ziyaret etti. Mckenzie'ye Gazeteciler Haluk Şahin ve Aslı Aydıntaşbaş elik etti. Nedim Şener'in Bakırköy Osmkaniye'deki evinde iki saate aşkın bir süre kalan heyet çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK

Şener'in tutuklu olduğu süre içinde gazetecilere destek veren IPI Direktörü Alison Mckenzie " Türkiye'de hala hapiste çok gazeteci var. Onlar da özgür olmalı" dedi. Enstitü olarak tahliyelerden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Mckenzie, " Ama daha çok işimiz var. Türkiye'de hala hapiste çok gazeteci var. Onlar özgür olmalı. Bu büyük bir zafer olsa da işimiz bitmiş değil. Türkiye'deki meslektaşlarımızla çalışarak gazetecilerin hapiste olmamasını sağlayacağız. Türkiye' deki ifade özgürlüğünün ilerlemesi için çabalayacağız" dedi.

"HEPSİ Mİ TERÖRİST?"

Hükümetin tutuklu gazetecilerin bazılarının terörist olduğu için hapiste olduğu yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Mckenzie, " Türkiye'de dünyanın herhangi bir ülkeden daha fazla gazeteci hapiste. Hepsi mi terörist ?" diye sordu.

"BİZ SÖZÜNÜN ERİYİZ"

Özgürlüğüne kavuştuğu ilk günü sıradan olarak tanımlayan Gazetici Nedim Şener de " Sabah gazeteci arkadaşlar nöbet tutmuşlar burada, çocuğumu okula götürüyor muyum, götürmüyor muyum diye ben sözümün eriyim. Bizde laf ağızdan bir kez çıkar, biz hep böyle yaşadık" diye konuştu.

ŞENER'İ EN ÇOK ÜZEN OLAY

Hapiste olmayı betona gömülmeye benzeten Şener, kendisi için en zor olanın betona gömülmüş meslektaşları üzerine beton dökmeye devam eden gazetecilerin varlığını bilmek olduğunu söyledi. Şener sözlerini şu şekilde sürdürdü: Bu korkunç bir şey. Kendinizi savunamıyorsunuz. ve sürekli infaz yapılıyor. Şu anda süren davalarda yargılanan gazeteciler var, ve onların tek bir kelime söyleme şansı verilmeden sürekli onlar hakkında yayın yapılıyor. En kötüsü şu, yalan söylediğini açık açık gördüğünüz insanlara, siz tek bir cevap veremiyorsunuz. Siz cevap verene kadar gündem değişmiş oluyor. En ağır koyan bu oldu bana.Türkiye gazetecileri yazdıkları her şeyi savunur, 'ben yazmadım' demez. Ben bir insanın hırsızlık yapmadığını nasıl ıspatlayabilirim. Bunun üzerinden Ergenekoncu gibi bir yafta yapıştırılıyor. Bunu savcı yapabilir ama bunu yapan bir gazeteci, gazetecilerin bunu yapmaması lazım. Ben hayatım boyunca siyasi bir kavganın tarafı almadım. Ama siyasetin insan hayatının mahvedecek şekilde yapıldığını görünce, kahroldum.

KANAL KANAL DOLAŞMAYIN İDDİASINA YALANLAMA

Tahliyeden önce mahkeme heyetinin kendilerine kanal kanal dolaşmayın şeklinde bir uyarıda bulunduğu iddialarını yalanlayan Şener, " Ben kanal kanal dolaşmıyorum. Bütün kanallar burada. Dolayısıyla böyle bir şeyin yeri yok. Benim bildiğim bir şey var. O da Hrant Dink cinayetiyle ilgili gerçeklerdir. Dünyanın öbür ucunda da anlatıyorum. Türkiye'de de anlatıyorum. Kimsenin bizden böyle bir talebi olmaz, olmamıştır. Olsa dahi bunu karşılayacak insanlar değiliz. Herkes kimden ne isteyeciğini bilir." diye konuştu. Bu arada Şener'in hapiste olduğu süre içinde 25 kilo zayıfladığı öğrenildi. Açıklamanın ardından evinin önünde bekleyen habercilerle tek tek tokalaşan Şener, ardından yeniden evine geçti. Şener'i ayrıca Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nedim Şener Haluk Şahin Bakırköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title