Haberler

İngiliz Gazetesi Yazdı: Kaddafi'nin Kehaneti Gerçek Oldu

Güncelleme:

Muammer Kaddafi, Tony Blair ile yaptığı bir görüşmede, Blair'i hükümetinin devrilmesine izin verilmesi halinde cihatçıların Avrupa'ya saldıracağı konusunda uyarmış.

İngiliz Telegraph gazetesi, Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ile yaptığı bir görüşmede, hükümetinin devrilmesine izin verilmesi hâlinde cihatçıların Avrupa'ya saldıracağı konusunda uyarıda bulunduğunu yazdı.

KADDAFİ "AVRUPA'YA SALDIRACAKLAR" DEMİŞTİ

Tony Blair'in dönemin Libya lideri Kaddafi ile 25 Şubat 2011'de yaptığı telefon konuşmaları yazılı olarak yayınlandı. Telegraph'ın haberine göre, 'Arap Baharı' olarak adlandırılan halk ayaklanmalarının ülkesine sıçramasının ardından, hükümetinin devrilmesinden altı ay önce Blair ile yaptığı telefon görüşmesinde Kaddafi, "Cihatçılar Akdeniz'i kontrol etmek istiyor. Bunun ardından Avrupa'ya saldıracaklar" dedi.

"ONLARA AKIL ERDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL"

"Bu bir cihat hâli. Silahları var ve sokaktaki insanları terörize ediyorlar" diye devam eden Kaddafi, "Onlara akıl erdirmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İSTİFA ETMEYİ REDDETTİ

Bir diğer konuşmada ise Blair, Kaddafi'yi istifa etmesi için ikna etmeye çalıştı ancak Kaddafi bunu reddetti ve cihatçı grupların Libya'yı ve Akdeniz'i ele geçirmesini engellemek için kendisine sadık birliklerin silahlandırılması gerektiğini söyledi.

KADDAFİ'NİN UYARILARI DİKKATE ALINMADI

Ancak Kaddafi'nin uyarıları dikkate alınmadı ve konuşmadan üç hafta sonra İngiltere'nin de içinde bulunduğu NATO koalisyonu Libya ordusunu bombalamaya başladı. Bunun birkaç ay sonrasında da Libya hükümeti düştü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muammer Kaddafi Tony Blair Libya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (73)

abizer:

BENCE BIZIM RECEPIN SONUDA BOYLE OLACAK

71
116
yanıtYanıtla
deniz:

geçmişini unutana deli derler her halde bu böyle

yanıt13
yanıt4
NERDE. O. GUNLER:

INSALLAH. YARABBIM

yanıt19
yanıt23
Babayiğit:

Türk ıle dans edilmez çünki tırpan, orakla düşmanını denıze döken Millettir.

134
31
yanıtYanıtla
cem tuna:

Kaddafi, , rte, den milyon kat ileri görüslü bir dünya lideriydi.

81
61
yanıtYanıtla
vatansever80:

işidi kuran ingiliz abd ve müttefikleridir sen kalkıp ben işide akdenizde müsade etmeyecegim dersen böyle indirirler seni abd bu savaşı çok uzun yıllar sürdürecek asla galibi olmayacak bir savaşı devam ettirecektir elkaideyi bir gecede işid yapan abd işidi bitirince hemen yeni düşmanını ilan edecektir yani abd düşmanını kendi imal etmektedir ortadogudaki paylaşım bitince birtaşla birkaç kuş vurmuş olacaklardır bop a hizmet eden yahudi uşakları gizli masonlar malesef ülkemizde bolca var

73
0
yanıtYanıtla
VATANINI SEVEN KÜRT OĞLU KÜRT (80MUSLU):

fikir 10 numara dostum bizim milletimizde bilinçlense böyle tüm toplum olarak isyan edeni direk indirseler of of Allah bize birlik beraberlik güven duygusu güç kuvvet versin amin. . . .

yanıt2
yanıt0
AGRI KESiCi:

KADDAFi ÖRNEK BiR LiDERDiR. . . .

70
2
yanıtYanıtla
Turan:

Kaddafi baştayken doktor, okul, benzin, gaz bedavaydı fukaraysan devlet senin eksiklerini karşılıyordu ya şimdi ne oldu? Haa Arap''lar ve diğer Müslüman ülkeleri herzaman olduğu gibi Türk''lere hainlik yaparken Kıbrıs savaşında İngiliz tarafında olurken Kaddafi destek vermişti. Arap toplantısında demiştir Arap''lar haindir hepiniz alçaksınız Amerika''nın kuklasınız ne oldu şimdi Kaddafi kötümü oldu. Bakın şimdi Libya''ya birbirin Eti''ni yiyorlar açlıktan

67
3
yanıtYanıtla
mantık:

Avrupa bir saldırıyı hak ediyor çoktan

57
13
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title