Haberler

İki aşiret arasındaki husumet barışla son buldu

Güncelleme:

İki aşiret arasındaki husumet barışla son buldu Van'ın İpekyolu ilçesinde 3 ay önce çıkan arazi kavgasıyla iki aşiret arasında başlayan husumet, 1 Eylül Dünya Barış Günü verilen yemekle sona erdi.

İki aşiret arasındaki husumet barışla son buldu

VAN - Van'ın İpekyolu ilçesinde 3 ay önce çıkan arazi kavgasıyla iki aşiret arasında başlayan husumet, 1 Eylül Dünya Barış Günü verilen yemekle sona erdi.

Van'da üç ay önce İpekyolu ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde meydana gelen silahlı kavga sonrası iki aşiret mensupları 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bir araya geldi. 15 Temmuz Şehitler Parkında yapılan barış yemeğine Aşiret Lideri İskender Ertuş ve Hüsnü Timur ile Van Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Tuğrul ve iki aşiretin mensupları katıldı. Burada konuşan Aşiret Lideri Hüsnü Timur, "Alacak verecek meselesi yüzünden iki aile arasında bir kavga çıktı ve bir kişi yaralandı. Dünya Barış Günü'nde bu barışı sağlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun hepimize" dedi.

Aşiret Lideri İskender Ertuş ise aşiretlerinin büyük bir aşiret olduğunu belirterek, "Şimdi bu iki ailenin arasındaki hadise, alacak verecek meselesinden kaynaklandı. Bugün Hüsnü Ağa'nın sayesinde biz bu barışı sağlıyoruz. Barış yemeği ve Dünya Barış Günü herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Van Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Tuğrul da, olay büyümeden aile büyüklerinin devreye girdiğini belirterek, "Bugün gereken barış sağlandı. Bu barışı yapan herkese teşekkür ediyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bu barışın yapılması da gerçekten anlamlıydı. İlimiz ve ülkemiz için çok önem arz ediyor. Temennimiz böyle olayların bir daha yaşanmasıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Eylül Van Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title