Haberler

İngiltere yeni yıl kutlamalarında Covid-19 yasaklarını tanımadı

Güncelleme:

- İngiltere yeni yıl kutlamalarında Covid-19 yasaklarını tanımadı İngiltere'nin başkenti Londra'da yılbaşı kutlamaları yasaklar içerisinde geçti.

- İngiltere yeni yıl kutlamalarında Covid-19 yasaklarını tanımadı

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da yılbaşı kutlamaları yasaklar içerisinde geçti. Korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında her yıl kutlamaların gerçekleştirildiği Londra'da bu yıl resmi olarak havai fişek gösterisi yapılmazken, kutlamaya gelen bazı vatandaşlar tarafından havai fişek patlatıldı.

İngiltere, korona virüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında yeni yıla yasaklarla girdi. İngiliz Parlamentosu önünde bulunan Thames Nehri üzerinde her yıl gerçekleştirilen havai fişek ve ışık gösterileri ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yapılmadı. Covid-19'un Omicron mutasyonunun yayılmasıyla birlikte yılbaşı kutlamalarını iptal eden İngiltere hükümeti, evlerde kutlama yapılması yönünde çağrı yaptı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yeni yıl mesajında ise, herkesi 3. doz aşı olmaya ve buluşmalara gitmeden önce mutlaka test yaptırmaya davet etti. Covid-19 test sonucu negatif olmayan kişilerin kalabalık ortamlara girmesinin sakıncalı olacağının da altını çizen Johnson, herkesin 2022 yılını kutladı.

Başkent Londra'da vatandaşlar yasakları dikkate almadı

Her yıl kutlamaların düzenlendiği İngiltere'nin başkenti Londra'da ise, bu yıl resmi olarak havai fişek gösterisi yapılmazken, kutlamaya gelen bazı vatandaşlar ise Covid-19 önlemlerini dikkate aymayarak kent merkezinde havai fişek patlattı. Londra'nın simgelerinden bir tanesi olan London Eye çevresinde kutlamalar gerçekleştirilirken, geçen yıla nazaran daha kalabalık bir topluluk oluştu. Alınan önlemler çerçevesinde İngiltere Polis Teşkilatında görevli yüzlerce polis, insanlara evlere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

4 Yıl sonra Big Ben tekrar Çanlarını Çaldı

İngiltere'nin en önemli turistik simgelerinden bir tanesi olan ve 2017 yılında son defa çanlarını çalan Big Ben, yaklaşık 4 yıl sonra tekrardan açıldı. Big Ben'in saatinin görüldüğü kısmında çalışmalar tamamlanırken, restorasyon çalışmaları belirli bir kısımda halen devam ediyor. Saatler gece yarısını gösterdiği an sessizliğini bozan Big Ben'in çanları arasında coşkulu kalabalık çığlıklar atarak yeni yıla girdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Londra Yerel Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title