Haberler

İletişimin Geleceği: Vaatler ve Sorunlar Konferansı'nda Halkla İlişkiler ve Kriz İletişimi Konuşuldu

Güncelleme:

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 16. Geleneksel Küresel İletişim Derneği Konferansı'nda, halkla ilişkiler ve kriz iletişimi konuşuldu. Çeşitli ülkelerden konuşmacılar, medya organlarının doğal krizleri ele alış tarzıyla ilgili çalışmalarını sunumlarını yaptı. Konferansta ayrıca Kovid-19 salgın krizi yönetimi ve doğal afetlerde kriz yönetimi gibi konular da ele alındı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde, Küresel İletişim Derneğince düzenlenen "İletişimin Geleceği: Vaatler ve Sorunlar" başlıklı 16. Geleneksel Küresel İletişim Derneği Konferansı'nda, halka ilişkiler ve kriz iletişimi konuşuldu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Ali Murat Yel'in moderatörlüğündeki "Halkla İlişkiler ve Kriz İletişimi" başlıklı panelde, çeşitli ülkelerden konuşmacılar, medya organlarının doğal krizleri ele alış tarzıyla alakalı çalışmalarının sunumlarını yaptı.

Tahran Üniversitesinden Faezeh Etemad Golastani, Abbas Ghanbari Baghestan ile hazırladıkları "Beşinci alanda (siber uzay) halkla ilişkiler ve yönetişim" başlıklı çalışmayı anlattı.

Golastani, yükselen teknolojiler ışığında dezenformasyon ve yapay kamuoyu oluşturma gibi yeni problemlerin gündeme geldiğini aktararak, çalışmalarında kamuoyunu bilinçlendirmek için ne yapılabileceğini ele aldıklarını söyledi.

Halkla ilişkilerin kamuoyunu bilinçlendirmede önemli rol oynadığını vurgulayan Golastani, dijital iletişimin teknik, siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal boyutlarıyla analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

Golastani, gelişen teknolojilerin çoğunluklu yapısını anlayabilmek için geleneksel medya incelemesinden vazgeçilmesi yönündeki görüşünü paylaşarak, etkili içerikler üretebilecek ve dezenformasyonla mücadelede yardımcı olabilecek yeni araçlar ve stratejilerin benimsenmesini tavsiye etti.

Kovid-19 salgın krizi yönetimi

Marmara Üniversitesinden Ferhat Demirağ, "Avrupa Birliği'nde (AB) Kovid-19: İtalya örneği, sosyal drama olarak AB dayanışması" başlıklı sunum yaptı.

Demirağ, AB ülkelerinin Kovid-19 salgınının ilk dönemlerinde salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'ya yardımlarını ve söz konusu yardımların çeşitli medya organlarında ele alınış biçimlerini analiz ettiğini belirtti.

AB söz konusu olduğunda sürekli "dayanışma" vurgusu yapıldığına işaret eden Demirağ, salgın dönemindeki İtalya örneğinde bahsedilen AB dayanışmasının zayıf kaldığını dile getirdi.

Demirağ, Fransa'nın İtalya ve İspanya'ya giden maskelere el koyması örneğinden bahsederek, medyanın söz konusu olayın AB'nin "dayanışma prensibini" zayıflattığına yönelik haberler yaptığını kaydetti.

Suudi Arabistan Kral Abdülaziz Üniversitesinden Mutaz Alotaibi de Cardiff Üniversitesinden Susan Kinnear'la hazırladıkları çalışmayı aktardı.

Alotaibi, "Kriz iletişiminde, Kovid-19 salgın krizi sırasında Suudi hükümeti kuruluşları tarafından hangi halkla ilişkiler rolü ve medya iletişim stratejileri uygulandı?" başlıklı çalışmalarında, Suudi Arabistan yönetiminin kamuoyuyla ilişkisinde sosyal medyayı kullanma biçimlerini analiz ettiklerini söyledi.

Çalışmalarının hala sürdüğünü dile getiren Alotaibi, araştırmalarının sosyal medyanın kriz dönemlerinde iyi bir iletişim aracı olarak kullanılabileceğini göstereceğini ifade etti.

Doğal afetlerde kriz yönetimi

Hindistan'daki Guru Gobind Singh Indraprastha Üniversitesinden Sidharth Verma ise aynı üniversiteden Durgesh Tripathi ile hazırladıkları "Yeni medya iletişimi ve afet yönetimi stratejilerinin bütünleştirilmesi: Delhi'nin 2023 Yamuna seli üzerine bir vaka çalışması" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Verma, şehirleşme ve nüfus artışının büyüyen problemler olduğuna dikkati çekerek Yeni Delhi'deki Yamuna Nehri'nin taşmasından etkilenen halkla mülakatlar yaptıklarını söyledi.

Halkın, kriz dönemlerinde sosyal medyanın olumlu etkileri olabileceğini düşündüğünü kaydeden Verma, selden etkilenen insanların, hükümetlerinden sosyal medyayı iletişim aracı olarak kullanmasını talep ettiğini vurguladı.

Galatasaray Üniversitesinden Burçin Sarı ise "Barınma hakkı ya da riski: Türkiye'deki konut krizini çevreleyen söylemin yapısökümü" başlıklı çalışmanın sunumunu yaptı.

Sarı, kiracılarla yaptığı mülakatların çıktısını analiz ettiğini dile getirdi.

Panelde, Tahran Üniversitesinden Sayed Nabi Sajjadi ile Abbas Ghanbari Baghestan'ın "Kriz İletişimi: Son on yılda Afganistan'da yaşanan doğal krizlerin haberleştirilmesi üzerine bir çalışma" başlıklı çalışmasını ise Faezeh Etemad Golastani anlattı.

Golastani, Sajjadi ve Baghestan'ın Afganistan'daki kamu ve özel medya kuruluşlarının doğal afetlerle alakalı haberlerini incelediklerini aktarırken doğru haber paylaşımının krizlerle başa çıkabilmek için önemli olduğu sonucuna vardıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Doğal Afetler Medya Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title