Haberler

Iom: Afrika Boynuzu Göçmenleri Dehidrasyon ve Boğulma Yüzünden Ölüyor

Güncelleme:

NAİROBİ, 21 Mayıs (Xinhua) -- Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Cuma günü, Afrika Boynuzu'ndan körfez bölgesine yaptıkları tehlikeli yolculukta boğulmaya ve dehidrasyona yenik düşen göçmen sayısının arttığını bildirdi.

NAİROBİ, 21 Mayıs (Xinhua) -- Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Cuma günü, Afrika Boynuzu'ndan körfez bölgesine yaptıkları tehlikeli yolculukta boğulmaya ve dehidrasyona yenik düşen göçmen sayısının arttığını bildirdi. Kenya'nın başkenti Nairobi'de yayınlanan bir IOM açıklamasına göre, 101 göçmenin ölümü, Kızıldeniz üzerinden Yemen'e geçmeye çalışırken 2021'de Cibuti'de meydana gelen birçok nedene bağlanırken, sekiz göçmen de Somali'nin kuzeyindeki liman kenti Bosaso'dan transit geçerken öldü.

IOM, "2021'deki göç sırasında en sık görülen ölüm ve kaybolma nedenlerinin boğulma (64) ve zorlu çevre koşulları (5), özellikle de çok sık olarak bitkinlik ve dehidrasyonla sonuçlanan yüksek sıcaklıklar" olduğunu ifade etti. IOM, Afrika Boynuzu bölgesini körfeze bağlayan Doğu Koridoru boyunca aşırı sıcakların göçmenleri susuzluğa ve açlığa maruz bıraktığını ve bunun da çoğu kez ölüme sebep olduğunu belirtiyor. IOM'ye göre, bu göçmenler genellikle yaz aylarında sıcaklıkların 50 santigrat dereceye ulaştığı uçsuz bucaksız bir çölde yaya yürüyor ve çoğu zaman dehidrasyona yenik düşüyor. Ayrıca göçmenler, Kızıldeniz'deki türbülansa dayanamayan derme çatma teknelerle göçmen taşıyan kaçakçıların kurbanı olarak denizde boğuluyor.

IOM'den alınan istatistikler, 2021 Mart ayında kaçakçıların kapasitesinin üzerinde 200'den fazla kişiyi taşıyan bir tekneden tahmini 80 yolcuyu denize attığına ve bunun Aden Körfezi'nde 20 ölüm ve kayıtlara geçmemiş kayıplarla sonuçlandığına işaret ediyor. IOM, 2021 Nisan ayında Cibuti açıklarında Körfez'de geri dönen bir teknenin alabora olması sonucunda aralarında 16 çocuğun bulunduğu 44 kişinin boğulduğunu ve 2021 Haziran ayında Yemen'in Ras al-Ara yakınlarındaki Bab-al-Mendab boğazında 200 yolcu taşıyan bir teknenin alabora olmasının da 25 teyitli ölümle sonuçlandığını kaydetti. BM göç ajansı, 2014'ten bu yana Afrika Boynuzu ve Doğu bölgesinde göç sırasında binden fazla ölüm ve kayıp kaydedildiğini bildirdi. IOM, tehlikeli Doğu Koridoru boyunca geçiş yaparken hayatını kaybeden Afrika Boynuzu göçmenlerin sayısının eksik bildirildiğini, bu nedenle hükümetler ve yardım kuruluşları tarafından daha kapsamlı veri toplanmasına ihtiyaç duyulduğunu ekledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Nairobi Körfez Afrika Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title