Haberler

İhh'dan Suriye'ye Yardım Kampanyası

İHH Düzce Derneği tarafından Suriye için yardım kampanyası başlatıldı.

İHH Düzce Derneği tarafından Suriye için yardım kampanyası başlatıldı. Suriye'ye yardımda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, "TIR'lar devletin kurumlarına ait ve yardım götürülüyordu. İHH ile alakalı TIR değildi" dedi.

Düzce Belediyesi ile İHH tarafından Düzce Belediyesi Meydanında yardım kampanyası düzenlendi. Yardım kampanyasına Mavi Marmara gemisinde de bulunan Milletvekili İbrahim Korkmaz da katıldı. Korkmaz, yardımda bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak İHH'dan dünyadaki bazı güç odaklarının rahatsız olduğunu söyledi.

Korkmaz, geçen günlerde Suriye'ye giden TIR'ların yardım götürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Tabi o provokasyondu biliyorsunuz. Haber şeklinde provokasyon. TIR'lar devletin kurumlarına ait ve yardım götürülüyordu. İHH ile alakalı TIR'lar değildi. İHH, Türkiye'deki bir yardım kuruluşudur ama Dünya çapında faaliyeti olan bir kuruluştur, bütün mazlumların dil, din, ırk ayrımı yapmadan yardımlarına koşan bir yardım kuruluşudur. Bu da dünyadaki güç ortaklarını rahatsız ediyor. Özellikle İsrail'i rahatsız ediyor. Bunu hepimiz biliyoruz."

İsrail'in Türkiye'de İHH üzerinde bir operasyon yapmak için defalarca girişimde bulunduğunu belirten Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlarda başarılı olamadı. Çünkü İHH'nın çalışma şekli İsrail'e izin vermiyor. Maalesef İsrail'de bunu bizim içimizde kendisi ile işbirliği yapan uzantılar ile yapmaya çalışıyor. Bu TIR olayı böyle bir olay. TIR'ın devletin TIR'ı olduğu belli. Devletin kurumlarına ait bir TIR olduğu belli. Bir yardım TIR'ı olduğu belli. Ama içerisinde silah varmış gibi bir imaj oluşturularak bir anda bütün dünyanın gündemine sokuldu. Bu şekilde İHH'yı terörist listesine sokmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi de terörist bir sivil toplum kuruluşuna yardım eden destek veren bir hükümet diye düşürmeye çalışıyorlar. Bir açıdan hükümet üzerindeki bir operasyondur. İHH üzerinden hem İHH'ya hem hükümete vurmak ve hükümeti yıkma operasyonudur bu. Allah'a hamdolsun bu operasyonu yüzlerine gözlerine bulaştı." Halkımızın İHH'ya tam olarak güvendiğini belirten Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bölgede İHH'dan başka yardım kuruluşu yok. O bölgeye gitmek devamlı uçakların bombaladığı alanlara insanlara yardım götürmek bir yiğitlik ister. Gönül işi ister. Bir fedakarlık ister. Bu fedakarlığı İHH yıllardan beri yapıyor ve yine yapacak. İHH'nın birçok genci o topraklarda canını verdi. Sırf insanlara yardım götürelim, onları bu sıkıntıdan kurtaralım diye. İHH sadece insani yardım yapar silah yardımı yapmaz. Sizde bunu yakından görüyorsunuz. Üzücü bir olaydır. Bizim içimizden insanların buna destek vermesi kendisini bizden gösteren insanların İsrail lehine buna destek vermesi işin üzücü tarafı acı tarafı. Ama hamdolsun bu provokasyonda atlatıldı."

Suriye'ye, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Mehmet Keleş de yardımda bulundu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Korkmaz Suriye İsrail Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title