Haberler

İnternete Sansür Getiren Yasaya AB'den Tepki

Güncelleme:

TBMM'de dün gece kabul edilen internet yasasına Avrupa Birliği'nden "İnternete sansür yasası ciddi endişeler yaratıyor. Kaygılıyız." tepkisi geldi.

TBMM'de dün gece kabul edilen internete sansür getiren yasaya Avrupa Birliği'nden ilk tepki geldi. AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, Türk halkının yasanın getirdiği kısıtlamaları hak etmediğini belirtirken; Füle de düşüncelerini Twitter'dan hem İngilizce hem de Türkçe olarak ifade etti.

YENİ İNTERNET YASASINI TARTIŞTILAR

Avrupa Komisyonu bugünkü toplantısında Türkiye'deki yeni internet yasasını tartıştı. AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Türkiye'de gündeme gelen 'internet yasası'nın vatandaşın bilgiye erişimini hükümetin kontrol edebileceğini ve bunun da ciddi endişe oluşturduğunu ifade etti.

"KARAR AB STANDARTLARINA GÖRE TEKRAR DÜZENLENMELİ"

Stano açıklamasının devamında "Kararın Avrupa standartları seviyesine çekilerek tekrar düzenlenmesi gerekiyor, Avrupa Komisyonu da bu konuda Türk yetkililerle çalışmaya müsait." dedi. 

Stano, "Türk halkı daha fazla bilgi ve şeffaflığı hak ediyor. Daha fazla kısıtlamayı değil" dedi.

BRÜKSEL YAKIN TAKİPTE

AB'nin son dönemde defalarca bu ve diğer yasa değişikliklerinin Avrupa normlarına uyması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunduğunu belirten Stano, "Bu konular Sayın Füle'nin Türk mevkidaşıyla yaptığı görüşmelerde sürekli ele alınıp tartışılıyor" ifadesini kullandı. Stano, Brüksel'in Türkiye'nin üyelik kriterlerine ne derece uyduğunu çok yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

HEM İNGİLİZCE HEM TÜRKÇE TWEET

Füle de sözcüsünün basına yaptığı açıklamaların bir kısmını Twitter'da paylaştı. Füle, yasayla ilgili eleştirisini önce İngilizce, kısa süre sonra da Türkçe dile getirdi.

"BASIN HÜRRİYETİ AÇICINDAN GERİ ADIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iki hafta önce Brüksel'de ağırlayan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da yasayı Twitter'dan eleştirdi. Konuyla ilgili bir tweet atan Schulz, "Hükümetin internet üzerindeki kontrolünü artıran kanunun Meclis'ten geçmiş olması, zaten boğucu olan basın hürriyeti ortamı açısından geri adımdır" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Avrupa Birliği Stefan Füle Türkiye Twitter Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500

Yorumlar (86)

TarafsizChancli_77@hotmail.fr:

Insan ahlakina yakismayan ve cocuklarimizin psikolojisine olumsuz etkiler yapan her internet baglantisi sansurlensin.

6
45
yanıtYanıtla
refsdf@hotmail.com:

pskolojın etkileniyorsa internetini kaparsın arkadaş olmadı hangiinternet vericisinden baglanıyorsan gücenlik programı indirirsin akpli başbakanın bakanların millet vekillerinin telefonda kimlere ne direktif verip neyin pazarlık yapıldıgını almak isyitouz abdestten namazdan şüphneniz yoktuda ne diye sansürlüyorsunuz ..

yanıt0
yanıt0
sebahattin uslubsebo1952@hotmail.com:

Ya arkadaşlar herkes burada öyle yorumlar yapıyorki hep saçmalık ben bir tek bir şey yazacağıom soruyorum yüz milyar dolar yolsuzluk yapılmış para iç edilmiş nereye gittiği belli belli değil durum böyleyken bu ülkenin kalkındığını söyliyen ahmaklar var adam almanyada yaşıyor türkiyed ne olup bittğinden bir haber çıkmış burada yorum yapmış yok Marmaray yapmış köprü yapmış yapacak tabi beşliraya benzin mazot kullanıyoruz elkenin her karış toprağı yandaşlara peşkeş çekilerek yok pahasına satıldı fabrikalar rafinerilerimizbankalarımıi Telekom daha burada yazamadığım en az elliye yakın kuruluş kamular yok pahasına satıldı nerdeyse ikiyüz milyar dolar civarı buralardan gelir var nerede bu paralar burada bilip bilmeden kimse yorum yapmasın gerçeği bilenler yorum yapsın.......

43
1
yanıtYanıtla
Almanyali_66a.bozkurt@hotmail.com:

AB Kaygiliymis mi ? Onlar Türkiyenin yükselisinden de kaygili.....Türkiyenein ilerlemesinden de kaygili....Türkiyenin Güc kazanmasindan da kaygili... Peki netcez simdi ? Anlayan anlamistir.... ALLAHIM Türkiyemi IC ve DIS Dü$manlardan koru...AMIN

7
37
yanıtYanıtla
serdareastside_serdar@hotmail.com:

eger AB senin ypkselisinden kaygi duysaydi seninle hiic biir ticaret yaomazdi ....sen biliyormusun sen tamamen AB oazarina baglsin? AB pazari olmazsa sen acsin lan ac ...bunu AB de biliyr , istese seni bir kasik suda bogar...brakin böbürlenmeyi reziller , sefil halimize agliyacagimiza daha AB ye kafa tutuyor odun kafalii insan

yanıt0
yanıt0
ahmetahmettt@mynet.com:

serdar bey, ab nasıl bizimle ticaret yapmayacakmış? malını satmaya çalışıyor adam. o yapmazsa yapandan alırız. bakınız çinden alınan füze, avrupa üreticisi hollanda, ana üretici abd. 92 de bize parayla satmadılar şimdi çinden almayın bizden alın diyorlar. iranda nerdeyse bütün mallar abd ürünü ve usd ile alışveriş yapılıyor.nerede ambargo? geç bunları... internete gelince ab ülkesinde korsan bi film indir bakalım ne oluyor?

yanıt0
yanıt0
nevzat karnkarabiyik@mynet.com:

Yani Allah bu ülkeyi sizden kurtarsın demek istedin.Gerici ve yobza zihniyetinizle Dünyada keşifler,icatlar yapılırken,bilim alanında büyük gelişmeler yapılırken gene Osmanlıyı örümcek ağı gibi sarmış zihniyetinizle yapılan her gelişmeyi,her yeniliği de gavur icadı istemezükigavur padişah istemezük diye ayaklanmadınız mı,padişahları katletmediniz mi,yurdun düşmana teslim edilmesi olan sevr anlaşmasını padişah yaptı diye ondan taraf olup M.Kemal ve silah arkadaşları halife efendimize,padişah efendimize karşılar diye Ordularımıza karşı ayaklanmadınızmı,onları düşman gören fetvalar yayınlatmadınızmı,kurtuluş savaşından sonra kurulan bu Cumhuriyet aleyhine 80 yıl boyunca her türlü iftirayı yapıp,her fırsatta var olma mücadelemize hakaret yağdırmadınız mı,İşte bugün de gene bu iktidara sarılmanızın nedeni nihayet kendinizin iktidar görmenizden dolayıdır.Fakat Türk milleti artık sizi ve gerçek yüznüzü tanıdı.

yanıt0
yanıt0
cem hurmatelsahara1313@hotmail.com:

Almanyalı kardeşim Türkiye ihracatının yüzde seksenini Avrupaya yapar yoksa sen bu malların bizden başka kimsede olmadığınımı sanıyorsun Avrupa her yıl Türkiyenin savunmasına ve daha bir çok alanlarına para aktarır Almanyada yaşıyorsun ama ufkun hiç genişlememiş aşağılık kopleksi olmuşsun sen

yanıt0
yanıt0
HIDIRsahit@windowslive.com:

AKP NİN GÜNÜBİRLİK ÖZEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK YASALAR DIŞINDA HİÇBİR DÜZEN YOK

38
1
yanıtYanıtla
SERKANsfdsdsdfs@gmail.com:

SALLA YALANDAN KİM ÖLMÜŞ SALAAAAAA

yanıt0
yanıt0
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title