Haberler

İlber Ortaylı'dan Mustafa Altıoklar'a Cevap: Semtleri Bilmiyor

Güncelleme:

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, yönetmen Mustafa Altıoklar'ın İstanbul'un fethini küçük gören sözlerine cevap verdi.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, yönetmen Mustafa Altıoklar'ın İstanbul'un fethiyle ilgili 'İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmek.' sözlerine cevap verdi.

'İSTANBUL'UN SEMTLERİNİ BİLMİYOR'

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Ortaylı, 'Şimdi bu Halicin üzerindeki zinciri bilmiyor. Avcıların yerini bilmiyor. Şimdi ben sana ( Ahmet Hakan'a hitap ederek) nöroşirujik bir ameliyattan bahsedersem onun gibi bir şey olur bu. Çok acayip bu!' sözleriyle cevap verdi.

Hatırlanacağı gibi Mustafa Altıoklar Twitter hesabı üzerinden İstanbul'un fethiyle ilgili şu sözleri kullanmıştı:

"İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmeyi fetih diye kutlayan aptal; elbette bilmezsin; senin Ecdad-ı Osman'ın yalvararak haçlıya teslim ettiği İstanbul'u, Mustafa Kemal'in ölümüne kavgasıyla kurtardığını ve elbette bilemezsin, sana hayatın estetiğini yaşamayı önerdiğini."

BİR MİLLETİN TARİHİNE TOPTAN BAKMASI GEREKİR

'İstanbul'un fethinin öne çıkarılmasını milli bayramlara alternatif teşkil etsin diye yapıldığı izlenimini alıyor musunuz?' şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

23 Nisan'ı 30 Ağustos'u gölgede bırakmaya çalışırlarsa alırım. Bir milletin tarihi günlerine tarihi ananesine toptan bakması gerekir. Burada bir aksama görülmeye başlarsa bunu açıkça söylerim.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Altıoklar İlber Ortaylı İstanbul Haliç Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (81)

gerçek tarih:

istanbulun fethi diye bir olay hiçbir zaman yaşanmamıştır, hepsi masaldır, türkler istanbula yerleşmiştir, yerleşmekte serbesttir, çoğalmışlar bugüne gelinmiştir.

13
51
yanıtYanıtla
İSTİSNA:

asalak olmak için yaratılmışşsn GERÇEK TÜRK

yanıt0
yanıt2
Avşar:

Ne diyelim. Leyleğin ömrü lak lakla geçer. Aynen senin gibi.

yanıt2
yanıt1
cenker:

Osmanlıda benim , Atatürkte benim(adı peygamber ismi Mustafadır), Selçukluda benimdir. . Kimse tarihimi birbirinden ayrı tutamaz.

49
2
yanıtYanıtla
KAAN:

MUSTAFA ALTIOKLARI KINIYORUM BEN ATATÜRK''ÜMÜ SEVİYORUM AMA ECDADIMIZDA OSMANLIDIR

22
11
yanıtYanıtla
KÜLTEKİN:

MUHAMMEDÜL FATİH SULTAN MEHMET HAN HAZKİMKİ TOPRAĞIM MÜLKÜM OLAN İSTANBULU BENDEN SONRA YABANCIYA SATARSA BU TOPRAKLARI ÇEŞİT ÇESİT HİLEYLE VAKIF DERNEK YOLUYLA SATARSA İKİ CİHANDA ELİM YAKASINDADIR AKP YÖNETİM AHİRETİNİZ ZORRRRRRR

25
8
yanıtYanıtla
güngör:

mustafa altıkoklara cevaben:adamlar 2 takayla koskoca istanbulu fethedebiliyor, ama senin filmlerin, bu kadar imkana rağmen hiç gişe rekoru kıramıyor. o iki taka orta çağı kapatmaya yetti. lakin senin ağzın o kadar büyükki bir onu kapatamamış

32
0
yanıtYanıtla
KÖPRÜLÜ:

ARKADAŞ BU ATATÜRK''ÇÜLERDEKİ OSMANLI HAZIMSIZLIĞI, OSMANLI''CILARDAKİ ATATÜRK HAZIMSIZLIĞI NEDİR YA. ARKADAŞ BUNLARIN İKİSİDE AYNI KÖKENDEN GELİYOR NİYE AYRIŞTIRIYOSUNUZ. İKİSİYLEDE GURUR DUYMAK GEREKİR. İKİSİYLEDE ÖVÜNMEK VARKEN BİRBİRİMİZİ YİYORUZ

31
1
yanıtYanıtla
ali:

altıollar diye adam mı var. o nu niye dikkate alıyorsunuz . o bir fare gibi bizim için

29
3
yanıtYanıtla
yerseniz:

Bunlara ancak;''he he iki tane takayla İstanbul''u aldık''zoruna mı gitti düdük denir.

32
0
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title